Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:40, 16 lip 2017

Do góry
przełecz Monte Cristallo mozna wjechac kolejką albo wejść i połazić ferratami ale to raczej bez dzieci bo to łańcuchami sie wsinasz ale pewnie wiesz Widok piekny przy dbrej pogodzie widzisz cała panorame i najwyzsze szczyty regionu.
na szczycie masz plac zabaw dla dzieci jako wisienka za trudy i pikn jeziorko w dolinie

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 12:40, 16 lip 2017

Do góry
Letni wianek

Ogrodowe kreacje 12:38, 16 lip 2017

Do góry
Jeżówki:

Ania z Zielonego Wzgórza 12:37, 16 lip 2017

Do góry
Zaczynają kwitnąć mieczyki, szkoda tylko, że tak mało będę na nie spoglądać. Zerwę kilka do wazonu, przynajmniej w domu chociaż na nie popatrzę

Rabatka przy bramie. Do ślazówki podchodziłam z mieszanymi uczuciami, ale bardzo mnie zaskoczyła i w przyszłym roku napewno zagości u mnie
Nikandra miechunkowa kwitnie, ale ma drobne kwiatki w porównaniu z wielkimi liśćmi, i z daleka giną. Dziwaczek jeszcze nie kwitnie, ale ma już pąki. Przy następnej wizycie powinien mnie powitać kwiatami

Ogóreczniki
Ogród wśród pól i wiatrów 12:36, 16 lip 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Jolu, podgladam, podczytuję I troszkę odgapiam niektóre wykonywane przez ciebie pracę ( mimo że się często nie odzywam) I teraz zaciekawilo mnie ze obcielas bonice (...)

Hej Gosia, fajnie, że się czasem odzywasz Co do bonici - absolutnie nie zalecam naśladowania, bo to co zrobiłam jest tylko i wyłącznie próbą przetestowania (i sprawdzenia swojej intuicji), jak się ta róża zachowa po konkretnym cięciu. W ub roku też sukcesywnie przycinałam przekwitłe pędy, efekt był taki że musiałam ciągle się nią zajmować, a ona puszczała właśnie te długie pędy o których wspominasz, i ogólnie kwitnęła bardzo nierówno. Teraz pozwoliłam jej wykwitnąć niemal do końca, i ścięłam drastycznie po całości. Dodam, że ona jest już mocna, rośnie trzeci rok i w tym roku była potężna. Z młodą różą bym tak nie zrobiła.

Jak wysprzątam chwasty na tej rabacie, to pokażę jak ona teraz wygląda I będę na bieżąco donosić co i jak, byśmy się mogły uczyć na swoich doświadczeniach Podobnie, choć trochę wyżej ciachnęłam artemis, która też miała nierówny pokrój krzaka, co mnie denerwowało. Zobaczymy jak się zachowa.

A póki co macham kwiatkiem niebieskim i wracam do papierków Taki dziś dzień.. chłodny, smętny ... a ja trochę pracuję, a trochę podczytuję O.

W kamiennym kręgu od początku 12:33, 16 lip 2017

Do góry
I już na swoim miejscu....pachnie cała kuchnia

Życzę Wszystkim odwiedzającym miłego niedzielnego lenistwa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:33, 16 lip 2017

Do góry
i połacie miniaturowego przywrotnika niestety chyba juz przekwitniety
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:32, 16 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
widzialam napisz w wolnej chwili gdzie dokładnie i co warto zobaczyc
Zdecydowanie warto ! odwiedzic serce dolomitów "Trzy Korony" i okolice Mizuriny. Wokół "trzech koron" jest kilka tras dluzszych krótszychłatwiejszych trudniejszyc mozna dopasowac do siebie
to było pierwsze i najlepsze miejsce w tych okolicach gdzie bylismy! Zakchałam sie tam! Prze-cu-dne widoki! Aż sie serce wyrywało!

W kamiennym kręgu od początku 12:31, 16 lip 2017

Do góry
Leniwe niedzielny dzień, czas na wymianę wielkanocnego wianka

Na rabacie
Ogrodowe kreacje 12:29, 16 lip 2017

Do góry
To teraz coś trochę z innej beczki, ale też kwiatki Oprócz robienia ścieżki, wybrałam się tez w piatek na pole doświadczalne SGGW na Wilanów, gdzie prowadzę doświadczenie związane z moją pracą inżynierską Roślina, którą obserwuję i będę badać pod katem działania różnych w niej związków to Kalaminta lekarska, może znacie ten gatunek ? ale wróćmy do tego co chciałam wam pokazać Uczelnia zgromadziła bardzo dużo ciekawych gatunków roślin między innymi miododajnych, pięknych z kwiatów, wartościowych ze względu na swoje właściwości lecznicze i chciałam wam je właśnie dzisiaj pokazać Na polu prowadzone są tez praktyki dla studentów, w których w tym roku tez brałam udział, cały kwiecień i maj Na zdjęciach w oddali tez można będzie zobaczyć grupkę, która odbywa aktualnie praktyki
Całe pole monardy:

W kamiennym kręgu od początku 12:28, 16 lip 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
nie, Aniu, to nie ten, to ten:

Agnieszko, dziekuję
Piękny jest. Będzie rósł i u mnie
Ania z Zielonego Wzgórza 12:28, 16 lip 2017

Do góry
Powstał nowy domek "Latarnia górska" w miejsce starego drzewa, na którym było "Orle gniazdo". Zawisła nawet wiecha.

Małymi kroczkami do celu... 12:24, 16 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

limki

Witaj Paulinko, zajrzałam do Ciebie i widzę coś co co mnie interesuje, a mianowicie dolne piętro przed limkami. Masz na przemian bukszpany i trawki.
Ja widziałam ładne jałowce miniaturki i mam na nie ochotę ale prędzej myślałam o trawkach. Zastanawiałam się czy nie zgrzeszę
I widzę, że Ty masz naprzemiennie. I to jest na plus, bo tak bym chciała, a nie chcę robić pochopnie i potem likwidować.

Masz może zdjęcie w szerszym kadrze?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:08, 16 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

No to pierwsze co bym musiała usunąć to łąka kwietna, bo siana do spalenia jest zawsze kilka kopek U nas zielonych odpadów nie odbierają. Kompostowniki na razie dwa duże są i sterta gałęzi koło szałasu, na ogniska się suszy. Dzięki za radę w sprawie cięcia, ten drugi klon to Esk sunset
Aniu mam nadzieje, że moje drzewa i krzewy zrobią w miarę szczelny parawan przed wiatrem, chwastami i opryskami sąsiadów, bo smród nieraz niesamowityNo i przed widokiem na tunele foliowe. Mam nadzieję, że ogród będzie rajem dla małych ptaszków, bo problem mają ze znalezieniem miejsc na gniazdowanie u nas. Różnie sobie rośliny radzą, jedne lepiej drugie gorzej. Teraz mam problem z ambrowcem , coś mu brak tylko co?
Ładnie w tym sezonie przyrósł tylko teraz liście takie dziwne się zrobiły

Wygląda jak chloroza.. tylko w chlorozie to młode listki są chyba chore bardziej a tu odwrotnie..
Ogródkowe rewolucje 12:00, 16 lip 2017

Do góry
Dzisiaj mąż obudził mnie o 7 i powiedziała żebym się ubierała bo zabiera mnie na giełdę. Wiedział, że wczoraj nic z roślinek nie kupiłam to mówi, że się przejedziemy. W zasadzie wyboru dużego nie było i za dużo nie kupiłam, ale przywiozłam 3 kulki bukszpanowe (tylko tyle było), i skusiłam się na klona palmowego bloodgood

Takie będą mieć miejscówki. Klon z rodkami mam nadzieję, że się zaprzyjaźni

Kulki myślę, żeby tak posadzić, a pomiędzy nimi beatelsy, albo frosted curls. Dalej też chyba pociągnąć kulki w tym półkolu jak myslicie? Nadal nie mam miejscówki dla stożka.

Wizytówka - Małymi kroczkami do celu... 11:59, 16 lip 2017

Do góry
Wizytówka - Małymi kroczkami do celu... 11:58, 16 lip 2017

Do góry
Pasieczysko, w przydomowym ogrodzie 11:54, 16 lip 2017

Do góry
Pasieczysko, w przydomowym ogrodzie 11:54, 16 lip 2017

Do góry
motylki

Wizytówka - Małymi kroczkami do celu... 11:53, 16 lip 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies