Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 22:44, 28 lip 2017

Do góry
Na dobranoc jeżówki , bo teraz jest na nie szał, muszę dokupić jeszcze inne kolory.Żałuję,że nie zrobiłam tego na ODR, było ich tyle,że nie wiadomo, na którą się zdecydować.Ale to już pozamiatane.

Życie w wiejskim ogrodzie 22:40, 28 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)

Zacytuję tylko 1 zdjęcie, chociaż chciałabym wszystkie jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu, tudzież zdjęć.
Dobrze Kasia napisała, serwujesz fr. ,,Alicji z krainy czarów", bajecznie, serio.
Przez ten zwierzyniec, to się mocno muszę zastanawiać, w czyim ogrodzie goszczę

Agnieszko jesteś bardzo miła. W tym roku jak nigdy przezimowała mi stipa w gruncie na jednym poletku w ogrodzie warzywnym ale tylko dlatego że przez największe mrozy przysypana była ogromną zaspą śnieżną. Ostnica mocna Pony Tails osiągnęła rekordowe rozmiary jak na moje warunki z czego jestem bardzo zadowolony. Między nią rośnie ciemno niebieska szałwia omszona która po ścięciu powoli odrasta. Musimy poczekać na nowe kwiaty bo z pierwszego kwitnienia niestety nie mam żadnych zdjęć.

Zwierzaki mocno harcują od wczoraj po forum, musisz się przyzwyczaić bo jeszcze tu będą gościć.

Jeszcze jeden widok, z bliska ...

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:38, 28 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Pogoda wytrzymała-opryskałam wczoraj klona Topsinem. Podsypałam szałwię wiagrą na ślimaki-bo coś mi się obok niej kręcą. Udało się także wyplewić rabaty żwirowe. Stwierdzam, że najlepiej wyrywa się takie małe g...na gołymi rękoma-więc moje pazurki poszły się paść
Jeżówki uprawiają jakieś szaleństwo

A rabata wykuszowa tłuścieje.Pierwsze fiolety na perowskiej też widać

Hortensje Little Lime-że też kiedyś nie czułam mięty do hortensji...

Pierwsze koty na hamelnach-na całym jednym

jeżówki moze co innego na s uprawiają i się mnożą
co dajesz i ile hortkom??
Moja bajka 22:36, 28 lip 2017

Do góry
trzmielina coraz bardziej porasta studnię
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:33, 28 lip 2017

Do góry
Koleżanki "różane", odwiedzające mój wątek - będę w najbliższym czasie składać zamówienie na pazdziernik/listopad na róże z Holandii, oczywiście z gołym korzeniem. Transport od nich do Polski wtedy do podziału (ostatnio dla 16 szt wyszło łącznie 28 EUR) plus koszt wysyłki od mnie do was w granicach 20-25 zł za paczkę. Jak któraś ma ochotę się podłączyć, piszcie na priva.

Do raju daleko - u Ewy 22:32, 28 lip 2017

Do góry
Margo napisał(a)
Ewo, pogoda okropna, ale to chyba koniec, bynajmniej w najbliższych dniach nie ma być chyba tak ulewnych deszczy. Nawet nie ma się jak umówić na wypad do ogrodniczego, a Wy teraz wyjezdzacie ?

Musimy wypad przełożyć na sierpień

Też mam dość tej pogody. Na szczęście dziś mnie pogoda mile zaskoczyła. Miałam nawet dość sporo słońca. Trochę popadało, ale tylko pod wieczór. Jutro ma nie padać

Trochę obrazków z hortensjami bukietowymi U mnie jeszcze seledynowe.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:30, 28 lip 2017

Do góry
Ale wszystko porosło u Ciebie, busz już się robi Tej ciężkiej pracy przy płytach nie zazdroszczę, wiem coś o tym, ale wyszło doskonale. Na kościelne i ja miałam kiedyś fazę, rosły u mnie i u wszystkich znajomych, u rodziny zamiast wylądować w stawie Zostawiłam jedną z sentymentu.
A ta ślicznotka jest jasnoróżowa? Jeśli tak, to zabieram i nie oddam
Kwiaty we włosach 22:29, 28 lip 2017

Do góry

Żywopłotki cisowe. 22:23, 28 lip 2017

Do góry
To jeszcze robione w deszczu.

to hortensja posadzona w zaciszne miejsce z wielkich 100 l donic i przez 5 lat nie zakwitła. W tym roku mam je wyrzucić i dziś dojrzałam jeden kwiatek. To jest najwytrwalsza z ogrodowych i ma chimery. ale się boi śmietnika.

Jabłonka ozdobna wiekowa i choruje dziś zobaczyłam jak pogubiła liście.
a pod nią miałam sadzić zawilce.

Po prawej przekwitłylilie Red Flower i zaczęły zwykłe inne typu smolinosy.

Tu przy berberysach może posadzić niskie jeżówki w kolorze pomarańczowym. tez 30 szt wyszło.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:23, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Gosia, czekalas na żółtego rozchodnika

Zachwycił mnie ten rozchodnik, nie znałam tej odmiany, ale w zeszłym roku, od Lukiego dostałam odmianę Twinkling Star i wydaje się bardzo podobny do tego.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:18, 28 lip 2017

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 22:17, 28 lip 2017

Do góry
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:16, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jeżówki inne niz zwykłe

co to za jedna ?

Green Envy ma dłuższe płatki i więcej mają zielonego, mi ta bardziej przypomina Caribean, albo jest jeszcze coś takiego jak Green Twister

Moje Green Envy niedawno pokazywałam.
Kwiaty we włosach 22:14, 28 lip 2017

Do góry
Mam różne rodzaje lawend, ostatnio nacięłam się, kupiłam taką pokładającą się, a do tego słabo rośnie, taka licha.
Kupiłam na necie też różową ale nie wiem co z nią , też licha i nie kwitnia.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:11, 28 lip 2017

Do góry
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:09, 28 lip 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Ja kupiłam banatyński przegorzan, świeże sadzonki bez kwiatów, tylko liście. Może za rok zakwitnie. Ten mój podobno mniejszy od pospolitego i bardziej niebieski, zwarty. Biały widziałam i taki trochę dziwny, jak dla mnie bezpłuciowy, bardziej szary był. Ten niebieski na zdjęciach aż "świeci" co mi się bardzo podoba. Rzeczywistość pewnie skoryguje podrasowane zdjęcia.

Znalazłam zdjęcie swojego białego - rzeczywiście jest trochę jakby szarawy jak przekwita i wyższy niż niebieski co mam.

Na Kos, gdzie byliśmy ostatnio, przegorzany rosną wszędzie jak chwasty
Żywopłotki cisowe. 22:06, 28 lip 2017

Do góry
Po obrzeżach rabaty trawiastej w końcu maja posadziłam małe jeżóweczki już kwitną, na drugi rok pokażą więcej.

W trawiastej zaczynają dobrze rosnąć rozplenice Purple Mayesty a już myślałam że nie zakwitną, co dzień lepiej.
małych jeżóweczek c.d.

Nowocześnie z różAnką :D 22:06, 28 lip 2017

Do góry
ulubione polar bear

i kapryśne limki

Nadzieja na -OGRÓD- 22:05, 28 lip 2017

Do góry
Witaj.
Jak miło że ktoś tu zajrzał. Po ostatnich ulewach nie wygląda to najlepiej.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:04, 28 lip 2017

Do góry
Limelight przy altanie wypadałoby podwiązać, jak co roku za późno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies