Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mala_Mi 11:19, 13 cze 2017

Kilka stron w tył zaglądam.. a ja tyle dobra zrobiłam pierdut.. a tu byłoby jak znalazł nad stawik ..

W takich dziurkach u mnie osy robią gniazdo nad oczkiem.. co roku walczymy z nimi, bo mi próbują dzieci pokąsać
anka_ 06:26, 14 cze 2017

Filomena napisał(a)
A ja zrobiłam domek dla trzmieli, jest nawet niebieski tak jak lubią podobno i czekam, czekam, czekam, cisza, nikt nie zamieszkał jeszcze Wszędzie fruwają, a domek im się nie podoba, nie doczytałam właściwie kiedy robią przeprowadzki _ coś Ci Aniu wiadomo w temacie trzmieli?

No niestety Filomeno nie wiem nic... Lata ich u mnie bardzo dużo, ale gdzie robią sobie domki to nie mam pojęcia.

Anabelki sprawiły mega niespodziankę i szykują się do kwitnięcia.

Złocienie- piekne, naturale, kwitną jak szalone

Ciemiernik

Anafalis-cudny, ale zdjęcia nie oddają koloru i piękna

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 06:28, 14 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Kilka stron w tył zaglądam.. a ja tyle dobra zrobiłam pierdut.. a tu byłoby jak znalazł nad stawik ..

W takich dziurkach u mnie osy robią gniazdo nad oczkiem.. co roku walczymy z nimi, bo mi próbują dzieci pokąsać

Szkoda Aniu, że do ciebie mam tak daleko.... A roślinki, chocby stawowe baaardzo by sie przydały. Dokupuję pomału, ale to wszystko tylko kropelka...
A o gniazdach wszelkiej maści bzękaczy to już nawet nie chcę myśleć... Nad stawem to mam gniazdo szerszeni... i nie mam jak skosić... i rośnie zielsko...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 06:45, 14 cze 2017

anka_ napisał(a)

Przepiękna koronka - co to za roślinka?

A staw zarośnie ani się obejrzysz, irysy żółte. Może tatarak, uwielbiałam go zrywać i wąchać... gdy jeszcze staw miałam. Teraz doczytałam, że proszek z tataraku niszczy kleszcze i komary. Pewno i odwar zadziała
BKosimkArt 10:03, 14 cze 2017

U mnie takie dziury są jak grasują nornice ale to nie 1cm tylko ze 3...
a może turkuć podjadek?? u moich rodziców kiedyś były, to jest dopiero "potwór" paskudny!
anka_ 15:49, 14 cze 2017

Gosiek33 napisał(a)
Przepiękna koronka - co to za roślinka?

A staw zarośnie ani się obejrzysz, irysy żółte. Może tatarak, uwielbiałam go zrywać i wąchać... gdy jeszcze staw miałam. Teraz doczytałam, że proszek z tataraku niszczy kleszcze i komary. Pewno i odwar zadziała
Gosiu to moczarka kanadyjska. Ze stawem to jest tak jak i z ogrodem- najpierw człowiek narzeka, że za luźno, za mało roślin... później wywala bo busz się zrobił. Niestety i w stawie i w ogrodzie do buszu u mnie daleko. W stawie rosną irysy żółte i tatarak i inne dobra tylko, że to mało widoczne jeszcze.

BKosimkArt napisał(a)
U mnie takie dziury są jak grasują nornice ale to nie 1cm tylko ze 3...
a może turkuć podjadek?? u moich rodziców kiedyś były, to jest dopiero "potwór" paskudny!
Basiu nie kracz! Tego potwora raz widziałam na żywo i o jeden raz za dużo. Brrrrrrrr.... jaki wstręciuch... Zostaje przy wersji, ze to trzmiele lub coś w tym stylu.

Pigwowiec

anka_ 15:50, 14 cze 2017

Makusia 15:51, 14 cze 2017

Śliczna "sałata" jakby to mój eM określił mając na myśli żurawkę
anka_ 07:21, 15 cze 2017

Marto ta "sałata" to jeden z prezentów od Toszki. Jestem nią zachwycona. Wspaniała, bezproblemowa żarówa. Tylko coś psy się na nią uwzięły, dzisiaj znowu kopały.

Takiego wczoraj miałam gościa.

Zana 07:34, 15 cze 2017

Widzę, że fauna wszelkiej maści upodobuje sobie Twój ogród. Czytam o planach, ale nie jestem w stanie Ci nic podpowiedzieć. Odnoszę jednak wrażenie, że Ty bardzo dobrze wiesz czego chcesz. Na takiej przestrzeni to pewnie koszty są sporym ograniczeniem, żeby prędko efekt zobaczyć. A jak tam Twoje serby? Podrosły?