Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:35, 29 lip 2017

Do góry
dalej gracki
na tej rabacie mam 3 ogromne drzewa, daglezja, sosna czarna i jodła kalifornijska, 6 azalii wielkokwiatowych, 8 róż, 2 piwonie, hebe, albizję, stożki i kulki bukszpanowe, cisy stozki i kulki, bodziszki, liliowce, trawy carex elata,i czort wie co jeszcze
no odętka teżjałowiec w kulki cięty

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:29, 29 lip 2017

Do góry
Kasia, one są piękne, bo...pokrój, wielkość i kolor; liczę że w tym roku zakwitną
Gracki też mam, od 2 lat, są ogromne, aktualnie zarastają wszystko;
miskant ML u mnie 5 lat.
Kilka ujęć na szybko starym aparacikiem
tu je mam, przesadzałąm z innego miejsca, te 2 letnie, ale chyba za dużo tu traw dałam, tłok się zrobił
i na wprost rabata, gdzie 5 -letnie

połączone z rozplenicą Black Beuty

w innych miejscach nie sfociłam, mąż już mnie gonił

a to miskanty Gracilimus i Dronning Ingrid, na dodatek mam tam kilka rozplenic Black Beuty
czeka mnie rozsadzanie, za gęsto i za dużo tam wszytskiego
Ogród z wilkiem zamkn. 10:28, 29 lip 2017

Do góry
przed: przytarasowo

Po :
po:
Ogród za grosze 10:24, 29 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

NN niestety

Część liliowcowej rabaty

Przepiękna Kasiu, właśnie takiego efektu oczekuję . Napisz mi tylko, czy mniej pielenia przy takiej rabacie? Bo próbuję stworzyć ogród, by mieć najmniej z nim pracy. Cóż lat nie ubywa....
A ten liliowiec podobny do black
zobacz: https://www.google.pl/search?q=Liliowiec+black&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjq5_K0h67VAhUJPVAKHbdPDrwQsAQIJQ&biw=1368&bih=936#imgrc=p3_PfEF1KwIDdM:
Ogród z wilkiem zamkn. 10:23, 29 lip 2017

Do góry
pod wpływem ogrodowiska trochę pozmieniałam w swoim ogrodzie ponieważ w tym sezonie nie przewiduję na tą chwilę większych zmian więc krótkie streszczenie
przedogódek
przed:

w trakcie zmian

po:

przewiduję tu jeszcze delikatne zmiany : w nózki wiśni coś ,stipa na przemian ....i kiedyś tam wielki kamień oblewający się wodą
cdn
Lilie - Lilium 10:10, 29 lip 2017

Do góry
Piękne macie lilie Ja po raz kolejny żałuję, że nie kupiłem na wiosnę martagonów, obawiając się , że nie dam rady im zapewnić właściwych warunków. Zakiełkował plan i został wykonany w 150 % miejsce zostało przygotowane i szykować trzeba portfel A tak ciągle kwitną tygryski ( wyjątkowo długo ). Oraz longliforum.

W cieniu - zacieniona 10:07, 29 lip 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Kurki mniam mniam

Posadziłam coś u siebie nie oznaczyłam a to musi być Kupidynek tylko ma pojedyncze kwiaty a on jest wieloletni? już zapomniałam? kwiat rośnie na wysokich łodyżkach.

Kupidynek ma jednocześnie kwiaty pojedyńcze i pełne,jest wieloletni.Ożanka i brązowa trawka z Twoich nasionek w tym roku szaleje...

Życie w wiejskim ogrodzie 10:04, 29 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Oj, Przemku Nareszcie cudne widoki na warzywnik
Wreszcie się doczekałam
Cudnie, cudnie, cudnie
I rabatka leszczynowa - bardzo ciekawa i pewnie nas zaskoczy jak się rozbuja
Moja działka na Dębowym Lesie 09:56, 29 lip 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Na wiadomość o przyjęciu córci czekałam. Super że się udało.

Ja też się cieszę.Po raz wtóry to przechodziłam.Ale teraz cócia jest na miejscu.Także już na ta uczelnie idzie.Wczoraj nawet obie podlewałyśmy w ogrodzie i dużo innych prac w ogrodzie mi pomagała.Kobieta, to kobieta.Nie trzeba nic mówić,sama się bierze.

I dziwna lilia. W ogóle nie przypominam sobie,żebym taką kupowała.
Czyli jakś pomyłka. Ale ciekawa..Inna niż wszystkie

Lilia trąbkowa Pink Perfection - jednym kwiatkiem tylko zakwitła
]
Wśród brzóz i dębów 09:52, 29 lip 2017

Do góry
Elu, masz rację. Gabrysia podobna jest do mamy i babci, bo Albert to cały tatuś.

A Ty już na urlopie, czy jeszcze? Chyba traficie w dobrą pogodę.
Elinkowy ogród 09:49, 29 lip 2017

Do góry
1 kratka to 0,5 m czyli miedzy roslinami jest po 1 m odstepu

Ogródek Ewy 09:48, 29 lip 2017

Do góry

Masz piękne róże Ewuś!
A ta szczególnie mój wzrok przykuła na dłużej do monitora,aż się pochyliłam.
Co to za piękna dama ??
Nallar napisał(a)

Clemki, lilie, latrie, piękności.Sporo widzę mamy takich samych.Ale inaczej wydane i jest co podziwiać.
Elinkowy ogród 09:47, 29 lip 2017

Do góry
Zapytalam w pojedynczych ale zgodnie z sugestia Toszki wstawiam tu.
( ale Toszko widzisz jak tu wstawilam to nimt nie odpowiedzial dlatego tam )
Ale do rzeczy , poniewaz zaplanowanie calej rabaty wszystkich nas przeroslo jedziemy po kolei .
Prosze o opinie i rady do nasadzen zaraz przy ogrodzeniu - pierwsza linia .

Mialo byc tak

A wyszlo tak

Przesadzic ?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:46, 29 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie traw w okolicy nadmiar ...tych dzikich to chyba dlatego mnie nie bardzo do nich ciągnie, ale rabata bardzo ładnie wygląda zastanawia mnie jedna rzecz Jak byłam ostatnio w Miłkowie widziałam berberysy Irenki 20 letnie olbrzymy już są piękne, ale za drzewo z powodzeniem mogą robić , a u Ciebie sporo berberysów na rabacie. Z biegiem lat łykną to co dookoła i siebie wzajemnie też.A szybko rosną wiem coś o tym
Dobre rozwiązanie na kilka lat , ale co potem?
Zajrzyj do "Miłkowa" i poproś Irenkę, niech Ci swoje pokaże.
Ja mam tylko takie zdjęcie. Po lewej to bordo drzewo to berberys właśnie[/img]
zobacz ile od Irenki wyższy[/img]

fakycznie ogromniaste ,ja zamierzam swoje ciąć ,maksymalnie do 2/3 pnia umbry ,zobaczymy ,czy mi się to uda
Moja działka na Dębowym Lesie 09:41, 29 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Wszystko pasi Bylebym więcej odmian miał i kwitnących roślin więcej u mnie było A że one wszystkie piękne to i wszędzie ładnie wyglądać będą

To tak, jak ja robiłam O tak, liliowce są piękne.I można je wszędzie dopasować.
W takim razie kilka będzie.Ja dopiero 3 lata temu zaczęłam je sprowadzać, kupować do ogrodu.I w tamtym roku też.Dlatego dużo jeszcze mam małych.Nawet mam ze 3 małe , że w tym roku jeszcze mi nie zakwitły.I jakie też nie wiem.

Lilie też cieszą.A jeszcze sporo mam w pąkach
Ogród z wilkiem zamkn. 09:29, 29 lip 2017

Do góry
U mnie traw w okolicy nadmiar ...tych dzikich to chyba dlatego mnie nie bardzo do nich ciągnie, ale rabata bardzo ładnie wygląda zastanawia mnie jedna rzecz Jak byłam ostatnio w Miłkowie widziałam berberysy Irenki 20 letnie olbrzymy już są piękne, ale za drzewo z powodzeniem mogą robić , a u Ciebie sporo berberysów na rabacie. Z biegiem lat łykną to co dookoła i siebie wzajemnie też.A szybko rosną wiem coś o tym
Dobre rozwiązanie na kilka lat , ale co potem?
Zajrzyj do "Miłkowa" i poproś Irenkę, niech Ci swoje pokaże.
Ja mam tylko takie zdjęcie. Po lewej to bordo drzewo to berberys właśnie

zobacz ile od Irenki wyższy
Tu na razie jest klepisko.... 09:22, 29 lip 2017

Do góry
Kupiłam te sadzonki posadzone w miejscu w którym teraz nie będą przeszkadzały. Do dołków wyspałam ziemi ogrodowej z obornikiem granulowanym i podlałam Korzonkiem (zgodnie z zaleceniami Toszki). Tak po zapakowaniu: 24szt cudownych sadzonek
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:16, 29 lip 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Jasnoróżowy jest jeden kwiat, a reszta taka patriotyczna
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:21, 29 lip 2017

Do góry
Anetka napisał(a)

Tu ma być ekran z cisa. Mam tylko takie przedszkolaczki. Niekoniecznie musi tu być szczelnie ale może one pójda w szerokość jak je przytnę ? poradźcie pliss.
Ewentualnie czym je podsadzić ? Bardzo wąsko ... ok 50 cm dlatego fastigata.

To odmiana kolumnowa, za 20 lat się nie zrośnie. Wymień na inne, te sadzi się jako pojedyncze kolumny wśród roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies