Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

A_gawa 11:48, 15 sie 2017

Czy mogłabyś napisać co to za trawka?
Śliczna.

Oj... wszystko śliczne u Ciebie.
nawigatorka 13:12, 15 sie 2017

babka napisał(a)
Asiu tak myślałam, że i Ciebie nie ominęła nawałnica. Cieszę się, że nie masz większych strat. U nas ludzie potracili domy bo nadają się tylko do wyburzenia

A przyszłam zapytać w jakich odległościach sadziłaś tę nową Vivę ? I jaką masz odległość dla niej w donicy ?
przykro słucha się takich histori...
Co do vivy to jest posadzona co 70 cm. A donicy pytaszco ile mamo osadzona? Chyba podobnie Ok 60 ale wiem ze za ciasno
A to ta roczna po wczorajszym cięciu

nawigatorka 13:16, 15 sie 2017

as1112 napisał(a)
Piękny, stylowy ogród !!!

Jestem w trakcie zakładania rabat u siebie i mam pytanie odnośnie Twojej hortensjowo- grabowej rabaty. Mam chęć na taką Napisz proszę w jakiej odległości masz graby w stosunku do hortek. Czym podsadziłaś graby? Doczytałam, że hortki są od siebie oddalone o 1,6. Za nimi masz jakiś żywopłot? Jakiej szerokości jest ta rabata? Moja ma tylko 1,8.Masz kilka rodzajów grabów więc może doradzisz, który byłby najciekawszy a do tego dobrze osłaniający?

Dziekuje
Rabata ma 3 metry głębokości. Jeden metr na grabowy żywopłot w plecach (za mało). Przed nim graby fastigiaty posadzone co 6 metrów. Miedzy niki po dwie limki oddalone od siebie i 1,6 M. Przed hortkami zywoplocik bukszpanowy. Pod grabami carex ID i bialebjaezmianki. Wg mnie graby piza wersja żywopłotu wcale nie osłaniają bo wszelkie odmiany maja zazwyczaj formę kolumnowa zatem wąska.
nawigatorka 13:19, 15 sie 2017

A_gawa napisał(a)

Czy mogłabyś napisać co to za trawka?
Śliczna.

Oj... wszystko śliczne u Ciebie.

Molinia edith dudszust
as1112 14:35, 15 sie 2017

nawigatorka napisał(a)

Dziekuje
Rabata ma 3 metry głębokości. Jeden metr na grabowy żywopłot w plecach (za mało). Przed nim graby fastigiaty posadzone co 6 metrów. Miedzy niki po dwie limki oddalone od siebie i 1,6 M. Przed hortkami zywoplocik bukszpanowy. Pod grabami carex ID i bialebjaezmianki. Wg mnie graby piza wersja żywopłotu wcale nie osłaniają bo wszelkie odmiany maja zazwyczaj formę kolumnowa zatem wąska.

Dziękuję bardzo

Przepraszam, ze tak dopytuję ale słaba jestem w te klocki Czy masz może zdjęcie tej rabaty jakby bardziej przodem? Byłaby dla mnie wzorem do naśladowania. Ciekawa jestem ile umieściłaś i jak rozmieściłaś te turzyce oraz jarzmianki. Podoba mi się takie zestawienie. Szukałam właśnie zimozielonych, do cienia pod graby ( najprawdopodobniej Frans Fontaine). U mnie nie ma miejsca na zielone tło w plecach a raczej chodzi mi o wysoką osłonę blisko stojących, sąsiednich domów.

nawigatorka 16:22, 15 sie 2017

as1112 napisał(a)

Dziękuję bardzo

Przepraszam, ze tak dopytuję ale słaba jestem w te klocki Czy masz może zdjęcie tej rabaty jakby bardziej przodem? Byłaby dla mnie wzorem do naśladowania. Ciekawa jestem ile umieściłaś i jak rozmieściłaś te turzyce oraz jarzmianki. Podoba mi się takie zestawienie. Szukałam właśnie zimozielonych, do cienia pod graby ( najprawdopodobniej Frans Fontaine). U mnie nie ma miejsca na zielone tło w plecach a raczej chodzi mi o wysoką osłonę blisko stojących, sąsiednich domów.

pytaj do tego służy forum
frans jest jeszcze weższą odmiana. mam na w podjeździe. zdjęć od frontu wiele nie mam bo to bardzo długa rabata i miałabym fotki z salonu robić ID sadze na mijanke ono i tak docelowo ma zrobić dywan, jarzmianki też raczej swobodnie.
tu fotki z sadzenia pod grabami jeszcze nie było wtedy ID

tu lato i jesień ubiegłego roku

a ten rok znasz
as1112 16:47, 15 sie 2017

Dzięki bardzo dużo mi pomogłaś. No a Twoje fotki będą moją inspiracją
nawigatorka 18:49, 15 sie 2017

as1112 napisał(a)
Dzięki bardzo dużo mi pomogłaś. No a Twoje fotki będą moją inspiracją
milo mi
Kasiolaaa 20:31, 15 sie 2017

Fajne widoki jak na safarii niema ludzi cisza spokoj
polinka 20:36, 15 sie 2017