Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:22, 14 sie 2017

Kasya, lubię ten wiraż.

Asiu, frontowa ładnie dojrzewa. Ciekawa jestem efektu z drzewami. Ale to dopiero za parę lat.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
JoannA 22:49, 14 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W nocy znowu popadało.

Trawy na froncie osiągnęły swoją maksymalną wielkość.
Imperata cylindryczna, rozplenice i miskant Variegatus

Ta frontowa jest zachwycająca. Jaki to rozchodnik na tle rozplenicy?
Dziękuję Haniu za odwiedziny
JoannA 22:51, 14 sie 2017

Kasya napisał(a)

alez tu ladnie

Prawda Kasiu
Aż się chce spacerować taką aleją i delektować widokami i zapachami.
Zana 23:02, 14 sie 2017

Nie będę już cytować, ale trawiasta frontowa z tymi hortensjami w tle jest po prostu zachwycająca
pestka56 03:45, 15 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Najzwyklejsza kostrzewa. Cięta nisko w czerwcu w trakcie kwitnienia.

WOW Nigdy swoich nie cięłam. Świetnie wygląda
Gruszka_na_w... 11:20, 15 sie 2017

Zana, jesień to pora szczytowej formy tej rabaty.

Pestko, cięte kostrzewy nie tracą energii na produkcję nasion. One i tak z natury są krótkowieczne.

Pełnia lata.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 11:27, 15 sie 2017

Warzywnik ma się dobrze.

Buraki liściowe dają mocny akcent koloru. Obok Czerwona Kula.

Ostre papryczki jeszcze w fazie zielonej. Te koktajlowe pomidorki w kształcie żółtych mini gruszek są wyjątkowo smaczne.

Selery i pory. te drugie dorodne nad wyraz.

Zielony nawóz z gorczycy, wysiany w miejscu po czosnku, zaczyna kwitnąć. Pora go ściąć i przekopać. Cebula musi się dosuszyć.

Gruszka_na_w... 11:34, 15 sie 2017

Kleome w tym sezonie odmówiła współpracy. Kwitnie symbolicznie. Szafirki wypuszczają listki.

Klon ussuryjski i owoce róży pomarszczonej.

AnnaCh 12:20, 15 sie 2017

Lubię takie późne lato, jakiś spokój mnie ogarnia, choć nie lubię zimy
Jakoś tak przyjemnie się robi. A buraki liściowe, to co z nimi zrobisz? Bo mam też sporo i się zastanawiam czy pomrozić na botwinkę w zimę?
Gruszka_na_w... 12:44, 15 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
A buraki liściowe, to co z nimi zrobisz? Bo mam też sporo i się zastanawiam czy pomrozić na botwinkę w zimę?

Ostatnio wykorzystałam jako zwijkę do gołąbków. W necie jest sporo przepisów z wykorzystaniem boćwiny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies