Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:06, 13 cze 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Mam wolny dzień, zaplanowałam pranie i prasowanie ale jak tu oderwać się od laptopa?
I ja się dziwię swoim dzieciom z nosami w monitorze!

Ja planowałam ruszyć w ogród jak syn zaśnie... A siedzę, piję kawę, jeszcze chce do Was zajrzeć... Czuję dziś wielką niemoc do pracy fizycznej.

Lubię go :) 11:05, 13 cze 2017

Do góry
ambrowiec

przetaczniki

i następna rabatka,przed warzywniakiem

przed tą rabatą jeszcze bajzel
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:03, 13 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Muszę poszukać tej białej piwoni, bo im więcej patrzę, tym bardziej mi się podoba jeszcze z takim zestawieniem

Początkowo jest pudrowa.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:02, 13 cze 2017

Do góry
Filomena napisał(a)

przegląd bodziszków, naparstnice, a zdjęcia białej piwonii w przywrotniku .... właśnie taką kompozycję mam pierwszy sezon i na kwitnienie piwonii jeszcze czekam - u Ciebie Renato wygląda obłędnie! Twoje zdjęcia są soczyste i piękne!

Ja stawiam na klasyczne rozwiązania, często pokazywane w prasie czy w programach ogrodniczych Będziesz zadowolona.

Sezon 2017 u Hanusi 11:02, 13 cze 2017

Do góry
Ciemierniki pięknie kwitnące wiosną, teraz sypią nasionkami. Wiosną będzie trochę sadzonek, i dobrze, niech się rozsiewają, to niekłopotliwe rośliny.

Mój jest ten kawałek ogrodu 11:00, 13 cze 2017

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 10:59, 13 cze 2017

Do góry
Dziękuję, Zbyszku! Ogród mi rekompensuje moje zimowe siedzenie w domu, i czaruje czym może. Ale sam wiesz, żeby miało co kwitnąć, to trzeba coś posadzić. A z tym już gorzej, nie zawsze się utrafi, że jedno następuje po drugim, czasami te kwitnienia się zbiegają. Zwłaszcza przy takiej pogodzie jak u mnie.

Ale nie narzekam. Już pokazały się liliowce. I róże dopiero zaczynają, tylko muszę je zabezpieczyć przed plamistością, wilgoci u mnie nadmiar!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:58, 13 cze 2017

Do góry
Dla zaglądających zostawiam kilka rózyczek i lece popracować w ogrodzie. Wczoraj nareszcie popadało
Mme Isaac Pereire tez uszczuplona gabarytowo,ale się odradza, a jak pachnie....
Wybaczam jej nawet to,że nie może utrzymać cięzaru kwiatów.

Soeur Emmanuelle / Dieter Muller

A Shropshire Lad

Nahema

Royal Jubilee już tak nisko nie trzyma główki

A PARFUM FLOWER CIRCUS
wcale nie pachnie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:58, 13 cze 2017

Do góry
Dalia o bordowych liściach i różowych kwiatach troszkę wyblakła.

Lubię go :) 10:57, 13 cze 2017

Do góry
rabatka na wejście przy bramie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:54, 13 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ten bodziszek co ja mam to chyba ten którego Ty nie masz to jak będę dzielić dostaniesz

Dzięki Sylwia

Aviomore dalej kwitnie, inne już kończą.

Konieczki napisał(a)

Moja nastoletnia cirka ma alergie na jakakolwiek pomoc mamie w ogrodzie
Reniu co Ty robisz ze piwonie ci tak stoja?

Kocham Twoje zdjecia

Jeszcze pamiętam jak to jest
Piwonie trochę opierają się na przywrotniku, niżej na świerku Conika i mają takie metalowe obręcze. Po przekwitnięciu podpórki trawią do hortensji.

Przyjazny ogród 10:53, 13 cze 2017

Do góry
Mariusz napisał(a)
A u mnie między barwnymi irysami i liliowcami panuje spokój, jak ja lubię te przerwę.

...

zaprawdę kojące widoki
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:47, 13 cze 2017

Do góry
Ula, jedna z moich "trawek z lasu" wygląda na śmiałka. Jeździłam więc po kolejne

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:46, 13 cze 2017

Do góry
Lawenda, rozchodniki i bodziszki też już są widoczne na rabacie.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:46, 13 cze 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
No to ukradnę pomysł piwonia i przywrotnik jak tego drugiego dostanę od Kasi- Katekak .Ale biała piwonia babcina chyba naprawdę bo tyle kwiatów ma A rodki piszesz że Ciebie nie lubią one pewnie dostały po czubkach w maju i nie kwitły

Moje rh posadziłam wiosną w mieszaninie kompostu, kwaśnego torfu, przekompostowanego igliwia i kory. Nova Zembla ma się świetnie. Dwa Percy Wisman trochę gwiazdorzą - mają lekką chlorozę. Do tego chyba zbyt mocno rozluźniłam im bryłę korzeniową, bo część gałązek uschła. No i oczywiście mimo okrywania, nie kwitły, paki były przemrożone.

paniprzyroda napisał(a)
Roślinne zestawienia, foty - boskie.

Dziękuję, bardzo.

Mój jest ten kawałek ogrodu 10:45, 13 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Tulipanów się z przyjemnością naoglądałam.

Po tulipanach zostały tylko liście, ciągle zielone. Zaciskam zęby, jakoś wytrzymam ten widok.

Ale już wzrok przyciągają kolejne roślinki. Kilka zdjęć z ubiegłego tygodnia

Chaber z szałwią. Jak czarne pająki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 13 cze 2017

Do góry
Ela jeżeli z korą wszystko ok to może tylko drobna sprawa (słońce , deszcz lub jakiś grzybek)

punkt wyczekiwania przed wlotem do budki lęgowej

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:42, 13 cze 2017

Do góry
Przed domem pojawiły się pomiędzy kulami oprócz bodziszków trawki hakonechloa ‘All Gold’ - wpływ przeglądania ogrodowiska

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:37, 13 cze 2017

Do góry
Na placyku przy ognisku pod brzozami orliki i pierwsze naparstnice.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:35, 13 cze 2017

Do góry
Kindzia - niestety Giardiny nie mam. Ale muszę się przyznać,że po buszowaniu u ciebie ,dzisiaj skusiłam się na Lagunę. Mam jeszcze miejsce przy słupie elektrycznym i chcę,żeby ona po nim się wspinała

asiak - powolutku i twoje rozkwitną.Sezon dopiero się zaczyna

Kasya - CARDINAL HUME u mnie bardziej w szerz się rozrasta,a ok 1m ma wysokości. W tym sezonie nawet zdrowy jest
EYES FOR YOU mam znowu pierwszy sezon W ubiegłym kupiłam,ale ją zmarnowałam i na wiosnę znowu drugą kupiłam,bo bardzo mi się podobają jej kwiaty.
Na dzień dzisiejszy szybko przekwita,ale przyczyną może być to,że sadzona wiosna,korzenie nie sa tak długie,żeby sobie wilgoć ciagnąc z głębi ziemi.
Chociaz i tak dłużej niż w ubiegłym roku,bo jednak kilka dni trzyma już.

Kiedyś oglądałam program i własnie ona była polecana na typowa patelnie,więc poczekam

monteverde - Aneczko,gdzieś ty sie tyle podziewała
Myślałam,że się w Holandii spotkamy nareszcie i się nie udało .
Jestem pewna,że chwila moment i Twoje róże będą bardziej szalały niż u mnie

Sebek - do rwania jest tylko Rosarium Uetersen,reszta do podziwiania
Mam nadzieje,że się nie pomyliłeś

paniprzyroda - masz rację,nazbierałam tych bylin Przecież cały czas Was podglądam i się uczę
Coral ma kolce,ale wydaje mi się,że są grubsze i rzadsze,a na młodych pędach takie mięciutkie.

jolanka - niestety ,osypuje się. Większość róż się osypuje kiedy przekwita. Tylko chyba ciemne zasychają na pędach z płatkami.
Dlatego większośc różanomaniaczek pedantycznych robi bukszpanowe obwódki,co zasłania ten feler

abiko - ja też w tej miłości trwam,a mój eM,cały czas marudzi ile razy można jedna i tę sama różę oglądac,wąchać i jeszcze pół nocy zdjęcia wertować, Dla niego to niepojete
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies