I jeszcze raz ożanka. Obok stipa a w tle lovely fairy i czerwona Paganini. Widać też liście dwóch kęp kłosowca ale on jeszcze nie kwitnie. Biały płotek podkreśla urodę roślin. Podoba mi się
Na koniec z dedykacją dla Ewy-Nallar zawilec
Trafiłem na tą stronę szukając przyczyn mojego problemu z katalpami (2 sztuki). Zasadziłem je 4 lata temu jakie dość wysokie osobniki. Od tej pory mimo przycinania zgodnie z zaleceniami sprzedawcy wyglądają one bardzo mizernie. Patrząc na drzewka sąsiadów mam wrażenie, że czasz stoi w miejscu. W załączeniu fotki mizernych liści oraz małych kwiatków. Czy ktoś z Państwa jest w stanie wystawić diagnozę? Co mogę zrobić? Dodam, że w tym roku po raz pierwszy je nawiozłem. Nie odnotowałem jednak żadnej różnicy względami lat wcześniejszych.
Zakładając ogród nie przewidziałam, że dopadnie kompletny brak czasu.. ale tak total.. jakbym dziś zakładała to postarałabym się o mniej pracochłonny.. ale już jest i nie zmienię.. wiem, że trzeba tu i tam zmienić.. tak na zaś.. i jak nie wyrabiasz to Tobie też radzę zastanowić się co robisz.. człowiek coraz starszy, dzieci pójdą na swoje i zostaniesz z tym sama..
Reszcie macham, dziękuję ,za wpisy i uciekam.. doba zdecydowanie za krótka.
A i tak obrazki się skończyły .. dziś nie byłam na ogrodzie.. wpadłam do szklarni podlać pomidory i finito..
Dokładnie Jolu, wszędzie mam ściany i siatkę, aż się prosi, żeby to porosło roślinami
Hortensja Bobo w donicy w kąciku wypoczynkowym. Na razie ma limonkowe kwiaty.
Hej Mariolko!
Miło że wpadasz
Skoro chcesz powąchać róże u mnie to proszę bardzo,o wąchaj do woli
Oto dzisiejsza porcja fotek różanych
Chippendales....
Tajga.....
Artemis....
Pink Fairy....