Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 01:17, 26 lip 2017

Luki napisał(a)
Iwonko ten zakątek jest cudny, teraz jak już trawka doszła to świetnie całość się prezentuje.
Montana z czosnkami genialnie się prezentuje

Łuki, dziękuję. W tym zakątku posadziłam twoje pysznogłóki. Czekałam, aż zakwitną. Dziś uświadomiłam sobie, ze znikła mi ta:

To jest zeszłoroczna fotka. Czyżby mi wymarzła?
Iwk4 01:20, 26 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Iwonka a czemu przesadzałaś Vanilki co 1m? Za ciasno co 70cm?

Aniu, kupowałam większe krzaczki. One teraz już są spore mimo cięcia i miały zbyt ciasno.
Iwk4 01:21, 26 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Vanile już bujne. Moje kolorów nie pokazują jeszcze. Czy masz je podparte? U mnie w zeszłym roku leżały.

Fotki zeszłoroczne. U mnie leżały w pierwszym roku. Potem się lepiej ukorzeniły i już bardziej stały na baczność
Iwk4 01:24, 26 lip 2017

Fama napisał(a)
Podobają mi się te czerwone akcenty w Twym ogrodzie.Róze Montana wyglądają bajecznie przy tarasie.Jaka to odmiana czosnku obok nich? Jak widać ogród nowoczesny nie musi być jednolity gatunkowo !

Fama, bardzo miło mi
To czosnki główkowate. Ale już dwa lata tam rosną i są mocne. W innym miejscu mam pierwszy rok czosnki i się położyły. Musiałam podeprzeć ;
Iwk4 01:28, 26 lip 2017

wrobelki napisał(a)
Pięknie u Ciebie to dzięki Twoim czerwonym akcentom zostały u mnie czerwone róże Co prawda moje zestawione tylko z zielenią, ale cieszę się że są i z zieleni wyglądają

Dziękuję Cieszę się, ze się podobają
Lubię je z fioletem
Iwk4 01:35, 26 lip 2017

Dobranoc
Dla wszystkich, którym nie zdążyłam odpowiedzieć
różne oblicza Charles Austin

MirellaB 05:12, 26 lip 2017

Iwonka ja mam w tym roku fatalne róże
W większości nie zdążą w pełni zakwitnąć, spadnie deszcz, główki napite wodą gniją
Za to hortensje ładne

bacowa 06:14, 26 lip 2017

Iwk4 napisał(a)

Łuki, dziękuję. W tym zakątku posadziłam twoje pysznogłóki. Czekałam, aż zakwitną. Dziś uświadomiłam sobie, ze znikła mi ta:

To jest zeszłoroczna fotka. Czyżby mi wymarzła?

A sadzonka tej pysznogłówki którą mi dałaś w zeszłym roku ładnie się rozrosła, mogę ci oddać ten kawałek , hi, hi.

Widziałaś moje trzcinniki ?, no poległy po deszczach . Mam wielkie kępy molini Heidebraut , na wiosnę podzielę i część czcinników zastąpię własnie molinią.
Iwk4 08:04, 26 lip 2017

Mirella, to chyba zależy od odmiany. Mam też takie, ale niektorym deszcz nic nie robi. Wolę róże samoczyszczące. Jak coś im nie pasuje, zrzucają platki i nie wyglądają źle.
Summer Song u mnie słaba. W pierwszym podejsciu miała 3 kwiaty. I na razie ociąga się. A jak u Ciebie?
Iwk4 08:08, 26 lip 2017

Ewa, no zdziwiłam się, ze jej nie mam. W miejscu, gdzie myslałam, ze rosnie, zakwitła kolorem cukierkowego różu. Na dodatek Zbyszkowi się ten ostry kolor podoba
Mi się podobał ten zimny róż.
Wiosną się zgłoszę po sadzonkę. Chyba, ze wcześniej wyczaję w szkółce

Twoje trzcinniki widziałam. Oczom nie wierzyłam