Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:47, 08 maj 2013

Do góry
Ślicznie Te paprocie mnie urzekły - u mnie same się pojawiły i daję im wolną rękę

A wrzosy koniecznie ciachnij
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:43, 08 maj 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Rewolucji w ogrodzie nigdy dość Kiedyś usłyszałem trafne słowa: "ogród nigdy nie jest skończony"... i tym się kieruję w przypadku mojego ogrodu

Znam to....z autopsji zresztą Ale u mnie już chyba tylko będą drobne zmiany, bo większych już nie mam gdzie realizować Choć jeden plan chodzi mi po głowie, ale chyba poczekam z nim do przyszłego roku - może nawet własne sadzonki wyhoduję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:41, 08 maj 2013

Do góry
Cyprysik groszkowy - troszkę zabiedzony, ale zatroszczę się o niego i będzie jak cyk bum bum

A trawki z frontu przeniosłem tutaj - niestety nie udało mi się kupić kulek bukszpanowych - były idealne na Kopcu, ale za 65 złotych Więc tym razem smaczki na początku, a szkielet kiedy indziej

Tutaj o wiele bardziej pasują - jednak jak są gęsto to wyglądają lepiej

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:35, 08 maj 2013

Do góry

Carexy Ice Dance - kupiłem dwa - podzieliłem na większe trzy i kilkanaście pojedynczych odnóżek

Mój 4 arowy azyl... 21:34, 08 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak dobrze, że Marmelade tak szybko rosną A u mnie po narcyzach to już tylko liście

Sebku, żonkile i u mnie przekwitły. Te białe są późniejsze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:33, 08 maj 2013

Do góry
Na froncie - ustawiam i sprawdzam czy mi konweniuje

No i posadzone

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 08 maj 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
No powiem Tobie Sebku, że szalejesz Zapewne pięknie będzie u Ciebie w tym roku... z resztą jak zawsze pozdrawiam
P.S. Ja jutro wybieram się znów do Kapiasów, więc może też poszaleję co nieco

Mam nadzieję, że w tym roku zmiany uznam za całkowicie udane i już żadnych rewolucji nie będzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:29, 08 maj 2013

Do góry
Wyłażą hosty - bardzo je lubię jak się rozwijają

Mój 4 arowy azyl... 21:27, 08 maj 2013

Do góry
Jak dobrze, że Marmelade tak szybko rosną A u mnie po narcyzach to już tylko liście
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 08 maj 2013

Do góry
Potem wziąłem się za sadzenie I znowu zrobiłem inaczej niż w projekcie Nie byłbym sobą
Białe fiołki miałem wywalić, ale one są takie fajne Poszły tutaj

Róże i szałwie - będą przy lawendzie, jeżówkach i przywrotnikach - powinno być fajnie

Niestety nigdzie nie było przetaczników....ale może same floksy tutaj wystarczą - się okaże
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 08 maj 2013

Do góry
Padam Ale szczęśliwy jestem strasznie

Pojechałem do szkółki do Krzywaczki, żeby się obkupić Miałem jechać z Alinką, ale strasznie zabiegana jest.....(Tak w ogóle machałem Ci jak przejeżdżałem przez Kalwarię ).
Moje odczucia co do tej szkółki są różne, bo niektóre ceny OK, a inne szokujące No i zdarzą się źle oznaczone rośliny - np. turzyce Evergold oznaczone były jako Ice Dance.
Ale nie wyjechałem stamtąd pusto
Potem na przeciwko też było malutkie centrum i tam dokupiłem grysu granitowego, bo mi po zimie stopniał razem ze śniegiem
W drodze powrotnej wstąpiłem do innej szkółki - ale tam nic nie kupiłem, bo kiepska.....
Pojechałem jeszcze do szkółki na Kopcu - no tam jest cudnie - ale niektóre rośliny tak drogie, że oczy mi z orbit powyłaziły Ale kupiłem tam dwie turzyce Ice Dance - bardzo rozrośnięte egzemplarze - jednak po 19 złotych sztuka.....Ale jak się przyjmą odnóżki które porozsadzałem to będę happy Do tego bukszpany do żywopłociku i róże The Fairy
No i jeszcze zajechałem do jednej szkółki, co jej byłem ciekawy Normalnie nie wiem jak zimą tam ludzie do domów dojeżdżają, masakra Szkółka jest przy domu i mają na prawdę tanio - udało mi się kupić duży okaz cyprysika groszkowego za 10 zł - na Kopcu chcieli za 10-cm krzaczek 30....
No i do tego wrzośce Golden Starlet to 4 złote - gigantyczne sadzonki

Teraz fotki Ogrodnicy wożą się tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:16, 08 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja jednorocznych do gruntu jeszcze nie sadzę - jeszcze niech poczekają ten tydzień w doniczkach

Będę obserwować pogodę.Najwyżej przykryję agrowłókniną.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:10, 08 maj 2013

Do góry
romka napisał(a)
Sebuś ależ pięknie u Ciebie a trawka jaka cudna.... no to sobie zafundowałam magiczna widoki z rana
miłego dnia

Miło mi Tobie również miłego dnia

A ja jadę sobie zafundować piękne widoki do szkółki - pewnie wydam całą kasę uzbieraną przez zimę Będzie potem relacja z zakupów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:08, 08 maj 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Sebek,ja nie mam takich pięknych kamiennych obrzeży,bo jeszcze do tego nie dotarłam,ale odkąd kupiłam narzędzie do kancików moje obrzeża zdecydowanie ładniej wyglądają.
Nie wiedziałam że takowe narzędzia istnieją.Teraz wszystkim polecam.
Za Twoim natchnieniem też postanowiłam kupić fioletowe tulipanki
A wczoraj posadziłam już do gruntu moją rozsadę roślin jednorocznych.Myślę że już się im nic nie stanie.
Deszcz od razu je pięknie podlał.

Ja jednorocznych do gruntu jeszcze nie sadzę - jeszcze niech poczekają ten tydzień w doniczkach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:07, 08 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Sebek, dopiero zobaczyłam rabatę z tulipanami super wyglądały fotki robisz świetne

Na szczęście zostały mi te wysokie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:15, 08 maj 2013

Do góry
Sebek,ja nie mam takich pięknych kamiennych obrzeży,bo jeszcze do tego nie dotarłam,ale odkąd kupiłam narzędzie do kancików moje obrzeża zdecydowanie ładniej wyglądają.
Nie wiedziałam że takowe narzędzia istnieją.Teraz wszystkim polecam.
Za Twoim natchnieniem też postanowiłam kupić fioletowe tulipanki
A wczoraj posadziłam już do gruntu moją rozsadę roślin jednorocznych.Myślę że już się im nic nie stanie.
Deszcz od razu je pięknie podlał.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:52, 08 maj 2013

Do góry
Sebek, dopiero zobaczyłam rabatę z tulipanami super wyglądały fotki robisz świetne
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 00:01, 08 maj 2013

Do góry
Wałować jest najlepiej wilgotną ziemię także możesz jutro A dosiać możesz właściwie przed wałowaniem
Majowo nie tylko w maju 23:58, 07 maj 2013

Do góry
Dzięki Sebek,
Wiem ze jesteś prawą ręką Pani Danusi. Naczytałam sie was swego czasu
Zanosi sie na kolejne ogtodowiskowo zerwane noce. Tym razem aktywniej.
Majowo nie tylko w maju 23:53, 07 maj 2013

Do góry
Witaj Jak dobrze, że mam taki komputer, że mogę sobie go spokojnie poobracać w rękach - bo dla takich tulipanów jak Twoje warto Cudowne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies