Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 09:10, 08 maj 2013

romka napisał(a)
Sebuś ależ pięknie u Ciebie a trawka jaka cudna.... no to sobie zafundowałam magiczna widoki z rana
miłego dnia

Miło mi Tobie również miłego dnia

A ja jadę sobie zafundować piękne widoki do szkółki - pewnie wydam całą kasę uzbieraną przez zimę Będzie potem relacja z zakupów
popcorn 09:10, 08 maj 2013

bosskie kanciki! i nóż
a jaka trawa!
BarbaraM 09:16, 08 maj 2013

Sebek napisał(a)

Ja jednorocznych do gruntu jeszcze nie sadzę - jeszcze niech poczekają ten tydzień w doniczkach

Będę obserwować pogodę.Najwyżej przykryję agrowłókniną.
Sebek 20:28, 08 maj 2013

Padam Ale szczęśliwy jestem strasznie

Pojechałem do szkółki do Krzywaczki, żeby się obkupić Miałem jechać z Alinką, ale strasznie zabiegana jest.....(Tak w ogóle machałem Ci jak przejeżdżałem przez Kalwarię ).
Moje odczucia co do tej szkółki są różne, bo niektóre ceny OK, a inne szokujące No i zdarzą się źle oznaczone rośliny - np. turzyce Evergold oznaczone były jako Ice Dance.
Ale nie wyjechałem stamtąd pusto
Potem na przeciwko też było malutkie centrum i tam dokupiłem grysu granitowego, bo mi po zimie stopniał razem ze śniegiem
W drodze powrotnej wstąpiłem do innej szkółki - ale tam nic nie kupiłem, bo kiepska.....
Pojechałem jeszcze do szkółki na Kopcu - no tam jest cudnie - ale niektóre rośliny tak drogie, że oczy mi z orbit powyłaziły Ale kupiłem tam dwie turzyce Ice Dance - bardzo rozrośnięte egzemplarze - jednak po 19 złotych sztuka.....Ale jak się przyjmą odnóżki które porozsadzałem to będę happy Do tego bukszpany do żywopłociku i róże The Fairy
No i jeszcze zajechałem do jednej szkółki, co jej byłem ciekawy Normalnie nie wiem jak zimą tam ludzie do domów dojeżdżają, masakra Szkółka jest przy domu i mają na prawdę tanio - udało mi się kupić duży okaz cyprysika groszkowego za 10 zł - na Kopcu chcieli za 10-cm krzaczek 30....
No i do tego wrzośce Golden Starlet to 4 złote - gigantyczne sadzonki

Teraz fotki Ogrodnicy wożą się tak

aga_k 20:32, 08 maj 2013

Szaleństwo zakupowe bardzo udane
martaibartek 20:43, 08 maj 2013

A jakie śliczne żurawki! widać że zakupy udane
Sebek 21:16, 08 maj 2013

Potem wziąłem się za sadzenie I znowu zrobiłem inaczej niż w projekcie Nie byłbym sobą
Białe fiołki miałem wywalić, ale one są takie fajne Poszły tutaj

Róże i szałwie - będą przy lawendzie, jeżówkach i przywrotnikach - powinno być fajnie

Niestety nigdzie nie było przetaczników....ale może same floksy tutaj wystarczą - się okaże
Slawko 21:28, 08 maj 2013

No powiem Tobie Sebku, że szalejesz Zapewne pięknie będzie u Ciebie w tym roku... z resztą jak zawsze pozdrawiam
P.S. Ja jutro wybieram się znów do Kapiasów, więc może też poszaleję co nieco
Sebek 21:29, 08 maj 2013

Wyłażą hosty - bardzo je lubię jak się rozwijają

Sebek 21:30, 08 maj 2013

Slawko napisał(a)
No powiem Tobie Sebku, że szalejesz Zapewne pięknie będzie u Ciebie w tym roku... z resztą jak zawsze pozdrawiam
P.S. Ja jutro wybieram się znów do Kapiasów, więc może też poszaleję co nieco

Mam nadzieję, że w tym roku zmiany uznam za całkowicie udane i już żadnych rewolucji nie będzie