Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:16, 12 cze 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Fioletowo mi... i spokojnie...

Zacytuję jeszcze raz bo warte tego, cudnie
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:15, 12 cze 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Może ktoś jeszcze pamięta, że zapisałam się na początku tego roku do Towarzystwa Bylinowego. W zeszłym tygodniu zostałam zaproszona na spotkanie podgrupy z mojego rejonu do ogrodu jednej z członkiń towarzystwa. Spotkanie było bardzo miłe, aczkolwiek trochę sztywne Ogród jest bardzo duży i prowadzony jako ogród wiejski. Właścicielka uwialbia pomidory i w tym roku posadziła 100 sadzonek
Zrobiłam parę fotek

Jaką powierzchnię ma ten ogród użytkowy? W ogóle nie ma żadnego małego Staudengaertchen?

Masz zdjęcia wnętrz szklarni?

Co rośnie pod siatką? Kapustne?
Co to za roślina bordowa koło antemisów (tych żółtych)?

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:11, 12 cze 2017

Do góry
Róża 'La Paloma' też otwiera pierwsze kwiaty.

Ogród Cioci cz. 3 13:10, 12 cze 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Sylwuś a ja zawsze myślę że mam kolorowe jarmarki czyli misz masz kolorystyczny
Teraz już ogród się uspokaja bo RH kończą.Teraz kwitną jeszcze niskie czosnki w zestawie z łubinem od Irenki.

Miejsce kwiatów azalii o tych zajęły piwonie

Misz masz to jest u mnie a u Ciebie pieknie skomponowane i dobrane i bajecznie cały sezon
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:09, 12 cze 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:08, 12 cze 2017

Do góry
Wczoraj pół dnia leżałam i z tej pozycji zrobiłam fotkę

Świerki do przycięcia, i rabata hmmm cały czas mi się nie podoba... coś bym zmieniła, krzewuszki może przesadzę a tu hortensje?? Nie wiem....
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:07, 12 cze 2017

Do góry
Róża 'Lavender Ice'

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:57, 12 cze 2017

Do góry
Ale jak się okazało niektóre różyczki już wystartowały ku uciesze moich oczu - róża rabatowa 'Lavender Ice' i 'La Paloma"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:51, 12 cze 2017

Do góry
Niektóre róże tez jeszcze w pączkach:
'Heidi Klum'

'Bonica'

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:49, 12 cze 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja wrocilam tylko z jedna ozdobka
Takie pergole teoretycznie potrafi zrobic moj Emus, jest kowalem artystycznym z zawodu, nawet mamy ponoc gdzies takie palenisko. No ale czasu na to potrzeba a tego nie mamy

doko w restauracji

Ależ mi się ten klimacik podoba
Wizytówka - Krokusowy zakątek 12:49, 12 cze 2017

Do góry
Przełom wiosny i lata:
Moja ulubiona rabata różano- liliowcowo - lawendowa

Baronesse

Lampion

Gartenspass
Sezon 2017 u Hanusi 12:44, 12 cze 2017

Do góry
Moja jarzmianka, Basiu jest na totalnym słońcu. I cieszę się, że nie wymarzła, ani ślimaki jej nie zjadły. Podoba mi się. Muszę jej towarzystwa czerwonej poszukać.
I muszę jej mieć więcej, Cieszy zielenią od wiosny do jesieni.

Jeszcze kwitną u mnie bratki, margerytki i kocimiętka

Ogród Małej Mi 2017 12:42, 12 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No cóż ja nie Kindzia, Kindzia nie ja.. Róże Kindzi są wyjątkowe, a Alchymist co roku zachwyca.. jednak będę zachwycać się u Kindzi. Nie muszę mieć wszystkiego..

Róże są pracochłonne, kapryśne, trzeba o nie dbać.. na pewno też sukces zależy od innych czynników jak położenie ogrodu, kontakt z chorobami i takie tam..

Nie mam czasu na skakanie nad królowymi. Nawet jak przeznaczę dzień w tygodniu na ogród.. to ledwo zdążę skosić trawnik i skubnąć coś tu i tam.. Do tej pory w warzywniku nie posiałam niczego.. A skacz tu nad królewnami???? Ja nie mam kiedy podrapać się po tyłku.. Wypad z ogrodu dla wszystkiego co jest kapryśne.. inaczej się zaoram na śmierć. Z chemią latać nie będę, a tym bardziej z różnymi mieszankami ekologicznymi co to trzeba co kilka dni czymś tam pryskać, podlewać .. Jak będę podlewać to już wodą, by mi nie poschło na amen.. Skończyła się pora deszczowa a zaczęła pora sucha.. powoli trawnik zamienia sie w siano, a rabaty więdną. Wczoraj wyglądało, że podleje.. podlało ale po sąsiedzku... minęło bokiem.

Trawnik skoszony... tylko pytanie zasadnicze "Babcia, a gdzie ta kosiarka ma kosz na trawę????" Zawiłości mulczowania wyjaśniłam... a synowa stwierdziła, że znów w przedszkolu panie dostaną reprymendę że źle koszą, ostatnio dostały naganę, że źle sadzą kwiatki .. nikła nadzieja na pomoc w ogrodzie na starość rośnie.. może nie będę musiała go zaorać za kilka lat..

I tu padło pytanie gdzie jest kosz na trawę??

I pierwsze samodzielny foto 3 latka Jestem dumna jak paw

Babcia daj sekator wnusiowi i wytnijcie łuczek w koronie , potem tylko ławeczkę postawić i jest ławka pod zielonym parasolem

Pięknie ogród wygląda mimo, że nie tak jak chciałaś, stara się jak może by Ci wynagrodzić. Jak będziesz chciała kiedyś zaorać piechotą przylecę położę się przed
maszynę i .....po moim trupie!!!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:40, 12 cze 2017

Do góry
Basinkowo napisał(a)
Od dłuższego czasu wsiąkłam w Ogrodowisko i stałam się maniakalnym podglądaczem wątków ogrodowiskowych i tak trafiłam na twój wątek. Podziwiam ogrom twojej pracy i konsekwencję w działaniu. Oglądając twój wątek wpadła mi w oko twoja przepiękna ławka, i tu mam pytanie: czy mogłabyś zdradzić czy może ją gdzieś kupiłaś, a jeżeli tak to gdzie? Bardzo by mi pasowała do mojego ogrodu .

Witaj Basiu ławki już nie ma bo się rozleciała. A kupiłam ją z 10 lat temu w OBI
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:37, 12 cze 2017

Do góry
Kasiu ja poslubilam aniola on wszystko umie

Bad Birnbach

to ostatnie zapomnialam co to hania kiedys wiedziala
Sezon 2017 u Hanusi 12:33, 12 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale oprócz tego jeszcze jest wiele innego dobra ogrodowego w kwiatach!

A kuku!
Ale fajane zdjęcie!
I jarzmianka Ci już kwitnie! U mojej nawet pędu nie widzę.
Ogród Małej Mi 2017 12:33, 12 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak tak uważasz to chyba wiesz
Pokazujemy to co ładne.. i nie mam zamiaru pokazywać co brzydkie.. piwonii od mamy mi żal..zawsze były takie piękne, a w tym nie ma

Agrest wpieprzyły małe gąsienice zielone. te co zjadły orliki.. wczoraj dostały chemię... ja nie zjem, ale im też nie dam.. Sprawdziłam dziś.. są zdechłe .. próbowałam rękoma, ale śmierć by mnie też zjadła przy tym zajęciu.

Czym je potraktowałaś , że poskutkowało???
Sezon 2017 u Hanusi 12:28, 12 cze 2017

Do góry
Sama byłam lekko zdziwiona! Ale to zasługa ciepełka i ostatnich deszczy. Dziś też rano podlało, a teraz doświeca!
Gwałtownie opadają kwiaty rodków.

Ogród w Cichym Dworku 12:26, 12 cze 2017

Do góry
Sama jestem nimi zauroczona
Judaszowiec kanadyjski " Forest Pansy" 12:24, 12 cze 2017

Do góry
Moj nowo posadzony judaszowiec cos dziwnie przyrasta, czy to normalne?
Ma szanse na odbicie z gornej czesci czy mam ten badylek wyciac. Nie mam wrazenia ze jest on suchy, jednak poczkow tam nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies