Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Makusia 08:15, 24 lip 2017

Magdo szaleństwo Dobra wszelakiego u Ciebie pod dostatkiem Jeżówki masz piękne, a jak równiutko wszystko posadzone!

Zwrot na dziecko Zamiast kiecek i latania po wyprzedażach, zamach na ogrodniczy
kamila66 08:19, 24 lip 2017

kasia_c napisał(a)
A z Żurawski to raczej w pełnym słońcu nie polecam. Niektóre dziewczyny tak mają i czytałam że im się udają, ale u mnie na słońcu ze 20 szt bordowych padło w zeszłym roku

Często bywa tak, że żurawki kupione w CO nie widziały za wiele słońca i będzie je przypalać, czasem nawet je spali, nie ważne w jakim będą kolorze. Gdy tak się stanie trzeba chwilę poczekać na nowe liście. Bryła korzeniowa także ma znaczenie, młode sadzonki będą przypalone starsze lepiej sobie radzą.
Ja mam wiele żurawek na pełnym słońcu i nieźle sobie radzą, żółta żurawka która daje radę to lime rickey

kasia_c 09:55, 24 lip 2017

O super że są takie co w słońcu dają radę.
Kasiolaaa 10:13, 24 lip 2017

Pies jest taki słodki w tej pieknej poscieli
lutroja 11:55, 24 lip 2017

u mnie żurawki też na pełnym słońcu i dają radę, z tym że jest nawadnianie. Przy żurawkach bardziej męczące są opuchlaki.
Na tą frontową rabatkę może czosnki jesienią wsadź w tą stipę i faktycznie drugi rząd tej samej trawy taka propozycja
A fontanna - duży kamień też mi się marzy, tylko jeszcze nie mam konkretnie miejsca wybranego na nią

Magleska 16:03, 24 lip 2017

kasia_c napisał(a)
A z Żurawski to raczej w pełnym słońcu nie polecam. Niektóre dziewczyny tak mają i czytałam że im się udają, ale u mnie na słońcu ze 20 szt bordowych padło w zeszłym roku

Właśnie sama nadal się zastanawiam ,czy je dawać tam grzebanie w tych kamyczkach ,to jak kara
Magleska 16:04, 24 lip 2017

Makusia napisał(a)
Magdo szaleństwo Dobra wszelakiego u Ciebie pod dostatkiem Jeżówki masz piękne, a jak równiutko wszystko posadzone!

Zwrot na dziecko Zamiast kiecek i latania po wyprzedażach, zamach na ogrodniczy

Szaleństwo prawdziwie ogrodowe co tam kiecki kwiatki lepsze
Magleska 16:07, 24 lip 2017

kamila66 napisał(a)

Często bywa tak, że żurawki kupione w CO nie widziały za wiele słońca i będzie je przypalać, czasem nawet je spali, nie ważne w jakim będą kolorze. Gdy tak się stanie trzeba chwilę poczekać na nowe liście. Bryła korzeniowa także ma znaczenie, młode sadzonki będą przypalone starsze lepiej sobie radzą.
Ja mam wiele żurawek na pełnym słońcu i nieźle sobie radzą, żółta żurawka która daje radę to lime rickey

Mam dużo w skalniaku w kamyczkach i niektóre faktycznie przypala ..... myślałam ,żeby je dać do przedogródka ,ale nie mam narazie chęci na grzebanie w tych kamyczkach ,one są od zeszłego roku ,niektóre już wielkie ,mogłabym podzielić poczekam na jakąś wenę twórczą
Magleska 16:09, 24 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Pies jest taki słodki w tej pieknej poscieli

A jaka mina skruszona ale taka też jest fajna
Magleska 16:11, 24 lip 2017

lutroja napisał(a)
u mnie żurawki też na pełnym słońcu i dają radę, z tym że jest nawadnianie. Przy żurawkach bardziej męczące są opuchlaki.
Na tą frontową rabatkę może czosnki jesienią wsadź w tą stipę i faktycznie drugi rząd tej samej trawy taka propozycja
A fontanna - duży kamień też mi się marzy, tylko jeszcze nie mam konkretnie miejsca wybranego na nią

Fajny pomysł z tymi czosnkami tam nie pomyślałam super ,dzięki za podpowiedź stipę dosadzę i żurawki ,tylko muszę znaleźć swój zapał ( nie wiem ,gdzie polazł ) na grzebanie w kamyczkach