Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwitnące skarpy 14:56, 24 lip 2017

Do góry
Tak się prezentuje ten czyściec
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:51, 24 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Ja też wczoraj zaczęłam, rozpętała się burza i klapa. Jak udaje się tak idealnie wyciąć kulki, te na niwaku?
Świetny ogród, bo ciekawy, spójny, bogaty, kolorowy i zdrowy, w moim guście bardzo

Więc na pocieszenie to wszyscy te same przerwy pogodowe w cięciu mamy Mnie wczoraj też burza przegoniła. Zdjęcia po burzy, dopiero wieczorem zrobiłam.
Z tymi dziwolągami na pniaku na najłatwiejsza robota. Każda inna i nie trzeba się zbytnio przejmować. I nie ma wokół roślin, które też mocno cięcie utrudniają, ale tak już jest, człowiek sadzi i później narzeka
Z innymi to już gorzej, bo trzeba je jeszcze do pozostałych towarzyszy formować i między innymi roślinami z nożycami manewrować, żeby nie uciąć tego co nie należy.

Pszczelarnia 14:49, 24 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo oryginalny kolor pysznogłówki:

Baaaardzo
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:42, 24 lip 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Ulubiony liliowiec podwójny mam od byłej szefowej A i jeżówka od Justysi jest niezawodna!

Kwanzo i ja mam pamiątkowe
a jeżówki Meringue od Justynki o ile się nie mylę...same perełki
Pszczelarnia 14:38, 24 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

wszystkie podziwiam ale przy tym przystanelam na dluzej chwilo trwaj

chcialam napisac, ze masz sliczne jezowki ale Ty masz wszysztko sliczne
Macham lapka z zapracowanic
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:28, 24 lip 2017

Do góry
Pogoda znowu nie współpracuje. Wczoraj po południu burze, a dzisiaj moja córka też mi powiedziała, że do osiemnastej ładna pogoda, jak oczywiście jestem w pracy, a po 18 nasza natura znowu burze nam szykuje. Ale nie trzeba tylko narzekać, są też plusy - trawka jak nigdy o tej porze roku zielona, no i z wężem i konewkami nie trzeba biegać.
Parę zdjęć z rana przy piciu porannej kawki na tarasie, gdy słońce jeszcze w ogrodzie gościło.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:23, 24 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatko w Twoim ogrodzie człowiek ma ochotę się zgubić i zapomnieć o wszystkim. Trzeba chłonąć to piękno wszystkimi zmysłami .

Kasiu wsiąkam głęboko...a zawsze ktoś mnie wyciąga z tych krzaków, przeszkadzajki domowe, w stosunku do Ciebie to ja wolna od obowiązków wychowywania dzieci jestem, i wnuków jeszcze nie mam

Wszystkie zmysły uruchomione mam

Moje hortensje późno startują, więc sa bohaterami drugiego planu
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:19, 24 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I tworząca się rabata póki co, jest jeszcze łyso

Wcale nie jest łyso, a za rok jej nie poznamy
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 14:15, 24 lip 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tylko zieleń. ale różne tekstury, kształty, odcienie

Dla mnie przepiękny!
Dziś rano byłam w swoim ogrodzie i stwierdziłam, że za dużo w nim kolorów, że napaciałam za dużo barw i to mnie wręcz drażni. I oto znalazłam swój ideał! Dziękuję bardzo za inspirację. Wieczorem zacznę wielkie wykopki. Mój ogród będzie tylko zielony! No może nie tylko, bo oczywiście zostawię swoje ukochane róże i hortensje!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:10, 24 lip 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Będę nudna
Pięknie do kwadratu
Pozdrawiam Agatko

Nudne to są floksy, ale jak tu ich nie lubić...posadziłam nową odmianę taką trzykolorową i nie mogę jej odszukać...i jak tu się odnaleźć we własnych kątach

Tak nudno, że aż miło i przyjemnie
Dzięki Aniu

Lubię go :) 13:48, 24 lip 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
Pierwszy raz posadziłam werbenę i pokochałam ją od razu
ja kupowałam sadzonki, a z nasion siana też taka wyrasta ?

Gdzie sadzonki kupowałaś? Ja poluję już z dwa miesiące. Chciałam ją posadzić z zawilcami jesiennymi. Teraz w szkółce namierzyłam to pewnie pojadę, ale w sieci nigdzie znaleźć nie mogłam, a moje nasionka nie wzeszły. Chyba ich nie przymroziłam i to dlatego.
Ciekawe czy przezimuje, albo się wysieje. Ja na to liczę.

A i jeszcze za ile kupowałaś?
Ogród w remoncie 13:45, 24 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Zielone kółko to hakone pod derenie różowe rozchodniki . Nie wiem co tam gdzie znaki zapytania

A może nie dawać lawendy a zamiast szerzej seslerię i szałwię w sporych grupach

Nowe wyzwanie, fajnie tak od początku robić, ja nie lubię jak za 2-3 lata muszę coś zmieniać
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 13:37, 24 lip 2017

Do góry
MOże ktoś pomoże w rozpoznaniu...liscie pstrokate ,małe żółte kwiatuszki
Ogród w mieście-ogrodzie 13:36, 24 lip 2017

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:35, 24 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Też mam trochę jeżówek a tyle jest jeszcze gatunków, też myślę o powiększeniu kolekcji.Jaką masz dużą działkę? U mnie też jest dużo iglaków,mniej liściastych drzew, może z 5 sztuk, więcej mam krzewów ozdobnych, dużo bylin, róż, trochę traw, rojników, rozchodników.
Te fioletowe kwiaty z jeżówkami to co?

Jeżówek miałam dużo więcej, ale jak chce się mieć więcej i więcej to bardziej ekspansywne byliny wypierają te bardziej delikatne. Róże u mnie w większości wymarzły, za ciężka ziemia u mnie dla róż i róże też lubią mieć przestrzeń taką, żeby i ogrodnik nie ucierpiał przy ich pielęgnacji

Pracuję sobie pomału nad stylistyką rabat i kompozycjami, już wiem, które byliny muszę ograniczyć, ale mi szkoda, bo łatwo jest wyrzucić, jak nie ma bylin na wymianę. Rozchodniki mam nowo posadzone 3 odmiany, ale jeszcze ich nie pokazuję, bo malizny
Ogród zajmuje 2800m2

Pytasz o werbenę Hastata, tutaj się śmieję, bo ona wyparła w.Patagońską

gosika67 napisał(a)
Zapomniałam pochwalić liliowce.

Liliowce mają swoje 5 min...mało mam czasu, żeby właściwie o nie zadbać,a one i tak mi kwitną, wdzięczne rośliny

Ogród w mieście-ogrodzie 13:35, 24 lip 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:35, 24 lip 2017

Do góry
Masz imponującą kolekcję jeżówek, cudne wszystkie.
A ta biała to może Meringue? Ja mam bardzo podobną i Edytka z ,,Tu ma być ogród" ma też takie

Gocha napisał(a)

Różne białe nn

Ogród w mieście-ogrodzie 13:33, 24 lip 2017

Do góry
Ogródek Lolanki sam historię opowiada 13:29, 24 lip 2017

Do góry
Ogródek Lolanki napisał

Pan ogrodowy ukończył rabatę na froncie według wytycznych matki, na koniec uznali, że efekt zadowalający. Ja też się cieszę jak dziecko - yyy znaczy jak ogródek
Mam tutaj: wiśnie amanogawy 5 szt i 5 par kulek bukszpanowych. Ciekawe jak matce pójdzie z cięciem - przecież w życiu takich nożyczek w ręku nie trzymała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies