Wczorajsze łupy z klamociarni. Oczywiście na poidełko, bo mało mam
i takie urocze lampioniki. Już wiszą przy altanie . Cudny klimacik wieczorkiem
od Sylwii dostałam w prezencie m.in dwa worki kamieni . Prezent cudownie trafiony. Wymieniłam je za moje śnieżno-białe żarówy i jest o niebo lepiej. Tylko drobnego kamyczka mi brakło, ale może gdzieś u siebie dostanę .
Aganiu nic nie poradzisz. U mnie kiedyś wróbel utopił się w gnojówce. Dasz wiarę??? Poidełek u mnie od groma plus oczko, a ten do gnojówy polazł.
złodziejaszki
Dario dla mnie też wszystkie piękne liliowce .Choć nie wszystkie jeszcze pokazałam, nie wszystkie rozkwitły.M<nie cos bardziej podobają się fioletowe, ,.Może dlatego,że mam ich mniej.
Tą lilię jak i kilka innych kupiłam w połowie października po 2 zł za sztukę na ryneczku od pana miały być holenderskie, i może są.
Cebule były spore,Dlatego kupiłam.i posadziłam pod koniec października. Przeżyły taką zimę.A myślałam często jak one dadzą radę.Dały.
Kasiu to zdjęcia to makro. Niby nie uciekają specjalnie, ale też aż tak blisko rzadko pozwalają się zbliżyć. Dzięki Kochana, dopingujesz bardzo . Altana dostała już trochę gontu. Idzie nam to jak krew z nosa przez Krzysiowe dupne zmiany.
a to moje/Twoje jeżówy
Elu będę zaglądać do Ciebie i podglądać na Twoje żurawki i inne rośliny.
U mnie teraz królują jednoroczne :gazanie, gdy posadziłam to były liche, lwie paszcze kwitną drugi raz, pierwszy raz je mam , ale są tak owocne,że zdały u mnie egzamin i często będę je wysiewać, chociaż kolorowo cały czas na rabatach , dalie też pokazują jakie mają kolory.
Małgosiu fajna ta rabata z jeżówkami,one juz Twoje mam tez w tym roku spore kępy białych ,fajnie wygladaja.
W tym roku podoba mi sie moj ogród mimo,że duzo chwastów i jeszcze masa pracy w celu uporządkowania