Cześć Aniu, chciałam się przywitać jako jawny czytelnik i obserwator Toszka zasugerowała lekturę Twojego wątku i jestem pod wrażeniem tego jak powstaje Twój ogród i wiedzy jaką tutaj można wykopać. Na razie przejrzałam dopiero połowę postów i skrzętnie robię notatki "Zachorowałam" na grujecznika!
A hortensja bardzo przypomina moją "Tardiva", ewentualnie podobna w pokroju jest "Kyushu".
Dzięki serdeczne za życzenia imieninowe
Wczoraj wróciliśmy z Grecji, z wyspy KOS Jestem więc trochę nieprzytomna ogródkowo i nie wiem co mi w chwastach piszczy
Witam Koko Joasiu, mój wewątek trochę umarł, bo ja długo myślę nad każdym kątem w swoim ogródku ... zanim cokolwiek wymyślę
Za chwilę zacznę na tym forum być specjalistką od kory ha ha Przynajmniej chwasty opanowałam Oto dwa różne gatunki
Rozplenica...ładniusia
Choiny cały czas mają przyrosty
Grujecznik rzeczywiście czaruje ale mocno obrywa na wiosnę
Aniu, prześliczne masz te hortensje na nóżkach
Zazdroszczę troszkę ( ) obwódki bukszpanowej, taka zdrowiutka
Moja troszkę choruje, ale może da się wyleczyć
Aniu ślicznie. Roślinki zdrowe, pięknie się rozrosły. Bardzo dużo pracy włożyliście i widać efekty.
Aniu mam pytanie odnośnie koszenia trawnika przy brzegach tzn. na łączeniu trawy i rabaty gdzie jest kora. Gdy kosicie kosiarka "łapie" korę i wyrzuca na trawnik?. Mój M jak kosi to ciągle przy brzegach mam nie skoszone, bo mówi, że kora lata
Aniu pięknie wszystko u Ciebie rośnie, tak ładnie czyściutko extrem wycieczkowe miałaś niezłe, dodatkowa adrenalinkaale najważniejsze, że wypoczęłaś, buźka
Jak Ty to zrobiłaś,że Twoja rozplenica już ma kotki?Piekne
I dawno nie widziałam Twoich choinSą już wypasioneJak myślisz,czy pod moimi , które są małe( okoł 50-60cm ) mogę posadzić zurawki? Czy lepiej sobie głowy nie zawracać bo choiny je zarosną? Myslałam, zeby choinom dolne gałązki obciąć i zrobić miejsce na cos w nogi..hmm?