Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku II 17:50, 18 maj 2025

Do góry
Wafel napisał(a)

Co to jest za czerwony krzew?Jakiś dereń? Krzewuszka?
Piękna kompozycja.

Chyba masz najbardziej elegancki i dekoracyjny ogród na forum, bynajmniej z tych, które znam Skąd ty masz czas na takie dopieszczanie ogrodu???
To buk trikolor, mam trzy sztuki. Teraz wygląda najładniej i pięknie odznacza się na tle zielonej ściany. Jeszcze nigdy nie miałam takiego komplementu, bardzo dziękuję. W ogrodzie pracuję systematycznie, co dzień. Ogród to moja terapia, to moja pasja.... lekarstwo na dobre i złe chwile nie potrzebuję psychologa, ani fizjoterapeuty, ogród to załatwia. Podczas prac ogrodowych można przepracować w myślach wiele tematów, a na dodatek to taka bezpłatna siłownia na powietrzu. Ogród oprócz pracy daje tyle radości.
Czy jest ktoś, kto też tak uważa?

W moim małym ogródeczku II 17:33, 18 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko masz bajecznie piękny ogród, wszystko takie wypieszczone, wypielęgnowane, te dekoracje, smaczki, mnóstwo kwiecia. Żadnej fotki nie zacytuję bo musiałabym powtórzyć wszystkie co do jednej. Mnóstwo pracy, ale jakie efekty. Brawo. U nas nie ma tego przełożenia ilości wkładanych wysiłków w spodziewany efekt.
Dziękuję Miło, że ktoś zauważa nie tylko efekt, ale i pracę włożoną w uzyskanie tego efektu.
Wasz ogród jest piękny, inny niż mój, ale to co pokazujesz wygląda cudownie.

W moim małym ogródeczku II 17:26, 18 maj 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wisteria skrarła całe show Cudnie kwitła u Ciebie. Bzy też cudne i tylko sobie wyobrażam ten cudny zapach w ogrodzie Smakołyki na stole jak zawsze wygladają bardzo kusząco
Bzy i glicynia w tym roku kwitły i pachniały cudownie. Dobrze, że mam jeszcze lilaka miniaturkę, który dopiero się rozkręca i przedłuża pachnienie ogrodu. Smakołyki piekę często i dziś też mam Cię czym poczęstować.

Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 17:26, 18 maj 2025

Do góry
Witam Wszystkich po 9 latach nie wiem kiedy ten czas minął.
Rabaty obsadzone na początku mojego wątku, ładnie się rozrosły. Zwłaszcza hortensje i trawy zachwycają. Niewypałem okazały się żurawki, nagminnie podgryzane przez opuchlaki.

Ostatnimi czasy mocno powstrzymywałam się przed kupowaniem bez przemyślenia roślin. Ponieważ czekałam na końcowe prace wokół domu.

Mam wyznaczone dwie rabaty przed domem. I mam prośbę o pomoc w ich dopieszczeniu Chciałabym żeby były powiązane z pozostałymi rabatami.

Rabata nr 1 - długość 530cm; szerokość max 200 cm i min 110cm

Widziałabym tu drzewko, Judaszowca albo magnolie szczepioną, mąż chciałby nisko żywopłot cis/bukszpan... od oglądania aranżacji już mnie boli głowa na nic się nie mogę zdecydować. Może coś pomożecie?

Rabata z bok domu wygląda tak, jeszcze zakurzona

W moim małym ogródeczku II 17:16, 18 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, cudnie masz w ogrodzie i pieknie go pokazujesz. Kilkakrotnie obejrzałam zdjęcia, bosko. Wszystko mi się podoba. Glicynia gwiazdorzy. Altanka i jej otoczenie oraz dekoracje bardzo klimatyczne. Zmartwiło mnie tylko to co piszesz o swoim zdrowiu. Trzymam kciuki, żeby wszytko dobrze się skończyło.
Często podlewasz te hosty w doniczkach ?
Hosty podlewam co dzień, bo tam same korzenie są, ale one świetnie dają radę w donicach. Teraz zimno, to wszystko dłużej kwitnie. glicynia w tym roku kwitła cudownie, cieszę się z niej jak mała dziewczynka. Wyniki badań mam stabilne, ale leki onkologiczne muszę brać już zawsze. Na razie daję radę, a jak nie daję, to odpuszczam.
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie. Od Twojej wizyty sporo się zmieniło prawda?

Ogród hortensjowo różanecznikowy 17:11, 18 maj 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)
Ależ masz piękną działkę.
Zazdroszczę tego stawu. Zagospodaruj koniecznie tę przestrzeń, to bedzie cudo.
Szkoda roślin.
Byłam u Joli, u niej też trochę zniszczyło, ale nie tak
Gosia napewno będe chciała coś posadzić w pobliżu stawu bo jest tam całkowicie pusto.
Foto z takiej dalszej perspektywy od strony sąsiada..

U Joli ogród jest leśny więc pod drzewami zawsze jest cieplej..
W moim małym ogródeczku II 17:07, 18 maj 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)

Jak to? To tu są jakieś liczniki??? Mogę sprawdzić ilość odwiedzin na swoim wątku? Ale gdzie?

PS: Dorotko, ja też zaglądam regularnie, ale zazwyczaj nie piszę, bo trochę małomówna jestem.
W każdym razie to jest niewiarygodne ile u Ciebie jest kwitnień i ile koloru! Jak w bajce.
Nie wiem jak Ci wytłumaczyć, gdzie to znaleźć, może ktoś to wytłumaczy. Przez ten rok nieobecności wypadłam z umiejętności posługiwania się tu na forum. Mam też wizytówkę, która się nie dokleiła do drugiego wątku. Dziękuję za pochwałę kwitnień w moim ogrodzie, sadzę gęsto, żeby ogród kwitł cały sezon.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:58, 18 maj 2025

Do góry
Witam forumowiczów, czy ktoś mógłby pomóc mi zdiagnozować problem z moimi Brabantami? Posadzone dwa lata temu około 50 szt. W tym roku na niektórych z nich zaczyna się dziać coś dziwnego mianowicie zaczynają brązowieć same końcówki... Pryskane i podlewane było dwukrotnie Proplantem, raz pryskane było Scorpionem, kilkukrotnie Pinivit, oraz magiczna siła przeciw brązowieniu i dalej jest ten problem. Wszystkie zabiegi wykonywane oczywiście z odpowiednimi przerwami.

Przesyłam zdjęcia dwóch najgorszych pacjentów.

W moim małym ogródeczku II 16:56, 18 maj 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja nie wiem co jest fajniejsze, ogród, czy te babeczki Jak zawsze pięknie Dorotko
Dziękuję, kawa i słodkości najlepiej smakują w ogrodzie, ale ta zimnica wszystko komplikuje. Jeden plus to taki, że deszcz miałam i ogród podlany. Tylko przez to zimno nie można nacieszyć się ogrodem, Betonki sama kiedyś zrobiłam.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:50, 18 maj 2025

Do góry
Ale te W środku i owszem

Mamy trzy budki w ogrodzie, jedna pusta , w jednej wróble w kolejnej sikorki

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:49, 18 maj 2025

Do góry
Tunel

Nie wiem co z tą cebulą, od jesieni rośnie

Niektóre skrzynki jakieś felerne i pomidory nic nie rosną

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:46, 18 maj 2025

Do góry
Któryś dereń kousa

Kolkwicja chinska

Ktoś porwał jajko kosa buuuuu

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:44, 18 maj 2025

Do góry
Bambus kępiasty może wykopanie ho nie zabije

Żałuję że nie wykopaliśmy koparka tych brzóz bo te ciut mniejsze rosną i żyją na nowej działce…

Piwonie

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:41, 18 maj 2025

Do góry
Ziemniaki po pieleniu a nawet przed się pokładły a dobiłam je podlewaniem

Całość- pomidory truskawki bakłażany wszystko czeka na wysadzenie do gruntu

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:40, 18 maj 2025

Do góry
Łubiny

Winogrono w igloo zjemy w lipcu. Ta sama winorośl na zewnątrz jeszcze nie zakwitła nawet…

Papryki

Ogrodowe wariacje 16:24, 18 maj 2025

Do góry
Asia zobacz to jest to miejsce widziane od strony ogrodu w sezonie, wtedy była tam jeszcze brzoza. Rośnie mała wierzba, ale to maleńkie drzewko, brakuje mi tej korony w tle, nie tak wielkiej oczywiście od frontu jest pusto bardzo z tej strony, aż mi nie pasuje do drugiego końca frontu. Dlatego też krążę z tematem drzewa, a masz fajny pomysł, aby przełamać nawet zielone drzewo czymś bordo, ja jeszcze myślałam o ambrowcu Silhouette Slender.

Nie potrzebuję się zasłonić od ulicy, tyle tu widać co na tej fotce, a z tyłu przy domku narzędziowym mam fajną rabatę latem całą w trawach i jeżówkach
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 16:05, 18 maj 2025

Do góry

A tu czyżby pieczarki?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:46, 18 maj 2025

Do góry
Znalazłam gościa na fejsie z okolicy

Taką konstrukcję z drewna z szybami zespolonymi zrobi i postawi za 13 tysięcy złotych

Szkoda że drewno bo wolałabym metal. I szklarnie dwa razy większa bo ta za mała
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus - misecznik cisowiec 14:29, 18 maj 2025

Do góry
Czg ktos mi podpowie co tu sie wydarzylo, bardzo szybko
Czy te rosliny nie zyją juz ?
To niby zielone nie jest zdrowe
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 14:23, 18 maj 2025

Do góry
Szałwię też dodają mi otuchy

Późniejsza odmiana rodka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies