Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Monia81 19:59, 14 cze 2026

Takie słodziaki do schrupania super Aniu
LIDKA 20:39, 14 cze 2026

Ania jak tak jak Ty umiesz łączyć drzewka. Roślinami to nikt inny. Masz wyjątkowe oko dobrego.
Cudnie a ostatnie Białe kwiatuszki są przesłodkie.
MartaCho 20:58, 14 cze 2026

Przepięknie wszędzie i wszystko! Każde drzewko z osobna i wszystkie razem tworząc ten całokształt. pięknie, pięknie, pięknie!
ElzbietaFranka 21:07, 14 cze 2026

Ko

Tarcia robisz przepiękne fotki masz to oko. Nie byłoby pięknych fot jakby nie było co cyksc. Bardzo ladnie masz.
Napisz co to za okaz z tymi białymi kwiatuszkami.
Basieksp 21:08, 14 cze 2026

Pięknie A róże dodają takiej delikatności, przełamują tak subtelnie ten leśny klimat Twojego ogrodu Fajnie to połączyłaś, chyba bym nie umiała wprowadzić róż w taki leśny klimat
Narsilia 21:26, 14 cze 2026

Foty cudne jak zawsze mogę prosić o dokładne nazwy bodxiszkow przepiękne
TAR 22:56, 14 cze 2026

Juzia napisał(a)
Piękne foty robisz

A dzieki, wciaz sie ucze. Ale obiekt wdzieczny, to duo nie zepsuje

Monia81 napisał(a)
Takie słodziaki do schrupania super Aniu

noo, cudaki niezle. A maly Lusiek to prawdziwa perelka. Jest jeszcze malym, ciekawskim, wszedobylkim psiaczkiem. Prowadzi swoje wlasne sledztwa ogrodowe i wojny ze wszystkim co w ogrodzie sie rusza. 1.5 kilogramowy obronca rodziny Moniu doczytalas, ze tamta kalina do Cascade a nie St. Keverne?

LIDKA napisał(a)
Ania jak tak jak Ty umiesz łączyć drzewka. Roślinami to nikt inny. Masz wyjątkowe oko dobrego.
Cudnie a ostatnie Białe kwiatuszki są przesłodkie.

Dzieki Lidziu. Ogladalam ostatnio gaury i wtedy zawsze mysle o Tobie. Wiesz, ze u mnie biale nie za bardzo chca rosnac a czerwone najwieksze mrozy przetrwaly i nawet lodowa gore lezaca na nich kilka tygodni. Biale kwiatuszki kocham najbardziej. Witulinek dzis dzielnie ze mna krok krok chodzil i focil. Pchal sie w kazdy kadr, musialam go omijac

MartaCho napisał(a)
Przepięknie wszędzie i wszystko! Każde drzewko z osobna i wszystkie razem tworząc ten całokształt. pięknie, pięknie, pięknie!

Marta, dziekuje. Zawsze po awatarku myle Cie z Lidzia

quote=ElzbietaFranka napisał(a)]

Tarcia robisz przepiękne fotki masz to oko. Nie byłoby pięknych fot jakby nie było co cyksc. Bardzo ladnie masz.
Napisz co to za okaz z tymi białymi kwiatuszkami.

Na szczescie mimo paskudnej zimy cos jeszcze zostalo do focenia Białe kwiatki to najzwyklejsze skalnice cieniste. Kiedys bardzo pospolite w ogrodach.

Basieksp napisał(a)
Pięknie A róże dodają takiej delikatności, przełamują tak subtelnie ten leśny klimat Twojego ogrodu Fajnie to połączyłaś, chyba bym nie umiała wprowadzić róż w taki leśny klimat

Umiałabys na pewno. Zobacz ile lat z rozami czekalam. Dopiero zdecydowalam sie na nie w trzecim ogrodzie. Obym nie żałowala. Wybralam chyba dobre odmiany. Wiekszosc o drobnych kwiatuszkach.

Narsilia napisał(a)
Foty cudne jak zawsze mogę prosić o dokładne nazwy bodxiszkow przepiękne

Bodziszki wymieniam w kolejnosci zakupu: wszystkie sa na fotkach: Czakor, Max Frei, Orion, Cloud Nine, żałobne i kilka korzeniastych od dziewczyn.
TAR 23:24, 14 cze 2026

Dzis urobilam lubego na montaz kolejnych skrzynek warzywnych. Dostal alternatywe, ze z jednej skrzyni likwidujemy truskawki i wtedy "moze sie zmieszcze" z reszta. A on jest truskawkożerca, wiedzialam ze na to nie pojdzie. I stanelo na 2 skrzynkach ale zamowilam 3. Dwie czy trzy jeden grzyb
Jestem w tym roku tak zadowolona z wykielkowanych roslin, ze nabralam apetytu na wiecej. Pierwszy raz mam wlasny koper i pietruszke, tak mi jeszcze nigdy warzywa i ziolka nie wschodzily. Fasolka, buraczki salatkowe. I ogorki niedluga beda mialy kwiaty. Chce miec na wszystko osobne skrzynie, potrzebuje ich piec na warzywka a mam tylko dwie. Wysialam tez 2 rzadki marchwi, tydzien temu i juz wzeszla. Moze beda marcheweczki. Lubie je przyrzadzac sklarowane na masle z pietruszka.
mirkaka 16:49, 15 cze 2026

TAR napisał(a)
Dzis urobilam lubego na montaz kolejnych skrzynek warzywnych. Dostal alternatywe, ze z jednej skrzyni likwidujemy truskawki i wtedy "moze sie zmieszcze" z reszta. A on jest truskawkożerca, wiedzialam ze na to nie pojdzie. I stanelo na 2 skrzynkach ale zamowilam 3. Dwie czy trzy jeden grzyb
Jestem w tym roku tak zadowolona z wykielkowanych roslin, ze nabralam apetytu na wiecej. Pierwszy raz mam wlasny koper i pietruszke, tak mi jeszcze nigdy warzywa i ziolka nie wschodzily. Fasolka, buraczki salatkowe. I ogorki niedluga beda mialy kwiaty. Chce miec na wszystko osobne skrzynie, potrzebuje ich piec na warzywka a mam tylko dwie. Wysialam tez 2 rzadki marchwi, tydzien temu i juz wzeszla. Moze beda marcheweczki. Lubie je przyrzadzac sklarowane na masle z pietruszka.

Miło się czyta taki entuzjazm
mirkaka 16:58, 15 cze 2026

TAR napisał(a)

Miałam tę skalnicę i jak zakwitła tymi maleńkimi kwiatkami to wyciepałam, została tylko jedna rozetka, niezauważona.
Teraz już jej nie wywalę, bo na Twoich zdjęciach to codo jest Zresztą najgorszy chwast na twoich zdjęciach wyglądałby uroczo