Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

TAR 14:06, 14 cze 2026

Znowu mi posta wywalilo. Masz bardzo ładnie i bujnie w ogrodzie. Musze sie kiedys zaprosic do Ciebie
Fajny ten nowy lokator, macie wielkie serca dla zwierzakow, bardzo to sobie cenie u ludzi.
Basieksp 15:28, 14 cze 2026

No i mam za oknem gradobicie
Joku 20:09, 14 cze 2026

Basieksp napisał(a)

Co to za róża? Bardzo ładna. Mam nadzieję że grad nie narobił zbyt dużo szkód.
Basieksp 20:43, 14 cze 2026

mirkaka napisał(a)

Ja też, wszystko już mam prawie pełne
Misio i nie tylko , fajne masz zwierzaki
Basiu, piękne zdjęcia robisz roślinom, Fajna ta paproć, to chyba jakaś języczka? Też mam ale nie ma tak fajnie pofalowanych listków
No i rododendrony jeszcze w pełnej krasie, moje już niestety utraciły urodę

Te moje rodki to takie maluszki, ale są podsypałam wszystkie korą, jednego wczoraj przesadziłam z spod tej jodły, bardziej na brzeg, w miejsce gdzie deszcz dociera i dostał dużo kory, zapamiętałam jak o tym mówiłaś
Basieksp 20:56, 14 cze 2026

TAR napisał(a)
Znowu mi posta wywalilo. Masz bardzo ładnie i bujnie w ogrodzie. Musze sie kiedys zaprosic do Ciebie
Fajny ten nowy lokator, macie wielkie serca dla zwierzakow, bardzo to sobie cenie u ludzi.

Ja nie wiem czy mamy aż tak duże serca, tak porostu, trzeba było się nim zaopiekować
A co do ogrodu, to ja tylko te najładniejsze miejsca pokazuję Muszę się porządnie zabrać do pracy, bo jak byłam u Mirki, to aż mi wstyd było, tyle mam rzeczy do ogarnięcia Ja porostu taka trochę, ogrodowa bałaganiara jestem Ładnie posprzątam i się kiedyś umówimy
ElzbietaFranka 20:59, 14 cze 2026

Witam Basiu bardzo ładnie w ogródku.
U nas nareszcie pada roślinność oddech złapała. Mam nadzieję, że u ciebie też.
Chciałam zapytaj co to za kwiatek na tej pierwszej focie. Bardzo mi się podoba.
Na drugiej focie masz czarny bez jaka to odmiana ma bardzo ładne ułatwienie. Czy już kwitnał bo teraz jego czas.

Monika83 11:05, 15 cze 2026

Basieksp napisał(a)
Pięknie zkwitły❤️ Basia znasz ich nazwę?
Monika83 11:07, 15 cze 2026

Basieksp napisał(a)

I Misiu Musi się jeszcze nauczyć, że jak kucam, by zrobić zdjęcie, to nie robię tego by za każdym razem go głaskać No, trochę mi przeszkadzał, nawet dużo
Fajniusi jest
Basieksp 19:20, 15 cze 2026

Monika83 napisał(a)
Pięknie zkwitły❤️ Basia znasz ich nazwę?

To są takie z Biedronki Ten różowy to jeden z moich pierwszych, a ten fiolecik, dostałam w zeszłym roku od sąsiadki, nie pasowały jej. Chciała się ich pozbyć. Razem dostałam od niej 4 rodki. Dwa takie fajne czerwone, myślałam, że się nie przyjmą, bo trochę podsuszone były. Walczyłam o nie, podlewałam, teraz wypuszczają nowe przyrosty To są te czerwone, mają taki fajny, intensywny kolor.
Basieksp 19:41, 15 cze 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Basiu bardzo ładnie w ogródku.
U nas nareszcie pada roślinność oddech złapała. Mam nadzieję, że u ciebie też.
Chciałam zapytaj co to za kwiatek na tej pierwszej focie. Bardzo mi się podoba.
Na drugiej focie masz czarny bez jaka to odmiana ma bardzo ładne ułatwienie. Czy już kwitnał bo teraz jego czas.

Ten bez, to czarny bez Eva, ale dokładnej nazwy nie znam. Za nim rośnie jaśminowiec, trochę go przerasta. A bez w tym roku jeszcze nie kwitł, albo go za mocno przycięłam, chociaż co roku go przycinam,coś mu nie przypasowało w tym roku. W zeszłym był ładniejszy i ładnie kwitł, w tym kwiatów jeszcze nie widzę i chyba słabo będzie.
Tu zdjęcie z zeszłego roku, jak kwitł. Może go trochę zmroziło, bo teraz patrzę na to zdjęcie, budleja też mi zmarzła, wypuszcza raptem kilka słabych pędów, tu na tym zdjęciu, była już całkiem ładna, zielony krzew po lewej. Nie pomyślałam, że bez, też mógłby trochę podmarznąć.