Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 09:34, 25 mar 2024

Do góry
Na pociechę dostałam prezent imieninowy od męża , zobaczyny jak będzie się sprawować -nozyce do żywopłotu.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 08:40, 25 mar 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Miejsce ze szklarnią aktualnie niewyględne, więc pokażę Ci ujęcie z perspektywy żaby siedzącej w różach

Piękne ujęcie z pozycji żaby potwierdza grzebiuszka
Ogródek Gosi 08:14, 25 mar 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Ostatnio zakupiłam sobie 3 cyklameny 2 wiosenne i jednego jesiennego

Jeszcze ich nie wysadziłam, bo boje się, że takie świeżynki mróz zniszczy.
]

Ale ślicznotki! ❤️

A miałam już nic nie kupować
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 08:05, 25 mar 2024

Do góry
Posadzone wczoraj maliny letnie Glen Ample. Szkocka odmiana, bezkolcowa, dobrze znosi deszcze - nie pleśnieje na krzaku. Dlatego nawet nie biorę stąd Polany bo szkoda roboty - jak lato jest mokre to połowa zbioru do wyrzucenia... nawet jak zbiorę te "dobre", to mi spleśnieją w lodówce dzień później...

Wzgórze chaosu 08:04, 25 mar 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kapitalna rabata z bordowymi ciemiernikami, wyhaczyłaś je za świetną cenę.
Tak cena była świetna, brałam w ciemno najładniejsze z resztek.
Bordowe ładnie świecą w słońcu, natomiast moim ulubionym jest biały Krzysiek, widzę go z kuchennego okna i cieszy oko .

Wilczy ogród 07:46, 25 mar 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Humor Ci dopisuje . Dobrze to widzieć .
Popatrz na szklankę do połowy pełną - masz czas na nadrobienie najlepszych seriali! (o książkach nie piszę, bo ma nie zawsze znajduje się czas ).

Judith z tym humorem ....to tak nie do końca ....ale odganiam ,jak mogę wszystkie złe myśli ....

nadrabiam sobie wszystkie wątki z pokazowymi ogrodami na świecie ,seriale też jakieś tam oglądam -i tak nie daję rady nic robić ,więc nawet chwastów nie szukam

Ps -fajne zdjęcia powstawiałaś -takie było-jest są najlepsze -poza tym też szersze kadry bardzo lubię ....a i nie zazdroszczę dzików przed płotem

Ogród prawie wymarzony … 07:42, 25 mar 2024

Do góry
Poprawione. Pod nadzorem Nawet jedna MW

Liczę na piękne kwiaty

Ogród z zegarem 07:40, 25 mar 2024

Do góry
Ciemiernik w donicy

Ogród z zegarem 07:39, 25 mar 2024

Do góry
Miodunki i fioleczki

Wilczy ogród 07:39, 25 mar 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Madzia buziaki. odpoczywaj i nie rwij się do roboty. to polecenie !!!!

Lidka
nie dam rady nic robić ....więc nawet bez zaleceń i poleceń leniuchuję na maksa ...

wychodzę tylko na obchód zobaczyć co przybyło -zaczęły kwitnąć miodunki,brunery ,magnolie -ale ogólnie u nas pogoda do kitu ,więc bardziej przez okna oglądam

Fajną pergolę zakupiłaś
Ogród z zegarem 07:38, 25 mar 2024

Do góry
Poza tym oczywiście ciemierniki

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:38, 25 mar 2024

Do góry
Paki idą w górę i liście tak wyglądają.

Ogród z zegarem 07:37, 25 mar 2024

Do góry
A nie, coś mi jednak kwitnie , tylko nie wiem, co to jest. Dostałam kiedyś od mamy .

Wiśnia koyo no mai wygląda tak:

Świdośliwa też już się szykuje
Glina i zielsko 07:16, 25 mar 2024

Do góry
[

Lidzia czy to miodunka? Śliczne to jest też bym chciała

A to wyszło szydło z worka Ty tu przed nami takie ważne planu ogrodowe ukrywasz , ale będzie super z pergola.
Magary Dramaty z Rabaty 00:19, 25 mar 2024

Do góry
No nie, Dziewczęta, aż taki krzyk o parę szprych zespawanych A gdzie się podziała u Was najważniejsza cecha ogrodnika - cierpliwość???

Tak serio - miałam na dziś wielkie plany ogrodowe. Obudziło mnie piękne słońce, plany wydawały się być ugruntowane. Zanim się zebrałam zdążyło powiać, polać i zrobić się zimno. Słońce co chwilę wychodziło zachęcająco, ale to było bardzo złudne. Zimnica okrutna. Jedyne co zrobiłam ogrodowo to powbijałam patyki od hortensji i derenia w okolice kocimiętek - kupiłam jakieś odmianowe, ładnie już rosły w zeszłym sezonie, miały koty się ich nie imać, ale się nie sprawdziło - koty się tarzają namiętnie... Przeczekam jeszcze ten sezon z patykami, ewentualnie z kocimiętek zrezygnuję z żalem wielkim

Ustawianie obelisków w docelowym miejscu, to też był plan na dziś, ale wymiękłam z uwagi na zimno.
Póki co, stoją na tarasie, prezentują się tak:

Zdjęcie nie miało być pokazowe, a dokumentacyjne dla potrzeb własnych Innego nie zrobiłam - więc w tle moja wiosenna wystawka

Obeliski wydaja się być solidne. Są spawane, nie skręcane. Malowane proszkowo. DT zaakceptował
Dwa lata temu kupiłam takie najtańsze, powszechnie dostępne. Lipa. Zardzewiały, stożek się przebarwił, całość wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika. Mam nadzieję, że te nowe posłużą długo, a jakby co to na proszek z nimi pojadę i będą jak nowe

Czy się nadadzą na clematisy? No nie wiem. Ja je kupowałam pod groszki. Pręty mają 0,5. Wydaje mi się, że po clematisy to chyba coś mocniejszego by musiało być, ale się nie znam.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 23:38, 24 mar 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)

Przeczytałam dziś wszystko - dacie radę, satysfakcja będzie duża, a żale z czasem wyblakną (albo nie)
Domek piękny, działka - carte blanche Tylko pozazdrościć
Będzie dobrze
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:33, 24 mar 2024

Do góry
Magara napisał(a)

I szklarnię swoją pokaż, pls Zapomniałam już jak Twoja wygląda a ojcowiznę postanowiłam przetracić na zachcianki

Miejsce ze szklarnią aktualnie niewyględne, więc pokażę Ci ujęcie z perspektywy żaby siedzącej w różach

Kraina spełnionych marzeń 22:47, 24 mar 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Masz dar do wysiewów.
Hosty śliczne.
Moje pomidorki dopiero kiełkują.

To nie dar, tylko podłoże do wysiewów.

Z host jestem bardzo zadowolona. Szczególnie urzeka mnie ta odmiana:

To Sunset Grooves. Do tej pory nie miałam takiej o jasnym środku i ciemnym obrzeżeniu.
Glina i zielsko 22:46, 24 mar 2024

Do góry
Na tarasie.
Tarasy mam 2.
Przed i za domem. Ten przedni zwany werandą jest pod dachem.
A za domem przy salonie nie.
Tu kawałek widać.

taras jest częściwo schowany i dach z dużymi okapami. Jakoś ją ulokujemy.

Magdalenko też nie chciałam na zamówienie z powodu ceny.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 22:37, 24 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jak kupowałam to była tylko opcja kup 1 z dostępnych 1. Po zakupie weszłam ponownie i u mnie świeciło się tak:

Może inny sprzedawca wrzucił albo dorzucili sztuki. Dzięki za czujność.

Ten sprzedawca ma 2 takie oferty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies