Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 19:11, 22 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
A na tarasie busz

Ładny masz ten busz
U mnie deszczów nadmiar a u Ciebie wciąż susza, wszystko w tym roku pokręcone ...
Przerwa na kawę... 19:04, 22 lip 2017

Do góry
Tuja Aurea Nana - 6-letnie maleństwo ma 130 cm wzrostu i 80 cm szerokości. Katalogi kłamią! no może nie tak do końca ale w tym wypadku potwór wyrósł. Przeżył przesadzenie i ubiegłoroczne cięcie i oczyszczenie środka ale jest mniej zwarty. Taki trochę chaotyczny. Na drugim zdjęciu widać dlaczego nie należy go ciąć. Gałązki rosną od korzenia a nie od pnia. Pnia nie ma po prostu. Tak łatwo więc nie odrastają.
Ukojenie 18:57, 22 lip 2017

Do góry
Znacie ten wazon z Ikei?
Zerwalam kwiat annabelle :

Tak w ogole to zerwalam jeszcze kilka - w zeszlym roku po scieciu kwiatow zakwitly ponownie jesienia
Anulajda w raju 18:57, 22 lip 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Stożki ciachnięte ale z roku na rok jest to większa gimnastyka w sensie lawirowania pomiędzy roślinami a to trawy powiązane tymczasowo omijać,a to górną częścią ciała przytrzymać trzeba hortensję a nie mówiąc już o miejscu na stopy bez szkody dla roślin a żeby nie było to jeszcze po kilka razy wykonać wchodzenie i wychodzenie bo cięte na oko to wypadało się przyglądać coby w miarę równo było,masakra

Trud wynagrodzony ) profesjonalnie przycięte
Mam pytanko: jakie polecasz róże okrywowe? kolor biały lub różowy,długo kwitnące i zbytnio nie śmiecące? czy są takie?
Kwiaty we włosach 18:31, 22 lip 2017

Do góry

Ogród wśród pól i wiatrów 18:28, 22 lip 2017

Do góry
Będę monotematyczna i pomęczę jeszcze jeżówkami

Miłego popołudnia Lecę się załatwić z czarnymi porzeczkami
Kwiaty we włosach 18:26, 22 lip 2017

Do góry
pozostały ogród

z owoców są jabłka, gruszki
śliwek nie ma

Ukojenie 18:17, 22 lip 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cudne rabaty. Kupiłam hakone dwa lata temu ale mi padła. Nie wiem dlaczego i trochę sie do niej zraziłam. Może wzięłam z marnego źródla.

Dziekuje
Zobaczymy jak u mnie bedzie rosla ta trawka...

Za rok koniecznie musze wysiac cynie super sa
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 18:16, 22 lip 2017

Do góry
Luteczka napisał(a)
Zakątek z poidełkiem

Ale piękne poidełko,Ewa fajnie,że jesteś ogladam i podziwiam
Ogród wśród pól i wiatrów 18:14, 22 lip 2017

Do góry
A skoro już jesteśmy przy "rynczeku lidla" to może odsłona tegoroczna Graby są już "fit", miskanty mocniej się rozrosły, no i hosty się wielkie porobiły, też kwitną, przeplatając się z jeżówkami.
Ogólnie... wsiowo na potęgę

Ogród wśród pól i wiatrów 18:05, 22 lip 2017

Do góry
agapant napisał(a)
O jaka ciekawa dyskusja, ja swoją szałwie podzieliłam wiosną, z jednej ładnej, kupionej w tamtym roku, zrobiłam 10 sadzonek, miniaturek. Trochę odchorowały ale teraz te moje maleństwa kwitną i mają się dobrze. Przepraszam że u Ciebie, mam pytanie, pustynnika też mogę już przesadzić?

No kurczę, ja się jakoś boję szałwii dzielić, a pewnie niepotrzebnie. Tych co mam już nie będę ruszać, ale tak sobie myślę, że jak jakieś spotkam w sklepie to kupie i od razu podzielę, może wtedy mi strach przejdzie Co do pustynnika nie mam pojęcia jak się go dzieli. Nawet musiałam sobie wygooglać, jaki on dokładnie jest. No i już wiem.. jest piękny Idę zaraz do Ciebie oglądać Zostawiam energetyczne jeżówki z ... "ryneczku lidla"

Malutki pod lasem 17:54, 22 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A wczoraj znowu koncertowo
Kocham, wielbię, itd...
Każdy kawałek cudny, w formie świetnej, nowa płyta niczym nie odstaje od staroci, ciągle jestem podekscytowana, a w uszach dudni mi jeszcze DM

Tez zazdroszcze,córka była
Ogród wśród pól i wiatrów 17:44, 22 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ja przycielam tylko przekwitle kwiatostany szałwii i teraz od nowa zaczyna drugi raz kwitnąc zdecydowanie wolę szałwie od lawendy, ta druga mnie denerwuje A poza tym Jolus pięknie u Ciebie, ślicznie pomalutku sobie wszystko ogarniasz, chociaż teraz w ten upał lepiej odpuścić Buziaki!

Paula, fajnie Cię widzieć w awartaku Ja białą szałwię przycięłam tak jak TY, a niebieską tak jak mówi Toszka. Zobaczymy co będzie Lawenda...no masz rację, że jest ona czasem denerwująca, ale jakoś mi ciężko przestać ją lubić A co do ogarnięcia ogrodu to teraz mam "amerykę". Mówię tylko co jest ważniejsze, a co może poczekać, i eM. się załatwia z chwastami po kolei Jest to układ doskonały!!

A dla Ciebie lariska dzisiejsza

Tu narazie jest ściernisko... 17:42, 22 lip 2017

Do góry
Nowe budleje sa oblegane przez motyle.

A to moje "stare", które po majowych przymrozkach wyglądały jak mrożonki. Ale na szczęście odbiły od korzeni.

Lilie przekwitły i trochę brakuje koliru.

Hirutkowy raj:)) 17:42, 22 lip 2017

Do góry

Hirutkowy raj:)) 17:38, 22 lip 2017

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 17:38, 22 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Szkoda cisów
Trudno Aniu się mówi.
My dalej w lesie Zresztą nie ma się co dziwić

Hirutkowy raj:)) 17:36, 22 lip 2017

Do góry

Jan Paweł II

Ogród wśród pól i wiatrów 17:33, 22 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne obrazki pooglądałam wysprzątane i czyściutko , nie to co u mnie

Sylwia .. Kobieto!! Jakbym miała taki wielki ogród jak Ty, to bym się totalnie załamała na samą myśl o utrzymaniu w nim porządku!! Naprawdę szczerze Was podziwiam!

A dla Ciebie hmm, hmm... może coś do jedzenia??

Muszę stwierdzić obiektywnie, że porzeczki czerwone w tym roku dały czadu! Zdjęcia nawet może tego nie oddają, ale gałęzie dosłownie się kładą, pod ciężarem długich gron, o wyglądzie winogronek Zastanawiam się co z nich zrobić?? Póki co eM. poszedł zbierać czarną porzeczkę, którą mam zamiar zasypać cukrem, by puściła sok. Jakby ktoś miał sprawdzony przepisik na jakąś konfiturkę porzeczkową, to ja poproszę
Hirutkowy raj:)) 17:32, 22 lip 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Krysia, o tym do trawnika
Wiosną wezmę kawałek. A ty wiesz że miałam kiedyś i wyrzuciłam. Ty też usuniesz, ale to jeszcze z sezon/dwa Potem będziesz chciała znowu to ukopiesz sobie ode mnie

Hipotetycznie tylko, jeśli jakaś gapa nie ścięła hortensji wiosną bo miała ją przesadzić i ściąć po posadzeniu, ale jakoś tak zeszło to teraz co? Strasznie dużo małych kwiatuchów będzie i krzak najpokraczniejszy z pokracznych?
A widziałaś że jeden z moich tegorocznych patyczków rosnących w butelce zakwita? Żeby ich uprawa szła mi tak jak rozmnażanie

Monika Jary juz nie używam.
Z tą hortensja to chyba raczej trzeba poczekac do przyszłego roku.
Ja ma we wiaderku kilka patyczków,juz nie wiem jakiej hortensji i maja drobne kwiatki,ide zaraz je wsadzic ,urobiłam im w koncu miejsce
Codziennie gonię czas zapraszam na kawkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies