Irenko, ależ ona ma kaloszki, czarne Zakłada je na okazję sypania soli zimą, bo ją pieką łapki i nie może iść po szosie Wtedy mus kaloszki zakładać i golfik czerwony
A żurawkę 'Southern Comfort' połącz z Carex buchannanii.
Jako takiego nie znam cisa Aurea, jest albo 'Elegantissima" albo Semperaurea" albo 'Fastigiata Aurea', 'Aurea Decora', 'Dovastonii Aurea'.
Te dwa pierwsze i dwa ostatnie są dość niskie, rosną wszerz więc na szpaler niski się nadają. 'Fastigiata Aurea' zaś jest wąski i kolumnowy i nadaje się na solitery, obeliski a nie na żywopłot, bo to będzie bardzo drogi żywopłot.
Danusiu, powiem Ci, ze już dziś doczytałam cały temat tulipanów
Przerobiłam nawet temat róż, bukszpanów… korzystam z całego dobrodziejstwa Twoich artykułów i porad nie tylko biegam po koleżankach
Danusiu, ale jak przekonać męża?Ja i tak chyba bym nie sadziła tam już żadnego drzewa. Tam są dwie pęcherznice, perukowiec, krzewuszka i ta nieszczęsna wierzba. Kiedyś to jakoś wyglądało, bo było małe a obecnie wielkie krzaczory porosły, a co roku są przycinane
Ale i tak jestem ciekawa, jakie drzewa proponujesz na takie rabaty wyspowe
Na razie jest przerwa w pracach. bo robimy całkiem co innego Budowlańcom oddaliśmy pole, niech się sprężają, bo ich tempo nas mocno wstrzymuje ale zapasik zdjęć jako tako mam jeszcze.