Przedogrodek chyba będzie robiony na końcu. Nie mam na to miejsce pomysłu. Żal mi wycinać te uformowane tuje, ale chyba jest tu za gęsto. Co byście polecili na ta część ogrodu? Ściąć tuje i robić nowe nasadzenia czy może je tylko przyciąć (co jest oczywiste), zostawić i z czymś zestawić? Tuje zajmują bardzo dużo miejsca. Przedogrodka wydaje się być mniejszy. Zdjęcie powyżej i te.
Olbrzymy zasłaniają wszystko. Staaary zywopłot z bukszpanu przed ogrodzeniem.
Ela dziękuję, ale hosty już nie ma jestem w trakcie tworzenia przedogrodka. Dlatego uaktualniam swój wątek liczę na wszelkie rady, krytykę i pomocne pomysły, jest to. Ale wciąż mi nie pasuje. Ni ładu ni składu.
Tuje cierpliwie czekają na cięcie, niestety M pracuję długo a ja sama nie podałam
A przy okazji w bardzo atrakcyjnej cenie kupiłam trawę, która bardzo mi się podoba, kiedyś miałam, ale coś jej nie pasowało u mnie, mam nadzieję, że teraz będzie jej lepiej Przedstawiam Red Barona wybaczcie, że taka skrzywiona, ale u nas dzisiaj strasznie wieje...
Moc ogrodowiska działa, naoglądałam się u Was w ogrodach pięknych jeżówek i wzięło mnie na nie ale konsekwentnie idę w róż Dokupiłam dzisiaj ' southern belle' piękna jest A będzie sobie rosła wśród rozchodników, rozplenic, hortensji.
Kolejna część ogrodu ta była wykonana w 2014 r. Wciąż myślę co tu zmienić. Może wzdłuż siatki dac trawę molinię, ale czy będzie pasowała, czy nie schowaja się w niej kule na pniu?
Drugi bonsai proszę o wszelkie rady jeśli coś jest nie tak. Chce dosadzić wzdłuż chodnika kolejne kule bukszpanowe. Myślałam, żeby bonsai posadzić lawendą, lub go wywalić i zrobić coś z wysokimi trawami.
A tu rabata z różami, stan przed jest na samym początku wątku dużo pracy włożyłam, ale wiem, że nie jest idealnie. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi co tu zmienić to chętnie poczytam jestem otwarta na wiedzę