Tak, mam sporo słońca i ciepełka, i równie dużo kamieni wokół domu...
Drenaż opaskowy, bo taki robimy, a właściwie poprawiamy źle zrobiony. Rura drenażowa przy fundamentach domu powinna być owinięta geowłókniną (u nas jej nie było) i zasypana kamieniem, a nie ziemią (jak na wielu odcinkach było u nas). To tak w ogólności.
Ale różanka uratowana, w szczególności perowskia...
Gosiu, skoro tak ładnie prosisz...
Ale rośliny zmęczone ogromnymi upałami i jeszcze większą suszą. Krwawnik stracił swój kremowy odcień. Przytnę go, może zakwitnie jeszcze raz.
super! piekne sadzonki !
poszlam obejrzec moje - chyba padly ciekawe co zrobilam inaczej
tez chcialam wyprowadzic wyzsze
no nic, moze w przyszlym roku sie uda
Joluś dziękuję, dało mi to obraz sytuacji, wycięłam ten pęd.
Był długi na jakiś 80-90 cm i nie było na nim nawet pączka - wyglądał jak dziczka. Inne pędy ma normalne. Będę ją obserwować. Na razie mnie nie zachwyca, wolę już baronesskę i bajlando. A teraz skupiam się na moin moin
NN
Eden Rose przy łuku się nie sprawdziła,Za niska,Pójdzie do przesadzenia na jesieni.
A w to miejsce oczywiście kupię inną. [/url]
Róża The Fairy - posadzona w nóżkach milinu .Takich okrywowych to praktycznie nie ma.Muszę sobie dokupić takie co kwitłyby cały czas.
Może jakieś odmiany mi polecicie ??
Zadziwiające te formy Czy takie wymyśliłaś czy po prostu tak wyszło ?
Ja mam kilkanaście kulek do cięcia i przyznam że bardzo nie lubię tej roboty, dlatego podziwiam każdego za takie rzeźby ogrodowe Już Ci kiedyś napisałam że jesteś fryzjerką, ogrodową ma się rozumieć
Ula nie możesz przykryć szmatą ale tą plastikową na jakiś czas, daj tylko otwór tawułkom. Wszystko pod szmatą się spali. Ja tak zrobiłam pod bukszpanami - miałam trawsko, nakryłam szmatą, obciążyłam kamieniami, bo nie miałam szpilek.
Leżało ponad rok, potem odkryłam, wszystko się spaliło. Przykryłam gazetami i nasypałam kompostu. Nic nie wyrasta
Ja też mam te zwykłe jeżówki, uwielbiam je, bo kochają je motyle, a ja uwielbiam patrzeć na nie
Dosadziłam jeszcze białe i kuszą mnie Cheyenne spirit - może kiedyć