Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

BKosimkArt 12:30, 03 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Haha no Basia, sama byłam zaskoczona A jak się na wiosnę interesował, czy jego kwiatki już rosną

To fajne jak małe dzieci się inyeresują roslinami...
Moje średnio niestety...
UrsaMaior 21:42, 03 sie 2017

Uff dziewczyny, odpisuję zbiorczo, bo na pysk padam. Stan robót na dziś: nowa rabata przekopana z obornikiem, posadzone 3 grujeczniki, przesadzone 4 róże, posadzonych 5 zawilców, przesadzone 4 hakone. Wszystko w 2 godziny, z pomocą 2 żwawych chłopaków. Jutro ciąg dalszy, jeśli pogoda pozwoli.
mrokasia 21:56, 03 sie 2017

O kurka, ich napewno było tylko dwóch???
Niezły kawał roboty odwaliłaś. Moje zawilce ciągle czekają...
polinka 22:10, 03 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
No to fotki
Gosia, sporobolus za konwalnikiem.

Śliczne ujęcia!
UrsaMaior 22:32, 03 sie 2017

mrokasia napisał(a)
O kurka, ich napewno było tylko dwóch???
Niezły kawał roboty odwaliłaś. Moje zawilce ciągle czekają...

Dwóch i w 2 godziny, wyobrażasz sobie? Nalatałam się zdrowo, ale znów coś do przodu.
malgol 22:33, 03 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Uff dziewczyny, odpisuję zbiorczo, bo na pysk padam. Stan robót na dziś: nowa rabata przekopana z obornikiem, posadzone 3 grujeczniki, przesadzone 4 róże, posadzonych 5 zawilców, przesadzone 4 hakone. Wszystko w 2 godziny, z pomocą 2 żwawych chłopaków. Jutro ciąg dalszy, jeśli pogoda pozwoli.

No to zazdroszczę takiej werwy i tyle wykonanej pracy. Mnie len ogrodowy dopadł. Nic mi się nie chce robić, ale zmienilabym pół ogrodu. Ponieważ to niewykonalne to dalej siedzę i nic nie robie
UrsaMaior 22:33, 03 sie 2017

Polinka, dziękuję! Przed chwilą byłam u Ciebie cichcem
UrsaMaior 22:35, 03 sie 2017

malgol napisał(a)

No to zazdroszczę takiej werwy i tyle wykonanej pracy. Mnie len ogrodowy dopadł. Nic mi się nie chce robić, ale zmienilabym pół ogrodu. Ponieważ to niewykonalne to dalej siedzę i nic nie robie

Gosia, ja sama też nie pociągnęłabym tych prac. Po pierwsze też leń, po drugie praca z dzieckiem na głowie, bo przedszkole zamknięte. No ale z chłopakami się udało.
Kasia_CS 11:30, 04 sie 2017

Iza, czytałam że masz Alchymista-czy ta róża powtarza kwitnienie? Polecilabys?
UrsaMaior 12:43, 04 sie 2017

Kasia, mam, nawet kilka. Kwitnienia nie powtarza, ale kwitnie długo i oszałamiająco. Kwiaty są przepiękne! Od razu mówię, że to potężny potwór nie róża, u mnie w jeden sezon doszła do dachu - a mam piach, więc warunki dla roślin nie za łatwe. Do małego ogrodu absolutnie odradzam. Do dużego gorąco polecam. Dodatkowa zaleta jest taka, że w cieniu też kwitnie.