To moje wrzosy. Wrzosy są posadzone na takiej podkowie w koło dołku w którym jest kamieć duży. To jest to samo miejsce z floksami od dołu rosną floksy z jednej strony a z drugiej macierzanka a na podwyższeniu mam wrzosy to jest moja pierwsza rabata na działce.
Kostka przygotowana na obwódkę. Tam będzie jeszcze małe przemeblowanie i kostka jeszcze leży.
Jeżówki powoli zaczynają kwitnąć Małgosiu. Dzisiaj dosadziłam jeszcze Piccolino, Green Jewel i Secret Affair bo wiosną dzieliłam i rosły jeszcze w doniczkach.
Na temat lili napiszę u Ciebie Małgosiu
To wrzucę jeszcze Fattal Atraction bo ta jeżówka najbardziej mnie zachwyciła.
I Coconut Lime
Mam różę w podobnym kolorze. Do twarzy jej z białym, błękitnym, szafirowym i fioletem czosnków główkowatych.
Ta ilość róż w Twoim ogrodzie budzi mój respekt. Ja wciąż mam traumy po wiosennym cięciu.
Kondzio cudnie było Was wczoraj gościć . Bawiliśmy się z Wami przednio . Koniecznie musicie nas częściej odwiedzać . Tacy Goście to sama radość .
Z niedzieli nie mam ani jednego zdjęcia, ale z sobotniego spotkania u Miry i owszem . Zostawiam na pamiątkę
Mimo tego, że rabaty dosłownie kipią kolorami, wszędzie można odnaleźć prześlicznie obsadzone donice .
szczena opada, co?
Mireczko- dla mnie Twój ogród jest idealny .
a zywe bociany u ciebie chodzą? ...bo u nas rezyduje u sąsiada ...i za moimi tujami ma stołowke bo jak poczytałam to on woli male gryzonie bardziej niz zaby .... nie przeszkadzam mu bo mam nadzieje ze nornice wybije)
Justyś, Ewciu kolejne zdjęcia z zaczarowanego ogrodu Miry - Ogrodowy spektakl trwa...
Zobaczcie jak Mira w cudowny sposób wykorzystała stare drzewa - jedno cudnie porośnięte bluszczem, a drugie hortensją pnącą . I jeszcze te fantazyjne liny
cudne pierdolotki, obok których nie mogę przejść obojętnie