Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:24, 17 paź 2014

Do góry
co prawda nie Marzenka jestem ale to wg mnie ice dance
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:18, 15 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
To jeszcze pomęczę Was grabami

A tu uszykowane miejsce na nowe trawki Gracilimusy zmieniły rabatkę

Żurawki ustąpiły miejsca ice dance

Oj ta, tak ..jak w tej piosence z Kabaretu Starszych Panów.."męcz mnie, dręcz mnie....".dawaj dawaj te foty bo łądnie to wszystko do siebie pasuje i oko cieszy...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:39, 13 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Powiem wow!!!
ależ bujnie a ML rosną błyskawicznie
Ogród do odświeżenia 16:32, 13 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
NO to na razie obiecane fotkę frontu...niestety późno już dzisiaj było na te fotki i wyszły beznadziejnie, bo jeszcze mi baterie zaczęły siadać....jutro spróbuję wrzucić lepsze. Dlatego dzisiaj tylko ta od frontu.

Pod świerkiem....doszły Vanilki...i malutkie sadzonki Ice Dance. Na następny rok pozostanie mi tylko dokupić miskanta i chyba jednak tutaj ML i..... żwirek

Vanilki kupiłam 4...nie są duże, ale silne sadzonki...około 60 cm miały....no i rewelacyjnie były zapakowane...nie ucierpiały po drodze...

Nawet dobrze ziemi nie zdążyłam dzisiaj zamieść, żeby zdjęcie zrobić....

Świetnie!!!
Jeszcze na tę siatkę coś bym puściła, jakiś jasny bluszcz, są takie i wytrzymują
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:15, 12 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dziołcha, daj spokój tym cisom w przedogródku. Przytniesz, zadbasz, będzie żywopłot ad hoc . Trochę cierpliwości.

I już nie zrzędź, bo ani graby nie drapaki, ani cisy w donicy nie mikrusy totalne, myśl POZYTYWNIE! Będzie git! Masz fajne rośliny! I mnie się podoba Ice Dance z tymi grabami .

mikruskami się nie przejmuję
dałam im pod ogon dopalacza, tzn stajennika jak to Toszka napisała z obornikiem, dobrej ziemi, to wystrzelą, że z cięciem nie nadążę hahahah

graby chyba szybko rosną....o ile się przyjmą, bo tylko ta chudzina po środku miała zielone listki, reszta suche, a i korzenie podejrzane...
zobaczymy.
Został mi jeszcze gratis do wysadzenia, ten to dopiero badylek
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:54, 12 paź 2014

Do góry
Dziołcha, daj spokój tym cisom w przedogródku. Przytniesz, zadbasz, będzie żywopłot ad hoc . Trochę cierpliwości.

I już nie zrzędź, bo ani graby nie drapaki, ani cisy w donicy nie mikrusy totalne, myśl POZYTYWNIE! Będzie git! Masz fajne rośliny! I mnie się podoba Ice Dance z tymi grabami .
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:29, 12 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jaki cudny ten koln taki gesty , przycinałas go ? Ile go masz? Takie piekne kompozycje w donicach ciagle jak w lecie u mnie jeden kosz hihi

Ja tez dzis kupiłam ice dance u Ciebie taka ziloniutka piekne przedpłocie szykownie a te stozki lalunia oj pieknie

klon kupony rok temu, wycinam tylko suche gałązki po zimie. Nic oprócz podlewania z nim nie robię, ale faktycznie przyrósł w tej ciasnej donicy
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:17, 12 paź 2014

Do góry
Jaki cudny ten koln taki gesty , przycinałas go ? Ile go masz? Takie piekne kompozycje w donicach ciagle jak w lecie u mnie jeden kosz hihi

Ja tez dzis kupiłam ice dance u Ciebie taka ziloniutka piekne przedpłocie szykownie a te stozki lalunia oj pieknie
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:07, 12 paź 2014

Do góry
zdjęcia był jakie, pochmurno i już prawie ciemno...ale co tam

graby

nie patrzeć na wysadzenia przed, nie są docelowe, rozsadzałam ice dance z 6 sadzonek wyszło ich trochę

bałagan w przed...przedogródku
tam gdzie kostki ma być stopień...

Lawendowy zawrót głowy 19:06, 12 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wysoka trawka jedna carex howardii Phoenix Green w nózkach - przydałyby sie po dwie ale nie mam wiecej a dzielic nie bede . Mała bardziej na srodku i do przodu carex morrowii Ice Dance .

Bukszpanowe maja byc kulki jak kupie we wtorek to beda i wszystko w kamyczkach

W kamyczkach kuleczki to bardzo eleganckie zestawienie...pomyśl jeszcze nad tymi trawkami...coś mi się wydaje, że trochę ich za mało będzie....chyba, że coś dosadzisz wiosną....

...a trawka śliczna ...wyguglowałam...
Lawendowy zawrót głowy 19:02, 12 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wysoka trawka jedna carex howardii Phoenix Green w nózkach - przydałyby sie po dwie ale nie mam wiecej a dzielic nie bede . Mała bardziej na srodku i do przodu carex morrowii Ice Dance .

Jola po ile chcesz kupić te kulki bukszpanowe?
Lawendowy zawrót głowy 18:57, 12 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Podobają mi się te tuje szczepione...maja piękny złoty kolor i dadzą się prowadzić w kuleczkę...dobry wybór... w nóżki mają być po 2 trawki? to praire fire??

A buksiki z brzegu to jakie? chcesz obwódkę, czy kulki- bo nie zrozumiałam...?

Ogród Magdalenka 12:03, 12 paź 2014

Do góry
Justyna, ma taki delikatny paseczek tylko ma inny pokrój od ice dance. Na wiosnę będę dzielić, bo mi się podoba.

Macham

Ogród do odświeżenia 20:10, 11 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Kiepsko widać na foci....to turzyca japońska Ice Dance....Jolu będzie ładnie jak skończę

Wiesz juz jest efekt a turzyce wszelkie uwielbiam
Ogród do odświeżenia 18:46, 11 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ale sie pieknie zrobiło bukszpany slicznie co to za trawka ładna?

Kiepsko widać na foci....to turzyca japońska Ice Dance....Jolu będzie ładnie jak skończę
Ogród do odświeżenia 18:41, 11 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
NO to na razie obiecane fotkę frontu...niestety późno już dzisiaj było na te fotki i wyszły beznadziejnie, bo jeszcze mi baterie zaczęły siadać....jutro spróbuję wrzucić lepsze. Dlatego dzisiaj tylko ta od frontu.

Pod świerkiem....doszły Vanilki...i malutkie sadzonki Ice Dance. Na następny rok pozostanie mi tylko dokupić miskanta i chyba jednak tutaj ML i..... żwirek

Vanilki kupiłam 4...nie są duże, ale silne sadzonki...około 60 cm miały....no i rewelacyjnie były zapakowane...nie ucierpiały po drodze...

Ale sie pieknie zrobiło bukszpany slicznie co to za trawka ładna?
Ogród do odświeżenia 18:33, 11 paź 2014

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 10 paź 2014

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:59, 10 paź 2014

Do góry

sadzenia róż ciąg dalszy

... z Kasią było łatwiej ... i to dosłownie ... jakoś tak przy niej wystarczyło wykopać dół ... wymieszać ziemię ... doprawić spód gówienkiem ... wymościć ... podlać i voila ...

brakło Kasi zaczęło się po mojemu ... ...

http://www.pinterest.com/pin/437975132485962094/

postanowiłam zrealizować ...
miejsce ... kjub z bohaterem w swojej rabacie boskim Leo ...
inwestorka i wykonawca w jednej osobie ... po popołudniu z Kasią kiedy to w 3 godziny osadziłyśmy w ziemi 7 róż ochoczo zabiera się do pracy ... przecież to pójdzie raz dwa i jeszcze poczytam ...

o ja naiwna ... po pierwszej łopacie wiedziałam, że łatwo nie będzie ... ale nie miałam pojęcia, ze będzie aż tak !!! ...
tą łopatą bowiem wsparłam się ni mniej ni więcej tylko na pozostałościach pierwszej rezydencji państwa K ... podnosiliśmy teren i Adamo uznał, ze 50 cm dobrej ziemi wystarczy ... niby coś tam było usuwane ale coś tam zostało ... dużo cośtam zostało ...

ja i cośtam ... konfrontacja sezonu ... wywlekłam kilkanaście wiaderek z kamieniem (piaskowcem konkretnie ) ... cegłą ... stuletnią zaprawą (mięciutka jak ciasto ) ... wynorałam dziurę w której ginęły mi ramiona gdy grzebałam na dole ... (i nawet tatuś podejrzewał mnie o to, ze ropy szukam w celu cudownego i natychmiastowego wzbogacenia ) ... konkretnie to dwie dziury i tym samym środek kjuba jest już jak nalezy ... za to Leo poniżej połowy metra w dół ma takie cośtam i na wiosnę albo w listopadzie będzie Adamo rył ... nawiasem mówiąc korzenie Leo w tym cośtam som ... widziałam ...

w każdym razie Novalis i Rhapsody in Blue wsadzone ... Leo jak dawniej ... kjub czeka na resztę ... reszta na moje wyobrażenie ... wyobrażenie na twórczą bezczynność ...

zgapiłam ptaszki od Anulki ... usadziłam je wytwornie w ice dance ... metodą też Anuli - tyle, ze ona tak cięła bukszpan a ja czyniłam aranż artystyczny na rabacie ... więc metodą krok do tyłu ... łypnięcie okiem ... krok do przodu ... milimetr w lewo ... po kwadransie takiego "chodzonego" ptaszki usadziłam jak należy ...

i w samą porę bo przyjechała Admete a z nią moje krokusy !!! ...

Aga popodziwiała aranż ... tzn zdążyła popodziwiać bo pięć minut póxniej nadobna Kilusia ptaszki zupełnie bez żenady poroznosiła po trawniku ... grrrrrrrrr ... u Anuli kot ptaszków nie roznosi ... rozważam zamianę bo piesa grabi sobie oj grabi ... ...
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 15:47, 09 paź 2014

Do góry
Sebek - dzieki za twoja opinie. Penduli nigdzie nie znalazłam wiec.......kupiłam marikena, jest szczepiony dośc wysoko w porówaniu z innymi egzemplarzami które ogladałam i cene troche wytargowałam...i juz rosnie....a pod nim carrexy ice dance jako "skarpety"....
Musze poczytac dokładnie jeszcze raz ten wątek, jak sie z nim obchodzic, kiedy ciąc itd
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies