Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 22:34, 01 kwi 2026

Do góry
Ogródek Gosi 22:33, 01 kwi 2026

Do góry
Sadziłam po 5 cebulek, to jest faktycznie przyrost po latach nie pamiętam ilu.
Ja Ci pozazdrościłam tych irysków w takiej ilości porozrzucanych po ogrodzie.
Będę kupować
A jak przylaszczki? Pojawiły się?

Ostatnio trochę popracowałam w ogrodzie.
Oczywiście tylko najpilniejsze prace.
Mam obcięte róże i dzisiaj zwertykulowałam trawnik. (Ale tylko z tyłu, bo na przód nie mogę się na razie dostać przez zawalone przejście gabarytami)
Ale to ostatnie zajęcie chyba będe robiła po raz ostatni sama. Już nie mam na to siły.
Nawet nie chodzi o samo wertykulowanie, a o wyciąganie kosza. U mnie po zimie trawy prawie nie ma, większość to ślady pośniegowe.
Dlatego wertykulator zbierał bardzo dużo ziemi i kosz był bardzo cięzki.
Mogłam w sumie robić to bez kosza.

Czekam teraz na deszcz i zrobię dosiewkę i nawożenie. Mam nadzieję, że trawa się zregeneruje.

U Polon 19:49, 01 kwi 2026

Do góry
Na koniec - kwitnie morela, może w końcu będą owoce

Wisienka koju …
Pod nią sesleria, kwitnie, ale kitki ma zielone, a nie takie cudne ciemnie jak np u Ani z plaży :/
U Polon 19:46, 01 kwi 2026

Do góry
W związku z dniem wolnym i koniecznością zakupu czereśni, bo mi padła, pojechałam do szkółki. No i żeby się “nie udusić” kupiłam mikrą czereśnię i bardzo ładną brzoskwinię
Czereśnia Felicita, brzoskwinia Fruteria

U Polon 19:40, 01 kwi 2026

Do góry
Dzisiaj przyszły trawy na rabatę pod leszczynami, a że wzięłam przedświąteczny urlop, to posadziłam

Sadzonki trawy bardzo ładne

Przymiarka

I posadzone, tylko jeszcze korę musze dosypać, bo już połowa u sąsiada

Miodunki jeszcze nie przesadzone, bo muszę najpierw przesadzić liliowce, a wcześniej jeszcze przesadzić coś tam … no klasyka
Glina i zielsko 19:40, 01 kwi 2026

Do góry
Jutro dzień na zakupy spożywcze okna i bigos.
A jak starczy czasu to i na ogród.
Franek wybiegany po lesie dziś nawet nie usłyszał jak wchodziłam po pracy
Glina i zielsko 19:35, 01 kwi 2026

Do góry
Coś tam kwitnie.

Ten powyższy ciemiernik ma spuszczone glówki i zupełnie nie widać jego urody.

Moje narcyzowe rzeczki jeszcze marne ale liczę że się zagęszczą

Ogród z plażą 19:21, 01 kwi 2026

Do góry
Magnolia gwiaździsta

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 18:53, 01 kwi 2026

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 18:51, 01 kwi 2026

Do góry
Kwietniowe fotki
Ogród z plażą 18:01, 01 kwi 2026

Do góry
Wisienka kojou no mai

Ogród z plażą 18:00, 01 kwi 2026

Do góry
Mój eM obciął heptakodium kolejne gałęzie. Ma teraz 4 główne pnie .. i chyba nadal wygląda dobrze

Zielone drzwi w Kruklandii 11:27, 01 kwi 2026

Do góry
Juzia napisał(a)
Posadziłam tyle traw, bo chciałam łatwy w ogarnianiu ogród.
I w sumie przez cały sezon jest ok, ale wiosną seslerii mam po dziurki w nosie

Mogłabym je ciąć... ale po wyskubywaniu wyglądają o niebo lepiej.
Tylko zajmuje to mega dużo czasu i dłonie po kilku godzinach odpadają.

Przed i po

Przychodzi mi na myśl Kopciuszek Ale efekt super. Jak Ty Się z tego wyleczysz w nowym ogrodzie?
Do raju daleko - u Ewy 10:39, 01 kwi 2026

Do góry
Wafel napisał(a)
Orliki czekają, mają się dobrze

Bardzo Ci dziękuję Czy mogą postać jeszcze u Ciebie? Zauważyłam, że ślimaki już mi podjadają roślinki, a orliki bardzo lubią. Jak posadzę większe, to może przeżyją.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:06, 01 kwi 2026

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Rok temu

Teraz

Szybko poszło . Super teraz wygląda ❤️
Sezon 2017 u Hanusi 08:27, 01 kwi 2026

Do góry
Dziękuję, Jolu. O tych jałowcowych dyngusach, to gdzieś czytałam. Miał to dla mnie taki posmak moich doznań z ojcowską "palemką". I w ogóle to miało to chyba oznaczać panowanie męskie w gospodarstwie. "A wy baby do garów" Facet przy patelni? To obraza dla kobiety. Tak nam wmawiano przez wieki. W tym domu rządzę JA i basta! I to nam zostało z tych piastowskich rządów do teraz.

Dlatego i na wsi i w mieście kobiety idą głosować na tego, którego wskaże mąż, albo facet na ambonie.

Ale polityka w ogrodzie też ma swoje granice. Facet do pielenia krzyża nie nagnie, no trawę skosi, po godnie przy kosiarce wygląda, skopie grządkę przez jeden dzień. Jeszcze przypilnuje, żeby było zasiane w ogrodzie, to co on lubi. Chyba, że złapie bakcyla. Ale chwalić się ogrodem, jest gotów stale. Od 15 lat sama uprawiam swój ogród, i nie widzę różnicy, czy tu tylko ja pracuję, czy z małżonkiem. Czas otworzyć oczy. Ja już otworzyłam.

A na dzisiejszą środę ogłaszam poranny przymrozek -2 C. Słońce wychyla się z mgielnej zasłony. Będzie słonecznie cały dzień. Chwile z Wami przy śniadaniu i idę do ogarniania przestrzeni. A potem wyjście na spacer, niestety, bez psa.

Miłego dnia dla Was. I nie szarpcie się przy piekarnikach i kuchenkach. Ile można w siebie naładować? Tle ile zmieści się w garści. Proszę uświadomić ile tych gąb w domu trzeba zatkać. Na jeden rzut garnek żuru, i trochę kiełbasy. Ciasto do kawy i to wszystko. I koszt mniejszy, i kłopot mniejszy.

Wesołych Świąt na spacerach, na wyjazdach, na odwiedzinach miejsc, które dopiero odkrywać będziecie.

Do raju daleko - u Ewy 08:21, 01 kwi 2026

Do góry
Orliki czekają, mają się dobrze
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 07:41, 01 kwi 2026

Do góry
W szklarni w nocy 0,5 stopnia. Ogórek kwitnie na parapecie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:36, 31 mar 2026

Do góry
Basilikum napisał(a)
Ciemierniki zastąpiły przebisniegi

Cudowne są ciemierniki i wszystkie wiosenne miło cię widzieć i ten balkon robi wrażenie a twoje szycie podziwiam Twój talent bardzo Izabelka macham
Ranczo Edy 23:34, 31 mar 2026

Do góry
Basilikum napisał(a)
Edyta super, że już obudziłaś się po zimie

Ogrod super wyglada i te pierwsze kwiatki tak cieszą. Twoja kolekcja ciemirnikow jest wielka. U mnie jeden posadzony rok temu przeżył zimę wiec tez mam ich coraz więcej.

Pozdrawiam

Hej Izabella tak chwilowo powstałam z popiołów bardzo mi was brakowało i zostało mi to robienie zdjęć i gadanie w tym czasie do siebie jakbym opowiadała co widzę hiii
Dzięki kochana ciemierniki póki co dzielne są i cieszą .Fajnie że i i ciebie też rosną i trzymam kciuki za kolekcje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies