Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

nicol21 22:13, 28 mar 2026

Podoba mi się ta opcja zakrycia korą z braku czasu czy pomysłu
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kontonaogrod 11:00, 29 mar 2026

ajka napisał(a)
Dlatego wyleczyłam się z kupowania sadzonek wczesną wiosną. Wolę kupić duże sadzonki, częściej za mniejsze pieniądze i nie pędzone. Moje wczesne zakupy zawsze kończyły się porażką.

Ja lubię wiosenne zakupy, zadbam o cokolwiek przyjdzie i do końca sezonu jest 2x większe. Normalnie dzieli się byliby na wiosnę więc jak sadzonki które dostajesz są ubiegłoroczne to mają porządne korzenie i można je przy sadzeniu ciachać na części. Polecam

Gosia mi się wydaje że te ładniejsze sadzonki są ze szklarni a te gorsze spod chmurki. Wszystko będzie żyć wydaje mi się
Polon 19:11, 29 mar 2026

ajka napisał(a)
Dlatego wyleczyłam się z kupowania sadzonek wczesną wiosną. Wolę kupić duże sadzonki, częściej za mniejsze pieniądze i nie pędzone. Moje wczesne zakupy zawsze kończyły się porażką.

Rozsądne, ale jak ktoś “musi bo się udusi”, to kupuje nierozsądnie i już natychmiast

Brać ogrodnicza mnie uspokoiła, że będzie dobrze. Na razie czekam jeszcze na pozostałe zamówienia, a i tak za zimno na jakiekolwiek działania.
Polon 19:14, 29 mar 2026

nicol21 napisał(a)
Podoba mi się ta opcja zakrycia korą z braku czasu czy pomysłu

Kory mam dużo, kupiłam zimą, bo mnie nosiło
Polon 19:18, 29 mar 2026

Kontonaogrod napisał(a)

Ja lubię wiosenne zakupy, zadbam o cokolwiek przyjdzie i do końca sezonu jest 2x większe. Normalnie dzieli się byliby na wiosnę więc jak sadzonki które dostajesz są ubiegłoroczne to mają porządne korzenie i można je przy sadzeniu ciachać na części. Polecam

Gosia mi się wydaje że te ładniejsze sadzonki są ze szklarni a te gorsze spod chmurki. Wszystko będzie żyć wydaje mi się

Po dwóch dniach deszczu jakby trochę “rumieńców” nabrały nawet te najmarniejsze
Sadzenie po świętach, ale nie wiem czy się odważę dzielić, się zobaczy.
Polon 19:26, 29 mar 2026

Mam pierwsze “kolanka” pomidorów
Od siania minęły 4 dni, prosto do ziemi, więc chyba dość szybko
Dokumentacja - stanowisko nr 10
Z 48 na razie pokazało się 8

Ewa777 10:52, 30 mar 2026

Szalejesz z zakupami Ale jak masz się udusić, to lepiej kupić
Polon 19:40, 01 kwi 2026

Dzisiaj przyszły trawy na rabatę pod leszczynami, a że wzięłam przedświąteczny urlop, to posadziłam

Sadzonki trawy bardzo ładne

Przymiarka

I posadzone, tylko jeszcze korę musze dosypać, bo już połowa u sąsiada

Miodunki jeszcze nie przesadzone, bo muszę najpierw przesadzić liliowce, a wcześniej jeszcze przesadzić coś tam … no klasyka
Polon 19:46, 01 kwi 2026

W związku z dniem wolnym i koniecznością zakupu czereśni, bo mi padła, pojechałam do szkółki. No i żeby się “nie udusić” kupiłam mikrą czereśnię i bardzo ładną brzoskwinię
Czereśnia Felicita, brzoskwinia Fruteria

Polon 19:49, 01 kwi 2026

Na koniec - kwitnie morela, może w końcu będą owoce

Wisienka koju …
Pod nią sesleria, kwitnie, ale kitki ma zielone, a nie takie cudne ciemnie jak np u Ani z plaży :/