Mówi się, że rozplenice potrzebują wilgoci. Hameln Gold jest u mnie zaprzeczeniem tej tezy.
Ma mega sucho, słońce cały dzień i gorąc odbijany od ściany budynku. Wody tyle co z nieba więc w tym roku naprawdę mało i rośnie jak szalona. Zeżre mi chodnik niedługo . Część cisów już zeżarła.
Zawilce tylko te jedne i tylko w tym miejscu jakoś rosną
kwitną wreszcie kolejne dalie
I właśnie do mnie dotarło, ze ja tu próbuję kolekcję dalii odbudować, a przecież jak budowa ruszy to stracę na kilka lat piwnicę do ich przechowywania....
groszki mam chyba pierwszy raz, śliczne są kwitną mega długo
w fasolniku egipskim się zakochałam
jeszcze nie wiem jak smakuje, ale wygląda cudnie
chiński mniej dekoracjny czy smaczny też jeszcze nie wiem
Roślinne mam tylko takie
Od Anitki dostałam śliczną trawę
Arcydzięgle od Iwonki i Kasi jeszcze czekają na wsadzenie pod drzewem bo co chwilę straszą gradem, a ja liczę na siew bo one dwuletnie.
w sumie to te bordowe pasują też na rabaty leśne...
Witam, fanka forum jestem od bardzo dawna, a teraz pierwszy raz odważyłam sie napisac prosze o podpowiedź jak przyciac taka wierzbe hakuro, druga jej czesc w zeszłym roku zjadl łoś i teraz nie mam pojęcia jak ja wyrownac,zeby w przyszlosci byla kula, czy to wszystko z prawej strony obciac?! Bardzo proszę o pomoc.
Bardzo lubię fotkę z hortensjami osadzonymi w rozplenicach widać im tylko kwiatostany.
Ta wyższa ma nie przycięta jedna gałązkę. I rośnie piętrowa. W przyszłym zostawię w każdej.
Dostałam siewkę budlei wsadzoną do donicy. Ale ciężko się przyjmuje chociaż coś tam korzeni miała. Musiałam ją ściąć nisko, wszystkie liście jej zwięďły i zaczyna dopiero coś wypuszczać drugi raz. Nie znam się na budlejach ale widocznie nie służy jej wykopywanie w sierpniu . Zobaczymy może przeżyje.
Dzień dobry.
Wichura uszkodziła mi katalpę, wiem że powinienem ja przyciąć wcześniej, ale niestety tego nie zrobiłem. Jak myślicie da się uratować drzewko, a jeżeli tak to w jaki sposób?
I roślinki z łąki w zbliżeniu, tylko część oczywiście. Młodziutkie astry dla jesiennego kolorku, sadziec. A ta różowo-fioletowa bylinka jest extra, kwitnie nieprzerwanie od maja, nie pamiętam jak się nazywa, muszę sprawdzić.
Uporałam się wczoraj z atakiem chwastów na łące, po nawiezieniu ziemi wysypało się na tony wszelkiego dziadostwa. Wzdłuż ścieżki posadziłam stipy z siewek i jeszcze mi zostało
Wiem, że to jeszcze nie wygląda, ale liczę już na efekt w przyszłym roku.
Kurczak, który miał być Cafe au Lait, pozostałe dalie jeszcze nie zakwitły, ale już mają pąki, ciekawe czy też będą pomylone.
Motylków mało w tym roku
Jeszcze dzisiejsze świeżynki zdjęciowe.
Nowe nabytki
Hortensja Mojito, Kalina Watanabe
Od siostry do reanimacji dostałam takiego biednego klona, planuję go zostawić do donicy, czy on wymaga szczególnej ziemi? Mój rosną w zwykłej ziemi z ogrodu i póki co dają radę.