Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:37, 04 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Aniu pozdrawiam do twarzy Ci z rododendronami.

Reniu świetnie się przy tych fotkach bawiłyśmy, Joanka jest wulkanem radości towarzyszyła też na w sesji Bożenka EPodlas , szukałyśmy razem fajnych miejsc, nie za bardzo nasłonecznionych.
Czosnki karatawskie, od Bożenki, mam je drugi rok i powolutku rozrastają się

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:34, 04 cze 2017

Do góry
szemusia napisał(a)

Aganiu, wzdycham do twoich drzew...
I do tej przestrzeni...

Piękny masz ogród, dojrzały, dopieszczony, taki do odpoczynku

Drzewa są, ale mało bylin jeszcze dopiero rozkwitają, najpiękniej teraz w oczku wodnym

Czy dopieszczony, czy do odpoczynku na pewno tak tylko ja jestem ciągle zmęczona...ale dziękuję Beciu za miłe słowa
Mój ogródek 14:33, 04 cze 2017

Do góry
Tawułka astiblle

Tawuła

Krzewuszka

Trochę większa krzewuszka
Kwiaty we włosach 14:33, 04 cze 2017

Do góry
Ewka , Sylwia, Basia dziękuję za wizytę u mnie,irysy niektóre przekwitają, niektóre zaczynają, mogłyby kwitnąć miesiąc, bo są takie kolorowe.

Teraz u mnie zaczyna się spektakl róż. Dla Was specjalnie, niektórych nazw nie wiem,przepraszam, wstyd tym bardziej,że jestem ich fanką

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:33, 04 cze 2017

Do góry
I takie coś mi wyrosło
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:32, 04 cze 2017

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 14:31, 04 cze 2017

Do góry
Wróciły moje donice po agawach i dostały dziś kwiaty. Stoją na schodach wejściowych.
Moja działka na Dębowym Lesie 14:31, 04 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Faktyczxnie też masz sporo kamoli, Ty masz nimi obwiedzone rabaty i to jest fajne, a ja mam wyrzuconą kupę kamieni pod taras

Trochę ich przez lata jak roślin sie uzbierało.
Mam wszystkie rabaty nimi wykończone
Ale twoja pod tarasem też fajnie wygląda
Piwonia red charm

Tylko ta w cieniu kwitnie.Ta na słońcu już przekiwtła.Nawet wszystkie płatki spadły.
Rogownica

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:30, 04 cze 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:28, 04 cze 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Nie to jest ogrodnica niszczylistka szkodnik jakich mało

Pełno tego diabelstwa u mnie. Ubijałam bez litości
Mój ogródek 14:27, 04 cze 2017

Do góry
Jukka będzie kwitła

Już niedługo..

Hosta

Parzydło leśne miniaturka
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:27, 04 cze 2017

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:24, 04 cze 2017

Do góry
I kilka migawek z RODosu
Kwiaty we włosach 14:24, 04 cze 2017

Do góry
Ela-Moja Ostoja cieszę się,że mamy takie same rośliny, będziemy się wspierać.

Agata wiedziałam,że to firletka ale ,że smółka - to nie, dzięki za uzupełnienie.

Iza krzewuszki szybko rosną i Twoje takie będą, ja kupiłam w ub.r. 2 sztuki i szybko urosły, kwiatów miały pełno. Na dodatek 2 razy kwitną.

Dla Was kochane specjalne fotki

bodziszki

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:24, 04 cze 2017

Do góry
Doprowadzam kolejne fragmenty ogrodu do stanu możliwego do pokazania.
Okoliczne rabaty pozostawiają wiele do życzenia, ale centrum opanowałam. W marcu dosadziłam żywopłot cisowy z lewej strony. Zaryzykowałam i kupiłam duże cisy, co było dobrą decyzją. Przy tej pergoli (nie lubię jej, pechowo obsadzałam dotychczas) posadziłam, rosnące wcześniej w skandalicznych warunkach dwa klematisy 'Purpurea Plena Elegans', z czasem ją zasłonią. Za pergolą, przy ławce też mnóstwo zmian. W tej chwili, za Mirką napiszę: cisza przed burzą, bo zaraz zakwitną róże, piwonie i bodziszki i zrobi się kolorowo.

Bukszpany przy zegarze słonecznym, które chciałam ciąć w 'chmury' zaczęły mi chorować, walczę, bo bardzo mi się tych 'chmur' chce Po opryskach, wycinaniu zainfekowanych pędów i po intensywnym nawożeniu i podlewaniu wyglądają jako tako.

I moje pokoiki (pokoje ogrodowe to u Kondzia i Andrzeja ) w okolicach tarasu:

No tak, tę cegłę miałam zamaskować żeliwnym elementem, czasu już mi na wszystko nie starcza
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:22, 04 cze 2017

Do góry
Taki jegomość z całą rodziną mnie nawiedził. Czy to chrząszcz majowy?
Kwiaty we włosach 14:11, 04 cze 2017

Do góry
Kochani odwiedziłam dziś prawie wszystkich, do innych zajrzę wieczorem a teraz wracam do siebie.

Coś różowego

Moje pierwsze kroki, mój pierwszy ogród 14:08, 04 cze 2017

Do góry
Witam Wszystkich.

To dopiero moje pierwsze kroki z urządzaniem ogrodu, w nowym miejscu mieszkamy od trzech lat i do tej pory nigdy nie było na to czasu. Jedyne co udało nam się zrobić to obsadzenie boków ogródka bukszpanami. W tym roku postanowiliśmy jednak pójść o krok dalej i chcemy wspólnie z Żoną zacząć go zmieniać. Nie mamy jednak kompletnie pomysłu w jaki sposób się do tego zabrać. Zresztą, na zdjęciach będzie widać chaos

1 część:
Nasz ogród składa się z trzech części. Pierwsza, wjazdowa to tylko bukszpany na tą chwilę i piaskownica naszego dziecka. Nie musi stać w tym miejscu

2 część:
Druga część to mały kwadrat, którym próbowaliśmy się zająć. Ale jest w nim wszystko, począwszy od berberysów, poprzez jałowce i szczepionego świerka aż po róże, bukszpany, stokrotki. Myśleliśmy, żeby w środkowej części ze świerkiem, berberysami i jałowcami wyłożyć włókninę i wysypać korę, a resztę przykryć kamyczkiem. W ten sposób jednak rośliny typu stokrotka, czy tulipan przestaną rosnąć. Czy ktoś ma pomysł na zmianę tej części?

3 część:
Trzecia i najważniejsza część to ogród właściwy. Na tą chwilę stoi w nim tylko huśtawka, plac zabaw i rosną tuje. Na tą część nie mamy kompletnie pomysłu, a chcemy żeby to było miejsce gdzie w spokoju będzie można odetchnąć.

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie.

Pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 14:03, 04 cze 2017

Do góry
Flower1 napisał(a)

Ewciu piękne czosnki, ja mam pierwszy rok i bardzo mi się podobają w palmach.
Cudnie u Ciebie. Zawsze podziwiam.

Na tej rabacie czosnki są pierwszy raz. Posadziłam je z mnóstwem naparstnic i niestety zagłuszają mi hortensje. Teraz przerzedzam. Jedną hoertensję przesadziłąm dodonicy i sprawdzę, czy ruszy, bo wygląda źle.

Ogród Loczka 14:02, 04 cze 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies