Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:00, 02 lip 2017

Do góry
Różności
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:58, 02 lip 2017

Do góry
Na wiosnę ostro przycięłam berberysy, a one teraz już znowu aneksują całą przestrzeń. Co robić, ciąć ponownie?

Drzewko ze złamanym czubem, wiatr się kiepsko obszedł, ale myślę, że pojawi się nowo przewodnik

Ledy Red - pęcherznica z Pęchcina
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:53, 02 lip 2017

Do góry
Czekam na hortensje w pełni rozkwitu, i choć oznacza to już drugą część lata to jednak bardzo lubię ten czas
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 10:51, 02 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Witaj jeszcze dwa lata opisywania. Fajnie piszesz a przy okazji trzymasz w napięciu. Już nie mogę doczekać się co z tym czubkiem iglaka a podejrzewam, że zaraz nas czymś zaskoczysz. Napisz coś jeszcze zanim pójdziesz obiadować. Ponieważ jestem psiara pełną gębą napisz czy seniorka jest z Wami.

Cześć Ela

Tak, nasza Nesunia (Nesca - od koloru sierści, tj. kawa z mlekiem) jest nadal z nami. 17 czerwca skończyła 14 lat. Miała ostatnio robione badanie krwi i wet stwierdził, że wyniki ma jak 5 letni pies co daje nadzieję, że jeszcze z nami pobędzie

Bystre oko czytelnika z pewnością dostrzega, że kolor mebli i dodatki są dobrane do koloru Nesi...no bo ile można walczyć z sierścią na kocach, poduszkach, meblach, dywanach, podłogach...i tak bez końca

Nesca jest leaderem nasze małego czworonożnego stada. Mamy jeszcze 2 kocich chłopaki, których wielkim uczuciem może nie darzy, ale ich toleruje, a oni podchodzą do niej z szacunkiem (bo to młodzieniaszki są).

Stefan (biało-czarny kot) pała do Nesi wielką miłością, która ciągle pozostaje nieodwzajemniona. Ostatnio zaobserwowałyśmy, że Nesce znudziło się chyba wiecznie zmienianie miejsca polegiwania "bo Stefan chce się przytulić" i pozwala mu NAWET położyć łepek na końcu swojego ogona

Biedny Stefan

Ogród na piasku i z wielkim murem 10:50, 02 lip 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:50, 02 lip 2017

Do góry
Kasiu -Pestko ..

pamiętasz pisałyśmy o liliowcach i trawie na mojej rabatce...

jednak ta moja molinia jest za wysoka aby rosła przed liliowcami..będę musiała ją przesadzić...jak sie zapogodzi to zrobię zdjecia

liliowce zaczynaja ,ale deszcz im przeszkadza

edit zrobiłam ..chwila bez deszczu

Ogród na piasku i z wielkim murem 10:47, 02 lip 2017

Do góry
Dzisiejszy ponury, deszczowy dzień, po nocy deszczowej nie zapowiada się dobrze ale kilka fotek zrobiłam dla potomności
Na początek - kilka dni wcześniej kosiłam trawnik, a dziś - dzięki opadom - najlepiej wyrosła koniczyna, mam trawnik z koniczyny

róże ciężkie od deszczu gubią płatki, mimo że obrywam te, które już rozwinęły się w pełni

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:44, 02 lip 2017

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy

witam w deszczowe niedzielne przedpołudnie

Dziękuję dziewczynki za zdjecia lilii Gobasiowej ...mam nadzieje ,że za rok da popis

przesylam Wam moją ulubiona różyczkę ...płatki ma jak papierowe

Ogród z łezką II 10:41, 02 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Tak, lato To ja dziękuję Malkuleczko Było miło

Na pamiątkę z tej imprezy Przez Ciebie zrobione

wreszcie i Łukasz szeroko sie usmiechnął:

Dziękuję za wczoraj
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 10:34, 02 lip 2017

Do góry
Maj 2015r.

Rzuciło szmaragdami...szkoda, że nie kamieniami szlachetnymi

Ogólnie na osiedlu pojawił się trend pt. "TUJA GWARANTEM ODROBINY PRYWATNOŚCI". No bo domy są dość blisko siebie i te tuje mają nas odizolować od sąsiadów. Jakimś owczym pędem wszyscy rzucili się do sadzenia żywotników.

W owym czasie moim pomysłem na ogród było posadzenie szmaragdów wzdłuż bocznych płotów. Do tego szczytem moich wyobrażeń i możliwości twórczych był trójkąt w iglakami w rogu z tyłu domu...i podobny trójkąt wzdłuż wejścia na posesję.

Jak przemyślałam trochę (ale nie za dużo) moją koncepcję, to się okazało, że jeszcze będzie drewutnia, a sąsiad postawi garaż, a w ogóle to już posadził swoje tuje, to po co sadzić jeszcze moje. No i tym to sposobem wysoko budżetowa koncepcja zasadzenia około 70 tujek została zmieniona na znacznie przyjemniejszą dla mojego portfela koncepcję zasadzenia 35 drzewek wzdłuż bocznych płotów tak daleko jak sięga ogród za domem.

16 maja 2015r. przywiozłam 35 szmaragdów.

Główny Inspektor Jakości Flory - nasz młodszy kot Genio - natychmiast przystąpił do oględzin tego co matka przywiozła (gdzie jest kot na pierwszym zdjęciu?):

W między czasie zupełnie przypadkiem dowiedziałam się o istnieniu magicznej, czarnej płachty o nazwie AGROWŁÓKNINA. Dzięki temu odkryciu tuje po lewej stronie ogrodu od razu zostały przykryte ową magiczną płachtą...i przysypane korą. Tuje po prawej stronie ogrodu przykryłam agrowłókniną rok później (pojęcia nie mam dlaczego)...i biedulki pewnie nigdy nie dogonią wielkością tych przykrytych wcześniej.

Bord do odgrodzenia tujek i kory od ugoru na reszcie ogrodu za domem...no cóż...pierwszy jaki wpadł mi w ręce w Castoramie Co by o nim nie mówić - został wymieniony dopiero w tym roku...ale o tym później.

W maju 2015r. nasze szmaragdy reprezentowały się tak:

Jakie tyci wydają się przy tujach posadzonych przez sąsiadów po drugiej stronie płotu

c.d.n.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:32, 02 lip 2017

Do góry
i są nasionka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:31, 02 lip 2017

Do góry
Pamiętacie lilię vodo- dziwidło
po zamarciu kwiatka doniczka stała pusta dość długo , a potem w dwa dni nagle coś takiego jest

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:18, 02 lip 2017

Do góry
Raz jeszcze proszę o identyfikację wklejonych wyżej robali: mszyce to czynie?
Preparat Decis kupiony. Zamierzam go dziś użyć, ale chcę sie upewnić.

I jeszcze jedno zbliżenie (mają nogi jak pająki).
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:17, 02 lip 2017

Do góry
Mam kwiatucha Różowego U Malkuleczki z tej samej kępy podzielonej na pół...biały

Łubina ścięłam...nie dałam rady dłużej Teaz czekam aż z korzenia zielone odbije, oby!

Śliczny avatarek
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:13, 02 lip 2017

Do góry
Musisz mieć jeszcze jedno "swoje dziecko" do kompletu. U mnie 9 kwiatów ( w tym jeden podwójny-czyli zapędy ma)

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:11, 02 lip 2017

Do góry
Bardzo dziękuję za odpowiedź. To tylko działanie z wczoraj na dziś. Jeszcze zamieszczam fotkę, aby upewnić się, czy to rzeczywiście mszyce?
Działeczka Asi :) 10:11, 02 lip 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Kasiu, fotka dla Ciebie z żurawkami

Dziękuję. Piękne są i wielkie. Dobrze że je kupiłam. Zmierzyłaś może co ile je sadziłaś?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:05, 02 lip 2017

Do góry
Dziękuję za dostawę i transport dalej

Masz to kukułcze jajo gdzieś na zdjęciu? Pokaż jak wygląda ta moja upychanka niezaplanowana

Ogród z łezką II 10:04, 02 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gobasiowa lilia, na razie malutka...

Bardzo sie ciesze ,że zakwitła i mam nadzieję ,że za rok pokaże swoje piękno...A widząc jakie u Ciebie okazy liliowe to nawet jestem pewna ,że tak będzie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:01, 02 lip 2017

Do góry

I cudna mikołączka od Katki - co tydzień nowa zaskoczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies