Z tyłu pomiędzy hortensjami i po bokach masz gracki. A a jakie wysokie masz hortki i
w jakiej odległości od siebie są posadzone? A z przodu rozplenica?
Witam, szukałem na różnych stronach informacji na temat choroby mojej róży. Znalazłem kilka przykładów m.in. czarna plamistość, mączniak czy szara pleśń i w sumie to wszystkie objawy wydają mi się bardzo podobne. Mógłby ktoś jednoznacznie ocenić co to za choroba?
Kochani, dokładnie dzisiaj mija rok, od kiedy przyjęliście mnie do swojego grona
Bardzo dziękuję za życzliwość, cierpliwość i za to, że mogę być tutaj z Wami
Choć wirtualnie, ale darzę Was ogromną sympatią Pozdrawiam wszystkich
DZIĘKUJĘ
Jeśli zależy Ci bardziej na czerwonych liściach niż na kwiatka wiosną to one się do tego nadają ja je przycinałam tylko raz i widzę że niespecjalnie tego potrzebują no chyba że chcesz je jakoś ograniczać. Wczesna wiosną są pryskane promonalem i to tyle więcej opieki nie potrzebują, a czy szybko rosną oceń sama
Piwonie bylinowe są przedłużeniem kwitnienia drzewiastych.
Pod linkiem jest jaskier wodny, włosienicznik wodny Batrachium aquatile. Wiele roślin wodnych, czy to na piórach ptasich, czy z nurtem wody, na sierści zwierząt... pojawi się w stawie bez naszego zaproszenia. W niektóre latach jaskier może być uciążliwym chwastem. Rośnie w dużej masie i jak przekwitnie, to trzeba go wyciągnąć ze zbiornika aby nie opadł na dno, to ogrom biomasy.
Spokój został przerwany tysiącem barw liliowców i siewek, które w nich powyrastały, po kwitnieniu roboty będzie pełno, teraz wszystko oznaczam.
Piwonia bordo przypadła wszystkim do gustu, to bardzo cieszy .
No właśnie, napisałem cebula, a ja przecież tam mam czosnek w piwoniach, oj ten pośpiech.
Moje warzywka niezmiennie, po staremu od czasów babci - wszystko w polu.