Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

LeŚnicZaNka 14:14, 30 cze 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Czy to Cesar? Piękna.
Mój ogródek 14:12, 30 cze 2017

Do góry
Niedługo zaczną szaleć vanilki

Przekwitają naparstnice

Teraz mam pytanie
Czy kwitnące tawuły się przycina?
Mój ogródek 14:08, 30 cze 2017

Do góry
Lilii ciąg dalszy aż do znudzenia

Wieje i to strasznie aż obrywa płatki

Kosmos
Liliowo i kolorowo:) 14:06, 30 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Co Ty Danusia piszesz w ogóle u Was nie pada? U nas leje po kilka razy dziennie a dzisiaj to armagedon. Tak lało, wiało, wyrywało ja szyby trzymałam na balkonie bo mam zaszklony aby nie powypadały.
Czego takiego dawno nie przeżyłam, jeszcze pamiętam na Śląsku jak wrota ze stodoły kilka metrów dalej przeniosło.

A teraz odnośnie zdrowia Twojego. Dobrze radzić, tez skaczę jak koza po krzesłach, biurkach, parapetach to tych wygibusach dopiero myślę, że nie powinnam bo to sekunda i można się znaleźć w gipsie.
Moment nie uwagi a kłopot na całe życie. W pewnym wieku trzeba zwolnić aby się cieszyć resztą życia.
Zdrowia życzę, może nie będzie tak źle.

Danusiu piękny ogród co tu dużo mówić róże kwitną pełną parą. U mnie opóźnienie ale już rusza kwitnienie róż. Oglądałam u Ciebie piękne powojniki pozazdrościłam i kupiłam kilka "błękitny anioł" bo bezproblemowy i jeszcze jakieś tam polskie powojniki na razie rosną i mają się dobrze.

Oczko to rzeczywiście wielkie wyzwanie. Trzeba się nim zajmować jak rabatą a może i więcej, aby glony nie zagospodarowały go.

Zresztą wszystko potrzebuje doglądania i pracy.
No niestety dalej nic deszczu tylko wieje bardzo i jeszcze bardziej wszystko wysusza.
Oj tak wydobrzeje to wiele zmienie, bo tak jak mówisz, żeby móc cieszyc się resztą życia a ja ciągle zapominam, że już nie mam naście....A wiesz rok temu mi błękitny anioł wymroziło a w tym roku zakwitł i rośnie bujnie tylko jego lubi mszyca albo inne robczki zjadają mu kwiatki. Oczko mam w sumie bo chciałam fontanne bo lubie szum wody, zepsutą mam pompę i doprosić się nie mogę nowej.
mam też imieniczke powojnika ten różowy, teraz kwitnie no i błękitny anioł

Moja "przyziemna" :) pasja 14:03, 30 cze 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)

kolory i kształty świetnie ze sobą grają

aż żałuję, że nie mam nigdzie takiej ściany u siebie to bym Cie o prawa autorskie pytała
Ogródkowe perypetie:) 13:56, 30 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)

[

ta jasnoróżowa
Ptasi gaj 13:56, 30 cze 2017

Do góry
Na dobre popoludnie wszystkim krzaczek

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:54, 30 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

śliczna fotka.. choć ciężko na jedną się zdecydować
ogród przecudny - widać jak dużo pracy w niego włożyłaś! a efekt powala!
zazdraszam okrutnie i będę podglądać
Liliowo i kolorowo:) 13:53, 30 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Faktycznie...szczęście w nieszczęściu...chyba już teraz nie boli? , połowę lata będziesz mieć z głowy??? Może lepiej by Ci na dole było...przynajmniej byś na powietrzu posiedziała w takie upały...chociaż już dzisiaj lepiej, wieje jak dzikie, ciągle bez deszczu.
Twój ogród jest zawsze piękny, taki spokojny, odpoczynek może dać.

60 róż Ci przemarzło??? Ale nie na amen??? Nie mam pytań...

Twoimi różami się zawsze zachwycam, zresztą liliami też, wiesz przecież

Czy masz może James`a Galway`a? Znowu róża za mną chodzi...

Teraz Kasiu już dużo mniej boli, najgorsze były dwie doby, silne leki nie pomagały. Wiesz Marek mnie cały czas namawia by wyremontować całkowicie dół i tam się przeprowadzić no i teraz to już się zdecyduje. Żeby chociaż deszcz popadał co by ogrod podlał. Tak tyle róż nawet te najstasze ale dobrze im zrobiło bo wypuszczają pięknie i niektóre są dorodniejsze niż kiedykolwiek Parę całkowicie. Lilie już ponoc zakwitły jutro musi mi zdjęcia porobić. Raczej nie mam chodz jedna ta na zdjęciu podobna i bardzo mi się podoba.i daje porównanie rok temu a teraz, ta czerwona Dortmund dopiero wyrasta
Ogród z łezką II 13:47, 30 cze 2017

Do góry

Ta jest piękna czy to może Chopin w tym roku taki wyrośnięty u Ciebie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:47, 30 cze 2017

Do góry
effka napisał(a)

Witam się w Pani ogrodzie. Jest fascynujący, tajejmniczy i przepełniony miłościa do roślin. Nie taki pod linijkę, żeby tylko ładnie było. Widać w nim duszę ogrodnika. Ta alejka to jest moje marzenie z dzieciństwa, taki magiczny ogród jak z alicji z krainy czarów. No to teraz musze coś takiego wyczarowac u siebie. Jeszcze nie wiem jak ale muszę... Pozdrawiam z Wrocławia

Ewo, bardzo dziękuję za tak miły wpis
Z nasza pomocą wyczarujesz, a ogród szybko rośnie, niektóre dziewczyny po 2 latach mają taki busz, nie do poznania.
Pozdrawiam serdecznie i witaj na forum
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:45, 30 cze 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
U nas parno straszniei kolejne burzowe chmury na horyzoncie....

Irenko - pewnie było ze 100x, ale co to za trawka:

Śliczny kolor

U nas lało, w prognozach codziennie deszcze, ślimaki się rozmnażają, jak wściekłe!
To carex Elata aurea.
Ogród z łezką II 13:45, 30 cze 2017

Do góry

??
Ogród z łezką II 13:42, 30 cze 2017

Do góry

To ta sama?
Ogród z łezką II 13:38, 30 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Czemu róż nie podpisujesz? Domagam się bo mi się żółte podobają
Jurajski Ogród 13:37, 30 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

miłego popołudnia

Miłego.

Czym masz podsadzone trzmieliny na pniu?
Czy myślisz, że winogron posadzony w szklarni potrafi ją bardzo opanować?
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 13:31, 30 cze 2017

Do góry
gawrad79 napisał(a)
Witam,
mam pytanie po zastosowaniu mniszka na kończynę, a po 2 kolejnych tygodniach zastosowałem nawóz do trawników FRUKTOVIT trawa w miejscach gdzie była kończyna zrobiła się jaśniejsza? co zrobić by trawa się wyrównała kolorem? Czy zastosować więcej nawozu w tych jaśniejszych miejscach?

Nie dawaj więcej. Odczekaj, trawnik się wyrówna sam. Bo jeszcze koniczyna nawożona odrośnie
Ogród w remoncie 13:26, 30 cze 2017

Do góry

To plan na tę rabatę z tujami danica. Z tym,że trochę zmieniłam i tak:
Zamiast tuj danica na planie tuje Woodwardii,zamiast świerków nidiformis tuje danica. Reszta bez zmian .
I teraz tak :
Chciałabym tam połączyć trawy z bylinami. Z traw mam na myśli seslerię jesienną,niskie rozplenice i molinię Variegata. Z bylin szałwię,rozchodniki,liatry . Chciałabym to jakoś fajnie połączyć ale ni cholery nie potrafię tego ugryźć. W grę wchodzi również większa ilość tujowych kulek i ograniczenie bylin na rzecz traw. Wieczorem wstawię może jakieś inspirki jak ja bym to widziała choć trudno mi się zdecydować. Ciągle mam wrażenie,że za dużo tam chcę na raz.
Edit. W sumie to może jeszcze tam być hakone,rozmnażam ją na razie na potęgę. Coś muszę wybrać i złożyć te puzzle do kupy.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:22, 30 cze 2017

Do góry
witam
mam problem z jałowcem szczepionym na pniu, który obecnie wygląda nie najlepiej, najgorzej w środku, blisko miejsca szczepienia:

co to może być? jak mógłbym mu pomoc?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:21, 30 cze 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

i chlopaki

Charakterne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies