Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:56, 27 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Uwielbiam)))

jest niesamowicie!!!!!!!

Fantastyczne połączenie kolorystyczne!!!!!

Reniu efekt nasadzeń powala i to że są powtórzone w ilości kilku/kilkunastu sztuk - super!!!!!!, uwielbiam do Ciebie przyjść i napatrzeć się na Twoje rabaty, miła odmiana po moim misz maszu hahahahahaha

Łukasz napisała katalogowe!!!! - i tak jest - zdjęcia nadające się do publikacji

pozdrowionka zostawiam
Ogródek Iwony II 07:55, 27 cze 2017

Do góry
Ewcia, ty teraz chyba w stylu angielskim byś chciała? Fajna sprawa. Na pinach mnóstwo ich
Zbyszka siostrzeniec sobie zrobił foliową konstrukcję i ma pomidory giganty. Ma rękę chłopak do ogrodu. A jest w wieku naszego Karola.
Ewcia, moja - twoja szałwia muszkatałowa kilka dni temu była taka

Miałam dwie, ale jedna jakoś dziwnie po zimie padła, a ta zaskakuje wielkością. Ma kilka pąków kwiatowych
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 27 cze 2017

Do góry
jeżóweczki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 27 cze 2017

Do góry
Z ostatniej sesji
jeszcze ciemiernik, który cały czas sobie kwitnie

Ogród bacowej 07:42, 27 cze 2017

Do góry
I ona...., nowa ogrodniczka, Grace. Już zauważyłam że niektóre moje nasadzenia jej się nie podobają.

Ptasi gaj 07:39, 27 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu. Kilka razy chcialam napisac doCiebie ale z jakiejs przyczyny nie masz adresu.

Moj wiciokrzew tez na mszyce ktore go uwielbiaja. Jak widzisz jest bardzo duzy i byl kilka razy ciety. Kazdego roku wczesna wiosna go pryskam od mszycy i grzeba bo ma tendencje do lapania maczniaka. Wczesnie wypuszcza liscie.
Pryskam dosyc czesto i obserwuje co mu dolega czy sa szkodniki jak tylko gdzies widze to zaraz pryskam.

Co moge poradzic. Nie rzucaj w ogien. Zrob podstrzyzyny, opryskaj jest taki preparat substrala 2w1 to pomaga przeczetaj w internecie.
Wiciokrzew odbije , szkoda go wyrzucac ma ladny zapach i jak zadbany to efektowny. Jak masz kompost lub obornik rozrzuc do okola i przykryj ziemia.
Moze twojemu brakuje nawozu jest slaby i liscie opadaja.

To tyle. Jak bedziesz miala jakies pytania to napisz cos poradze.

Dzięki Elu
Zrobię mu postrzyżyny dzisiaj i zasilę florowitem. Jak go sadziłam to dałam obornik w dołek. Ja mam go od 3 lat, ale dopiero w tym roku tak go sponiewierało. Na wiosnę go przesadzałam, więc może i to go osłabiło. Mszyca już opanowana z tego co widzę, a środek jest kompleksowy na mszycę/przędziorka/ mączniaka.
Ja to specjalnie posadziłam sobie pomidory na tarasie. Pojechałam na targ po pelargonie i takie dzieciaczki sprzedawały pomidorki, pory, selery więc kupiłam 3 sztuki. Pierwszy raz uprawiam pomidorki, prowadzę zgodnie z instrukcją z gazetki ogrodniczej, ale widzę że coś na ząb będzie

P.s. napisałam na priva
Ogród bacowej 07:39, 27 cze 2017

Do góry
Lawenda jeszcze chwilkę.

Skrzynie się zapełniły.

Ogród bacowej 07:34, 27 cze 2017

Do góry

To właśnie tu 07:32, 27 cze 2017

Do góry
Kondzio napisał(a)
Czy ciekawi jesteście, co słychać w enklawie Anglii w Polsce. Uchylę rąbka tajemnicy...

Też cieszę się z uchylenia tego rąbka
Piękna sesja, klimatyczny ogród
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:31, 27 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Marba

Johanko, u nas też niskie ciśnienie, ale podczas weekendu sąsiedzi zadbali, żeby się ciut podniosło. 10 pijanych dorosłych plus czwórka dzieci w przedziale 2-6 lat kilka metrów od okien sypialni potrafi dokonać cudów w okolicach północy. Zwłaszcza jeśli akurat mają potrzebę wyciągania na zewnątrz głośników. Uwierz.

nie podejrzewałam Cie o takie róże - wiesz, może jakie jej imię?
Siebie też nie podejrzewałam a jedna podobna mi rośnie, jeszcze bez pąków

Rozumiem Twoje biedne ciśnienie, tym bardziej, że mieszkasz na ,odludziu' a trafili Ci się rozrywkowi sąsiedzi...
Ogród bacowej 07:30, 27 cze 2017

Do góry
2 laguny nareszcie się spotkały.

Ogród bacowej 07:24, 27 cze 2017

Do góry
Pełne margarytki zaczynają.

Ogród bacowej 07:19, 27 cze 2017

Do góry
Kilka zdjęć, bylinówka dzisiaj.
Moja bajka 07:15, 27 cze 2017

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 06:55, 27 cze 2017

Do góry
zbigniew- czyli coraz lepsze warunki dla hortensji

Charming alice jeszcze bez pakow.

Ogródek Iwony II 05:45, 27 cze 2017

Do góry
Mirelka, Laguna, to ta ciemnoróżowa na pergoli w środku. Gdy robiłam zdjęcia, zaczynała. Teraz chwilowo nie mogę robić fotek. Więc aktualnej fotki nie mam. A róże codziennie bardziej się rozwijają. Laguna nie zrzuca kwiatków. Trzeba je obrywać.
Laguna:
Ptasi gaj 01:05, 27 cze 2017

Do góry
Jeszcze iglaczki jalowce pieknie rosna. Berberysy obciete na wiosne tez daja czadu.

Tsugi - choina kanadyjska urocze iglaki.

Choiny i jalowiec nuthajski

Ptasi gaj 00:55, 27 cze 2017

Do góry
A ja mam takie pomidory na balkonie w ktore zostalam wrobiona przez mojego syna, ktore posadzil i sie wypiąl. Teraz podlewam i obrywam liscie w zyciu nie sadzilam warzyw na balkonie. Szkoda mi tego wiec chodze i podlewam i,zapylam jak pszczola.

Szykuje polki aby mialy gdzie stac. Zagracony caly balkon. 6 duzych donic po 3 w kazdej donicy. Na kurzym oborniku doslownie czarne liscie.

Pszczelarnia 00:39, 27 cze 2017

Do góry
Justyna napisał(a)

Pierwsza myśl: u Geoffa Hamiltona.
To właśnie tu 00:29, 27 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kochany "dziki" ogród (William Robinson "The wild Garden" albo grafiki: http://www.gardenvisit.com/history_theory/library_online_ebooks/tom_turner_english_garden_design/nineteenth_and_twentith_century). Mój ogród - bo jestem jego wielką fanką.

A mnie bodziszki Renarda z bergenią zauroczyły. I wielkie róże, wielkie kaliny, stare drzewa i wszystko rosnące pod nimi. Piwoniowy łan - wiadomo. I piwonia koralowa to nowość dla mnie.

Nie znam tej drewnianej konstrukcji za warzywnikiem (obok tunelu powojnikowego). Co to?

Dziękuję za podpowiedź. Wiesz co lubię

Z Renarda mam obwódkę.

Nie byłam przekonana zestawiając bergenie z bodziszkiem Biokovo.
Ale chyba się udało.

Ta konstrukcja , to niedokończony projekt.
Nie była dotąd tak widoczna, bo oplatał ją wiciokrzew, który nie przetrwał tej zimy.
Wykończeniem jej miały być uchylone drzwi, prowadzące do tego zakątka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies