Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 00:01, 08 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Piękne róże i cała reszta kwitnących również

Hortensje dębolistne oglądam i się zastanawiam czy one nie kwitną całymi kwiatami?

Dziękuję.
Lato w pełni i bogactwo kwitnących też

Tak hortensje debolistna warto mieć ze względu na jej walory liści. wcześnie na wiosnę wypuszcza je. A na jesieni rudzieja ładnie. Debolistnej jest kilka odmian i też mają różne kwiaty. Ta moja bardzo mi się podoba. Ale nie wiem co to za odmiana.
Róża FLAMMENTANZ
EXCELSA
A tu obie
anabuko1 00:21, 08 lip 2017

I jeszcze takie powojnikowe widoczki

prawdopodobnie Stasik

E.V.

Powojnik Jan Paweł z lewej jeszcze nie kwitnie a po prawej Clematis Ville de Lyon

Clematis Comtesse de Bouchaud
ryska 10:13, 08 lip 2017

anabuko1 napisał(a)

Reniu, dziękuję za miłe słowo
Lilie św. Józefa czy też zwane przez innych św. Antoniego sadziłam przez parę lat i mi gdzieś przepadały . A ja dalej kupowałam , sadziłam i nic. Dostałam też kilka od znajomej. Przez 2 lata siedziały tylko z listkami. A potem może już 3 rok jak kwitną I mam wrażenie jakby w tym miejscu z roku na rok jest ich więcej. Nawet po jednej cebuli przesadziłam i są żyją i pojedynczo kwitną. Może Może kiedyś i tam się rozmnożą.
Nic z nimi szczególnego nie robię Na wiosnę tylko nawozu w granulacie tak na rabatę ciut rzucę i już .
Także i twoje Reniu zbiegiem lat powinny ci coraz ładniej kwitnąć i trochę ci się rozmnożyć

Dzięki Aniu za wskazówki, jednym słowem cierpliwości trochę mi potrzeba miłego dnia
Milka 10:19, 08 lip 2017

Aniu, prawdziwe lato, cudnie i kwieciście, można się zatracić
anabuko1 12:05, 08 lip 2017

ryska napisał(a)

Dzięki Aniu za wskazówki, jednym słowem cierpliwości trochę mi potrzeba miłego dnia

O tak, nasze rośliny niejednokrotnie uczą nas cierpliwości
Na pewno kiedyś i ty będziesz się cieszyć ich pięknym kwitnieniem.Dziękuję , i tobie dobrego dnia życzę
Pastella

Rosomane Janon - jedna z moich ulubienic
anabuko1 12:10, 08 lip 2017

Milka napisał(a)
Aniu, prawdziwe lato, cudnie i kwieciście, można się zatracić

Lato jest wszędzie teraz piękne i kolorowe.Cudny czas kwitnię mnóstwo,aż nie wiadomo co pokazać.

Do tej pory ie doceniałam róż okrywowych.Ale teraz coż mi się chce ich jeszcze.Tylko takie , które kwitły by cały czas, albo dużo.Może coś poradzicie ??? Jakie najlepsze ??? Na jesieni jakieś jeszcze chcę dokupić
Róża THE FAIRY

REINE des VIOLETTES i RU
RU

Leonardo Da Vinci

anabuko1 12:26, 08 lip 2017

Kochani zbieram się na wesele.Fryzjer zaliczony, teraz reszta upiększenia w domu
Oj bardzo pechowo to wesele dla nas wyszło. Wczoraj mąż miał zdjęte szwy.
Ale to bliska sercu rodzina z którą może jedyna nawet utrzymujemy bliższe kontakty.Moja córka jeszcze wyprowadza ich syna. Mus jechać. Najwyżej więcej się posiedzi. To będzie inne dla nas wesele.
Lilie,liliowce,hosty, róże -uwielbiam. Jak dużo osób. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.

Nachyłek zagreb

Także wybaczcie,pozaglądam do was jutro
ryska 12:36, 08 lip 2017

Wesela na siedząco też mogą być super- znam z doświadczenia także udanej imprezy.
Pszczoła nieziemska takich możliwości fotografowania mi brakuje.
Dorota123 20:24, 08 lip 2017

Foty jak zwykle mistrzowskie, ale i kompozycje kwiatowe masz bardzo udane. Swoją Ekscslessę jesienią ścięłam po ziemi, miała być wykopana, żeby clematis Rubens pięknie się prezentował. Niestety przemarzł i znów startuje od zera. Róża wypuściła mnóstwo długich pędów i znów szkoda jej wyrzucić, niech w przyszłym roku jeszcze zakwitnie.
anabuko1 18:01, 09 lip 2017

ryska napisał(a)
Wesela na siedząco też mogą być super- znam z doświadczenia także udanej imprezy.
Pszczoła nieziemska takich możliwości fotografowania mi brakuje.

Reniu, wesele było jedno z najlepszych w życiu.Ale potańczyliśmy tez trochę z mężem.Mąż stwierdził, czy siedzi, czy tańczy to i tak noga boli.Wybieraliśmy wolniejsze i średnie tańce.Ale było suuper,Do domu nad ranem wróciliśmy.
Lubię fotografować nie tylko rośliny i kwiaty ale i owady.A w makro widać jakie one są naprawdę

.Róża THE FAIRY - posadzona pod milimem

NN

róża Deep Impression

Chipek - - jedna z moich ulubienic