Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 00:25, 18 maj 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)
Moje jezyki się wyprowadziły z tylko sobie wiadomych powodów bo przejść mogłyby spokojnie.

Też jakoś malo mam koloru w ogrodzie.
Tulipanów miałam chyba tylko 1/3 tego co w ubiegłym roku.
Czekam na róże, to ich drugi rok (nawet trzeci jeżeli policzymy, ze były sadzone jesienią z gołym korzeniem) i na niektórych widzę sporo paków.
Na razie się nie ekscytuję, u mnie leje i piorunsko zimno.
Jedyny plus tej pogody to moja kolorowa skarpa. Gdyby temperatury nie były tak skandalicznie niskie, floksy szydlaste pewnie by już wyglądaly średnio.

O róże bym się nie martwiła.
W Twojej glinie na pewno jest im bardzo dobrze.
Będzie Pani zadowolona.
Porównałam zdjęcia z zeszłego roku i już miałam kwitnące róże. Nie wspomnę o irysach, piwoniach, orlai.
No, ale trzeba od czasu do czasu przeżyć taki rok.
Cieszę się, że pada, ale czy nie mogło by być troszeczkę cieplej?

TAR napisał(a)
Kolejne piekne azalie na ogrodowisku

Tarciu, moje azalie sa kilkuletnie, a dopiero w tym roku pokazały cały swój urok.
A było przecież tak sucho. I weź tu człowieku bądź mądry.
Co im się spodobało?

Magara napisał(a)
Gosia, zaraz nadrabiam Ile dam radę

Magarku, nie musisz nadrabiać.

Alija napisał(a)
Piękne azalie, ale masz rację z tym kwitnieniem. U mnie w tym roku niektóre kwitną słabo, liście za to szybciej się u nich pojawiają. Mnie cieszy jednak woda (mogłoby być więcej), przynajmniej tyle dobrego.
Ścieżka o każdej porze prezentuje się świetnie.

Alu, U mnie właśnie azalie kwitną w tym roku przepieknie.
Mi brakuje innych kwitnących roślin. Nie mam pojęcia co jest nie tak, ale mam wrażenie, że mam mniej kwiatów.
Mało mam niezapominajek, czosnków, tulipanów. Rozumiem tulipany, ale czosnki, niezapominajki? Nie rozumiem
Dziękuję w imieniu ścieżki

Ewa777 napisał(a)
Też sprawdziłam termin u Agnieszki Hubeny. Też mi nie pasuje, a chciałam pojechać. Byłam w ubiegłym roku z Jolą i Mirką. Bardzo mi się podobało.
Piękną masz tę jabłonkę rajską. Myślałam, że to amonogawa tak pięknie kwitnie.
Podziwiam też u Ciebie tę ścieżkę kamienną. Super się prezentuje

Ewo, Może w przyszłym roku uda się spotkać. Muszę zarezerwować 2 terminy czerwcowe, może w jakiś trafię.
Bardzo chciałbym ją odwiedzić i może Wasze ogrody zobaczyć?
W sumie masz rację, że jabłonka przypomina amanogawę z daleka.
Scieżkę bardzo lubię, szczególnie, że jest bezobsługowa Prawie

Miałam dzisiaj mimo zimnicy wyjść do ogrodu, ale skończyło się na planach. Jak zwykle.
Za to zrobiłam dobry uczynek odwiedziłam kilka starszych osób z rodziny.
Plany ogrodowe przeniesione na jutro. Ciekawe, czy się spełnią.
Chcialabym w końcu dokończyć porządkowanie ogrodu włacznie z graciarnią mojego m.
Ale chyba to ostatnie się nie uda.
Mam jeszcze większy bałagan, ponieważ musiał dostać się do studni a jego graty leżą na włazie. Wszystko jest porozkładane.
A musiał się dostać do studni, ponieważ padła mi pompa do wody. Ostatnio podlewanie polegało na ciągłym zakręcaniu i odkręcaniu wody. Po odkręceniu wody, leciała przez chwilę, potem ciurkała. Zakręcałam czekałam chwilę i po chwili znowu woda leciała, znowu przez chwilę.
Wystraszyłam się strasznie, że nie ma w studni wody.
Przyjechali panowie i stwierdzili, że to raczej pompa szwankuje.
Zabrali do sprawdzenia. Pompa do wymiany. Wszystko wybebeszone czeka az panowie przywiozą nową pompę i ją zamontują.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 23:01, 17 maj 2025

Do góry
Dziecko dojrzało parę truskawek w tunelu. Radość ogromna. Pomidory, pomidory, pomidory i te raptem 3 ogórki.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 23:00, 17 maj 2025

Do góry
Jak będzie nadal tak sucho i ciepło to szansa na dużą ilość fig yummyyy!!!
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:59, 17 maj 2025

Do góry
bodziszek... ale nie wiem, który. po deszczach się brzydko rozkłada na boki i ma taki łysy środek.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:58, 17 maj 2025

Do góry
Cisy, przenoszone 2 lata temu od mamy, mają się świetnie
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:57, 17 maj 2025

Do góry
Wygląa na to że doczekam się kamasji. Oby niebieskie!! choć białe też kupowałam, nawet więcej bo niebieskie jakoś się szybciej wyprzedały.Bałam się, że nic nie zakwitną bo na mieście już z 3 tyg temu widziałam przekwitające.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:56, 17 maj 2025

Do góry
Edenka tuż tuż... tzn już parę kwiatów otworzyła i pięknie się prezenują. Spektakl może za rok już?!
jedne czosnki przekwitają, inne w pełni, a jeszcze inne dopiero zaczynają.Liście już wszystkim powycinałam.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:54, 17 maj 2025

Do góry
Ogrodowo, niby ciągle coś robię, a postępu żadnego nie ma.
Nadal nawet nie wysiałam trawnika

Zakwitły póki co tylko 2 z wielu zakupionych w ub roku. Kolor jakoś bardziej w brązy niż pomarancze.
Jeszcze tylko jeden mi zakwitnie - coś w ciemnych niebieskich?! zobaczymy. z kolejnych 10 każe poczekać jeszcze rok.

Na piwonie też czekam. I te kwitnące i dostawę gdzieś w sierpniu/wrześniu...
Ogrodowe wariacje 22:20, 17 maj 2025

Do góry
Wiaan napisał(a)
Piwonie w porównaniu z ubiegłym rokiem są ogromne, czekam z niecierpliwością na kwiaty, własne piwonie, marzenie z dzieciństwa

Tak piwonie to zapach dzieciństwa. Kiedyś kwitły w czerwcu na Boże Ciało.
Też mam 5 krzaków mają ładne paczusie. Jak się spiszą to dokupie. Oferta spora.

Masz klęskę urodzaju werbeny. Też już usuwam ale ja przesadzam poza ogrodzenie niech tam rośnie i się rizsiewa.

Masz bardzo ładny porzadeczek tylko pozazdrościć
Ptasi gaj 22:17, 17 maj 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Zdjęcie tej rabaty z tawułkami masz Elu na początku wątku. Zapamiętałam. I te tuje. Kiedyś moje wymarzone a teraz mam własne.
I lubie.

Pięknie masz i bujne wszystko.
Glina i zielsko 21:59, 17 maj 2025

Do góry

Porządek jakiego ja nigdy mieć nie będę. U ciebie chwastów nie ma to pewnie zasługa tej drobnej kory. Gdzie to kupujesz.
U ciebie już wszystko pełną parą kwitnie i rośnie. U nas to biegun zimna i suchoty. Trzykrotka liście dopiero z ziemi wychodzą a u ciebie kwitnie.
Lidia czy na pierwszej focie te różowe kwiatki to zawilce może wiesz jak się nazywają.

Ogród w dolinie 21:29, 17 maj 2025

Do góry
Roocika napisał(a)
No i fotki

Asiu, świetne zakupy ogrodowe, nowe roślinki zawsze poprawiają humor. Kukliki śliczne,
bardzo ostatnio mi się podobają.
Z nornicami trudna sprawa.
Ptasi gaj 21:20, 17 maj 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Elu, buczki i klony podziwiam, cudne. Pachnąca kalina, co za odmiana? Ja kupiłam w tym roku kalinę angielską, malutka, ale z jednym kwiatem. Jak powąchałam musiałam kupić, niesamowity zapach, jeszcze stoi w doniczce, szukam jej miejsca.
Maj mamy nietypowy, ale przynajmniej trochę wody, jak dla mnie mogłoby być więcej, ale dobre i to.

Alicja to kalina koralowa Compactum. Piękna kalina cały sezon.
Tak te angielskie są u nas wzdłuż ulic posadzone z innymi krzakami. Przechodząc jest ciągły zapach.
Wypadł mi jeden bez czarny może kupię i posadzę obok wypadnie tego bzu.
U nas od trzech dni pada z przerwami, ale to opady takie nawalne napłynie i zaraz spłynie. Ale lepsze to niż nic. Zimno jak cholera o tej porze.
W zeszłym roku było bardzo ciepło o tej porze.

Piwonie były w rozkwicie obecnie w pakach

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:14, 17 maj 2025

Do góry
Dziewczyny i chłopaki! Jutro ważny dzień. Nie odbierajmy sobie prawa do narzekania
Glina i zielsko 20:05, 17 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
I jeszcze rzut oka na kortową z róźnych stron.

Kortowa jak i cały ogród wypieszczone na maxa, podziwiam.
Co to za roślina na pierwszym planie? I dlaczego rabata nazywa się kortowa? Pewnie pisałaś ale zaglądam z doskoku więc najpewniej przeoczyłam wyjaśnienia.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:59, 17 maj 2025

Do góry
Żurawkowo

i kuklik jakiś odmianowy zakwitł jednym kwiatkiem, to chyba nie Mai Tai, bo ten już wcześniej bujnie zakwitł

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:49, 17 maj 2025

Do góry
Judith napisał(a)

Ajajaj jak ładnie kwitną. Fajna kępka!
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:32, 17 maj 2025

Do góry
Amber Jubilee i kukliki obok, tą cięłam, bo rosła wcześniej w donicy
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:14, 17 maj 2025

Do góry
Dla Wiaan, Lady in Red - w słońcu kolor bardziej żywy oczywiście, ale u mnie leje...

W narożniku po prawej. Dosadziłam jej obok drugą, w zeszłym roku, żeby bardziej zasłonić ogrodzenie

i na osiedlowej mniejsza

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:13, 17 maj 2025

Do góry
Truskawki tuż tuż

Udało nam się posadzić jabłonki i przecenione wiśnie i czereśnie z Biedry. Ciekawe, czy to przeżyje w ogóle. Jabłonek w donicach jestem pewna, ale drzewek z balotów niekoniecznie Jeszcze potrzebuję jednej czereśni, która się będzie zapylać z Kordią i będzie smaczna. Macie coś do polecenia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies