Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 17:11, 22 maj 2026

nicol21 napisał(a)
Powodzenia z wodą/studnią. oby się uregulowało.
No i drzewo przetrwało.
z praniem niby wygodnie, ale wiadomo ze to jeżdzenie i wozenie moze szybko zmęczyć. ALe dobrze mieć takie kochane osoby obok.

No niestety się nie udało. Dokopali się do 44 metrów i cośtam niby było, ale studnia nie byłaby wydajniejsza niż to, co mamy aktualnie. Więc rabata zrujnowana na nic. Trudno, jakoś to przeżyjemy. Plan B przygotowany.

Tak, gdyby nie to, że pranie robimy gdzie indziej to nie wiem, co byśmy zrobili…
Rojodziejowa 17:22, 22 maj 2026

MartaCho napisał(a)
Wrzuć Asia relację z CFS też tutaj w wolnej chwili- chętnie pośledzimy

Martuś na Chelsea Flower Show nie byłam. Dwie godzinki na Begravia i Chelsea in Bloom pobiegałam i tyle.
Ale po tym biegu stwierdzam, że takie eventy to nie dla mnie Wolę coś, co żyje… tzn. nie stworzone na moment kompozycje. Dużo bardziej lubię te odwiedziny u forumowiczów, gdzie w spokoju można pochylić się nad każdą rośliną.

I takie miejsca jak Great Dixter, który odwiedziliśmy „przy okazji”.
Chętnie bym się jeszcze kiedyś wybrała do ogrodu Beth Chatto, Sarah Raven itp.