Aniu, a jak długo już masz swoje juki?
Ja mam swoje z 8-9lat i wszystkie z jednej sadzonki, bardzo plenne, ale wiadomo jak juki nie są ekspansywne nie rozłażą się, rosną zwarte.
Ile juk mam to nie wiem ale kwitnących kilkadziesiąt. A sprzedałam w tym roku na wiosnę może ze sto, a nawet teraz latem z tydzień temu 14szt takich już sporych.
Czosnki na jednej rabacie rosną, ale teraz widzę, że lepiej by było gdybym posadziła je wszystkie razem blisko siebie. Lepszy by był efekt
Czosnki te mam pierwszy raz,a może zakwitną na drugi rok, bo może młodziutkie i marne są
Powojnik Multi Blue taki pełny jest , podobają mi się takie, ale nie wiem jak z jego utrzymaniem , zobaczymy
Dzięki Ci dobra kobieto Oj, przyda się i to bardzo. Polecialam dzisiaj i rzeczywiście czerwona nie ma mączniaka. Tak, ze dziękuje za chęci podzielenia się, chyba, ze to inna odmiana.
Bogusiu,
rosną, rosną ale nie zawiązują.
Za dużo mokrego jest na pylnikach,
W deszczową pogodę trzmielik nie bzyka,
Pyłek sam nie wie gdzie są słupeczki,
chyba, że ogrodnik pomoże deczko!
Basiu,
Z listkiem figowym trafiłaś w punkt,
ale z powodu niebiańskiej wody,
na świat nie musiałam wystawiać
całej swej przecudnej urody!
Dobrze spakawana walizka to grunt!
W tym roku mam wrażenie że nic nie kwitnie.. gdzie nie spojrzę to zęby zaciskam.. ale ma to jedną zaletę.. będą zmiany.. już są zmiany bo trochę wyleciało. Ogranicza mnie czas, bo tak to łapy swędzą ..
I krzaki drzewa po prostu rosną, szybko rosną ... i kwiatkom miejsca już brak
Same krzaki
Dziękuję wam za odwiedziny.Jakoś tego czasu ciągle brakuje,a pogoda letnia nijaka.Basen rozłożony,ani razu nie można wykąpać się,bo ciągle za zimno,żeby woda nagrzała się.Robimy w końcu zadaszenie do altana,filary stały dwa lata.Po niedzieli mają dowiezć poliwęglan,duża kolejka u producentów.Zobaczymy jaki efekt będzie po wykończeniu.