Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Toszka 09:20, 20 lip 2017

Trawa będzie wrastać w rabaty z trawnika. Jedyne wyjście to kanty trzeba by zrobić i wydłubać z kostki. Życie ogrodnika
frezja 10:18, 20 lip 2017

ren133 napisał(a)

Ewuniu
Ale samą linię kroplującą możesz zrobić u siebie bez kopania

To ziarenko nadziei zasiałaś muszę się rozglądnąć.
Johanka77 14:39, 20 lip 2017

frezja napisał(a)

To ziarenko nadziei zasiałaś muszę się rozglądnąć.

My kroplującą kupowaliśmy w Leroy. W większości marketów budowlanych kupisz węże kroplujące, złączki i inne gadżety. Jest to dość proste w montażu.
Makusia 11:23, 21 lip 2017

Johanka77 napisał(a)

My kroplującą kupowaliśmy w Leroy. W większości marketów budowlanych kupisz węże kroplujące, złączki i inne gadżety. Jest to dość proste w montażu.

No właśnie dla mnie niepojęte zupełnie jak technicznie jest woda do linii kroplującej doprowadzana. Zapytałam Pana w końcu, że linia ma być 20 m od kranika i czym ją z kranikiem połączyć, a Pan, że zwykłym wężem! No szok normalnie! Jak to działa, że przy normalnym ciśnieniu doprowadzanym, nie eksploduje, tylko kapie i kapie, jak za przeproszeniem krew z nosa?
No i teraz kolejna wątpliwość mi się pojawiła- można zrobić tak: zwykły wąż-linia- zwykły wąż-linia????
Johanka77 20:56, 21 lip 2017

ren133 napisał(a)

Witaj Asiu
Widzę, że odważnie i szybko dzialasz w swoim ogrodzie Będę kibicować.
A czy hakone, o którym mówisz to ta Beni Kaze, którą kupowałaś Oli?
Mogłabyś ją cyknąć w większym zbliżeniu?

Proszę Reniu! Mówisz masz
To te same, które kupowałam Oli.
Te duże z "tego samego miotu", a tę mniejsze z zeszłego tygodnia.

Johanka77 21:00, 21 lip 2017

Makusia napisał(a)

No właśnie dla mnie niepojęte zupełnie jak technicznie jest woda do linii kroplującej doprowadzana. Zapytałam Pana w końcu, że linia ma być 20 m od kranika i czym ją z kranikiem połączyć, a Pan, że zwykłym wężem! No szok normalnie! Jak to działa, że przy normalnym ciśnieniu doprowadzanym, nie eksploduje, tylko kapie i kapie, jak za przeproszeniem krew z nosa?
No i teraz kolejna wątpliwość mi się pojawiła- można zrobić tak: zwykły wąż-linia- zwykły wąż-linia????

For You Babe!
Flower1 22:02, 22 lip 2017

Johanka77 napisał(a)
Posadzone 14 mus iść do sąsiada i poprosić go, żebym mogła mu popielić przy płocie

A to co było przedtem, a raczej co mnie jeszcze czeka
Masakra

Swietnie te trawki wyglądają. Niezła metamorfoza
nawigatorka 22:31, 22 lip 2017

Johanka77 napisał(a)

For You Babe!
i taki przekrój Ci wystarcza? My zrobiliśmy pod nawadnianie specjalnie z domu wyjście calowe (a łatwo nie było bo trzeba bylo je przez mury oporowe przekopać) i takim obsługujemy nawadnianie. Oczywiście i taka każda linie podlewamy osobno
Johanka77 23:34, 22 lip 2017

Flower1 napisał(a)

Swietnie te trawki wyglądają. Niezła metamorfoza

Dzięki. Jutro ciąg dalszy, jak aura pozwoli
Johanka77 23:39, 22 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
i taki przekrój Ci wystarcza? My zrobiliśmy pod nawadnianie specjalnie z domu wyjście calowe (a łatwo nie było bo trzeba bylo je przez mury oporowe przekopać) i takim obsługujemy nawadnianie. Oczywiście i taka każda linie podlewamy osobno

Oczywiście, w zupełności.
Całe nawadnianie jest pod to podpięte. Tyle, że nasza działka to 1100 m tylko.
Oczywiście my nie mamy tylko kroplującej , ale i zraszacze. Więc elektrozawory i centralka sterujący tym rządzi