Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:52, 23 cze 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Haniu, oszczędzam się, co widać po ogrodzie
dla Ciebie Abraham Darby
eMuś stale mi przypomina, co do mnie piszesz

Współczuję, znam ten stan. Kiedyś tak mnie unieruchomiło, że nogę na łóżku przekładałam, żeby pozycje zmienić, To jest znak, że kręgosłup przeciążony. Teraz chodzę z laską. Nie wiem czy to dla Ciebie przestroga, trzymaj pion.
A Zygmusiowi serdeczne ode mnie podziękowania za pamięć! Kiedyś może do Was dotrę, ale coraz gorzej z tym u mnie.
Buziaczkuję Was i ściskam!
Buk pospolity - Fagus sylvatica 12:44, 23 cze 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
powodzenia, mój Purpurea Pendula aktualnie wyciągnięty do 5,6m i to jest szczyt mojego zasięgu , chyba że zastosuję sztuczkę z tyczką i uchwytem-spiralą na końcu

Zbyszku super Ja też podnoszę swoje dwie Pendule i nawet widzę, że to jest wykonalne
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:44, 23 cze 2017

Do góry
[img size=360x480
Kolorowe Rabaty Martek 12:42, 23 cze 2017

Do góry
Wiosenne kwiatki poszły spać, a teraz czas na letnie kreacje. Miłego lata, Martuś!

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:42, 23 cze 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

A jednak coś fotnęłaś
dzięki kochana

donice z anabelkami różowymi i białymi, tegoroczne patyki
daję do donic, bo najbliżej domu i najszybciej woda chlusnę, potem w inne miejsca lub do kogoś
bratki samosiejki, jak raz były w donicy, co rok same z siebie są

a te nie pamiętam, z której hortensji
Małymi kroczkami do celu... 12:38, 23 cze 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
A u mnie burza, grzmi i pada
Macham

Pati u nas też dzisiaj pogoda zwariowana słońce, za chwilę ulewa, za chwilę znów słońce Zostawiam Ci różyczki tym razem Charles Austin i Graham Thomas

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:36, 23 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dopiero w porównaniu z wami widać jakie to wszystko ogromne, myślałam, że ten szpaler pod oknem jest do pasa....jakże się myliłam

Był wyższy, ale mężuś go ciacha

ubiorek z siewu kwitnie
psy w wielu miejscach niszczą, trudno
jak się potem na jesień koszyczki nasienne robią, należy od razu sypać do ziemi i na kolejne lato w mnogości zakwitną

a w lesie mam fioletowy, całe łany
sam się tak wysiewa i pozwalam mu

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:36, 23 cze 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 12:33, 23 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
U mnie od nocy pada. Niech pada nawet cały dzień. Deszcz bardzo potrzebny.

Wczoraj kupiłam hortensje vanilke, duży krzew. Dosadzam do tej marnej, która ostatecznie ładnie się wzięła. Z tych dwóch pewnie za dwa lata będzie spory krzew

Mirelka moje vanilki ładnie urosły, więc na razie ich nie ruszam. Ja dzisiaj byłam w ogrodniczym i kupiłam kolejną różę do kolekcji dobrze Ci znaną taaaadam weeding piano jestem zaskoczona, że kupiłam ją lokalnie, ma piękne zdrowe liście i duuużo pąków

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:31, 23 cze 2017

Do góry
Stwórz ze mną mój ogród 12:30, 23 cze 2017

Do góry
Kacper pilnuje trawnika coby go nie wyżarły gołębie i inne ptactwo

Małymi kroczkami do celu... 12:30, 23 cze 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Paulinka jak pięknie się ogród prezentuje aż miło pooglądać zdjęcia

edit:

ja wczoraj też solidnie zlałam ogród a o godzinie 1 zaczęło padać i pada do teraz

No to tak jak ja i tak jak u mnie ale dobrze niech pada, deszcz potrzebny Dla Ciebie różyczka yellow fair, taka niepozorna, a taka piękna

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:30, 23 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, co ja czytam! Oszczędzaj się. Ogród poczeka z kosmetyką na Ciebie, albo na pomoc ników Twoich. Nie musisz wszystkiego robić własnoręcznie. Naucz się prosić o pomoc. To żaden wstyd, to życiowa konieczność.
Pozdrawiam. Tez prosze o pomoc, kiedy sama nie dam rady.

Haniu, oszczędzam się, co widać po ogrodzie, pomocników brak, też czasu u nich nie ma.
Przeraziłam się bardzo, nie byłam w stanie iść, po schodach do góry przy pomocy męża, szłam godzinę, nie mogłam sama usiąść ani wstać, nie wspominając, że żenada, bo i na kibel nie mogłam, nie wiem co się stało, dzień wcześniej kręgosłup mnie bolał, chodziłam sztywna, a na drugi dzień te nogi, stracha mam; na razie lepiej, ale nie chodzę normalnie, coś jak kaczka..powinnam jechac na SOR, ale bałam się, że mnie do szpitala wpakują, buziaki
dla Ciebie Abraham Darby
eMuś stale mi przypomina, co do mnie piszesz

Ogród z łezką II 12:25, 23 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Rubrum też już mam, dzięki drugiej Małgosi . Co za cudowni ludzie stanęli na mojej ogrodowej drodze ❤

Szczęściara Rubrum dorodna ja bym dzieliła żal ,ze one jednoroczne.Będziesz Kiniu próbowała utrzymać na drugi sezon?
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:24, 23 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Irciu Kochana...dopiero dzisiaj dorwałam się do komputera i od razu do Ciebie z podziękowaniami za miłe przyjęcie. Po karmieniu u Kasi trudno coś jeszcze wcisnąć, ale takiego smakowitego obiadu nie mogliśmy sobie darować Jesteście bardzo gościnni z Zygmuntem i zawsze mile wspominamy wizytę u Was. Ogród to tylko do Was dodatek, zawsze o tym pamiętaj!
Ogród dojrzały i pięknie Ci wszystko rośnie, wszystko!!! Tak jak Ci pisałam wczoraj, posadziliśmy całe dobro, Malkulka przesyłkę odebrała, nawet załapała się na kawałek kosmosów Mam tylko nadzieję, że rośliny dadzą radę, pomimo upałów. Podlaliśmy obficie, a nawadnianie włącza się co drugi dzień...oby starczyło. Zdjęć u Ciebie nie robiłam, Rysiu zakopał aparat w bagażniku, widziałaś jak mieliśmy zawalony bagażnik roślinami i nie tylko roślinami, nie miałam jak go wywlec...nawet swoich zdjęć z Forstu jeszcze nie widziałam. Dzisiaj je przerzucę dopiero.
Jeszcze raz dziękujemy za gościnę. Buziaki dla Ciebie i Zygmusia

No choć ciut obiadu, żałujcie, bo szejk super chciałam zrobić
Leje, w nocy lało, ślimaki żerują, a ja nadal nic na ogrodzie.
Dadzą radę, u was pewnie też polejebuziaki

i kolejna róża, wysoko w tuje polazła

te są ciemne bardzo, na focie nie wychodzi, trzeba w pochmurny dzień zdjęcie zrobić
no i giną w różowych anabelkach

tu część przekwita, ale idą nowe i też z anabelkami
potem Grandiflora

a jaśmin Virginal Schneesten, pachnie obłędnie
Tu narazie jest ściernisko... 12:21, 23 cze 2017

Do góry

Kasiu faktycznie tak było udało mi się nawet dokopać do zdjęcia sprzed roku
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:17, 23 cze 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Sylwia, miałam identyczne odczucie Szok po prostu

Naprawdę? pokazywałam z odległości je
teraz tam lawenda 20 letnia króluje
i bajzel z chwastami
no i samosiejki kosmosy ruszyły
pierwszy biały

rudbekii też pełno, ale ją wywalę

Kiedyś będzie tu ogród 12:17, 23 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)

No dobra- jak już jesteśmy w temacie różnych dziwnych mniej lub bardziej miłych stworów to powiedzcie mi kto ma takie wyjścia z gniazda?

Jest kilka takich dziur, szer ok 1cm i tak jakby 'schodziły' w jedno centralne miejsce

U mnie też takie są, ale większe, na dwa-trzy palce. Niedaleko pojawiają się jednak kopczyki, więc myślę że to krecia. Owadów nie zaobserwowałam.

Ale u Ciebie bogactwo organizmów Dzięcioła zielonego u mnie też widuje, ale nigdy nie udało mi się go uchwycić obiektywem. Cienka jestem w fotografowaniu obiektów ruchomych
Ogród w budowie - nieustającej 12:13, 23 cze 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Prześliczna bylica Powis Castle, będzie znakomita do wypełniania rabat.

czy ona bardzo ekspansywna ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:13, 23 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Rododendrony na podokiennej wypuściły sporo nowych liści. Runianka i bodziszek tworzą solidną obwódkę. Funkia i tawułki robią za zadarniacze. Pielić nie trzeba.

Piękna ta rabata! Rododendrony, tawułki i funkie- super połączenie. Super wygląda murek. Uwielbiam Twoją podokienną.

PS1. Dziękuję uprzejmie za info w temacie bobu

PS. 2. "mistrz drugiego planu", a dokładnie jego "pośladki" wymiatają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies