Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Iglaki na pniu 11:32, 07 kwi 2013

Do góry
Wydaje mi się, że wszystkie pokazane tutaj będą się nadawać na takie stanowisko - jedynie wybarwienie może być mniej intensywne z powodu mniejszej ilości światła
Świerk serbski - Picea omorika 11:29, 07 kwi 2013

Do góry
Ja bym je zostawił w spokoju - to ładne okazy i są posadzone na tyle gęsto, że za dwa lata powinny być szczelną zieloną ścianą - a może nawet w tym jak zaszaleją
Brązowienie iglaków 11:26, 07 kwi 2013

Do góry
To zależy od iglaka i od wieku gałęzi. W Anglii widziałem cisy, które odbijały z pnia, który ledwo bym objął, a np. żywotnikowi brabant jak się przytnie gałęzie starsze nić 3 lata to odbija z trudem.
Wydaje mi się, że jak się postarasz odpowiednio powyginać inne pędy to się te świerki zabudują - zwłaszcza, że to starsze okazy i warto o nie walczyć
Ilex crenata "Golden Gem" - ostrokrzew odm. żółta 11:22, 07 kwi 2013

Do góry
Nie wiem czy u nas ktoś go ukorzeniał, ale Ty możesz być pierwsza. Kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje Napisz potem jak Ci poszło
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 11:19, 07 kwi 2013

Do góry
A pastą do bielenia drewna? Wydaje mi się, że powinno wyjść
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 11:12, 07 kwi 2013

Do góry
Myślę, że to dobry pomysł - na pewno posłużą dłużej Możesz je też postawić na żwirku, żeby nie ciągnęły wilgoci z ziemi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:52, 07 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak dobrze, że się zgłaszałem w kolejce tylko po potffora Chyba.... ..

Sebku potffór w garażu spleśniał... Czekam na info kiedy będe mogła sadzonkę od Irenki z piwnicy odebrać ...
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:44, 07 kwi 2013

Do góry
Skrzyneczka na stole świetna.....ale dekoracje w Werandzie też niczego sobie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:42, 07 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No i muszę wykopać kolejne 6 szt bambusów do donic.....
W przyszlym roku rozdaję sadzonki i nie ma zlituj się!!!

Jak dobrze, że się zgłaszałem w kolejce tylko po potffora Chyba.... ..
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:36, 07 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Szczytem moich marzeń jest wybudować dom ze stropodachem Tylko kto będzie go odśnieżać zimą?

A nie miałaś bielić tego drewna na domu??? Ja muszę się uporać w tym roku z altanką - ale chyba pomaluję pod kolor okien - marzył i się jasny lazurowy, ale zostałem przegłosowany

Moim marzeniem też był stropodach.... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.... Na emeryturze będzie dom z płaskim dachem na wzgórzu z przeszklonym atrium w samym środku
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:32, 07 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Właśnie o to mi chodzi, czy ktoś panuje nad ładem architektonicznym w Polsce ??? Różowy posterunek policji daje mi inne skojarzenia
Chciałam wybudować płaski dom, ale plan zagospodarowania przestrzennego nakazywał dach co najmniej dwuspadowy... Po wybudowaniu mojego domu w naszej wsi wyrósł płaski dom jednorodzinny... Ciekawe jak się to ma do planu.... Notabene dom baaaardzo w moim stylu

Szczytem moich marzeń jest wybudować dom ze stropodachem Tylko kto będzie go odśnieżać zimą?

A nie miałaś bielić tego drewna na domu??? Ja muszę się uporać w tym roku z altanką - ale chyba pomaluję pod kolor okien - marzył i się jasny lazurowy, ale zostałem przegłosowany
Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 10:24, 07 kwi 2013

Do góry
Cudnie! Porwanie uważam za zaliczone na 6
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:19, 07 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Już wszystko wiem

Gdy zadajesz pytanie w rodzaju: „Czy wiesz, że słoń to jedyny ssak, który nie umie skakać?” albo: „Słyszałeś, że żyrafa potrafi sobie czyścić uszy językiem?”, uzyskujesz na moment przewagę, którą warto wykorzystać, żeby osiągnąć swój cel...

Z drugiej jednak strony można uzyskać przewagę używając przemocy....I tak właśnie jest w przypadku tego porwania.... Tak czy inaczej to sprawa wagi kosmicznej.....

Do zdarzenia doszło całkiem niedawno.....bo wczoraj Witold M. i Hanna S.dopuścili się rozboju w mroczny dzień....5.04.2013 roku o godzinie nie mam pojęcia której porwali Danutę Młoźniak zakładając jej szalik na oczy i wsadzając pospiesznie do samochodu...Dla nich cel porwania był znany od początku, Danuta niestety nie znała powodów i siedziała cichutko jak miś pod miotłą.....A jak wiemy porwanie jak i życie bywa różne.....kwadratowe i podróżne.....porywacze wybrali drugą opcję....Docelowym miejscem podróży są Niemcy....I jego stolica Berlin....W miejscu tym przez dwa dni w roku odbywa się kiermasz roślin rzadkich - eden ogrodników zmęczonych długą zimą.... I tam właśnie znajduje się Danusia
Nakupiła masę roślin

Jak na rzecznika przystało relacja znakomita!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 06 kwi 2013

Do góry
Ja do szkółki planuję jechać jak już na prawdę będzie ciepło Na rozeznanie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:02, 06 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Heheheh Sebek nie umie trzymać jeżyka za zębami

Oczywiście spytałem o zgodę....żeby nie było
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:41, 06 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Wiadomo, RZECZNIK....... hihihi......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:29, 06 kwi 2013

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:20, 06 kwi 2013

Do góry
Sebek trzymam kciuki za wiosnę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:02, 06 kwi 2013

Do góry
Już wszystko wiem

Gdy zadajesz pytanie w rodzaju: „Czy wiesz, że słoń to jedyny ssak, który nie umie skakać?” albo: „Słyszałeś, że żyrafa potrafi sobie czyścić uszy językiem?”, uzyskujesz na moment przewagę, którą warto wykorzystać, żeby osiągnąć swój cel...

Z drugiej jednak strony można uzyskać przewagę używając przemocy....I tak właśnie jest w przypadku tego porwania.... Tak czy inaczej to sprawa wagi kosmicznej.....

Do zdarzenia doszło całkiem niedawno.....bo wczoraj Witold M. i Hanna S.dopuścili się rozboju w mroczny dzień....5.04.2013 roku o godzinie nie mam pojęcia której porwali Danutę Młoźniak zakładając jej szalik na oczy i wsadzając pospiesznie do samochodu...Dla nich cel porwania był znany od początku, Danuta niestety nie znała powodów i siedziała cichutko jak miś pod miotłą.....A jak wiemy porwanie jak i życie bywa różne.....kwadratowe i podróżne.....porywacze wybrali drugą opcję....Docelowym miejscem podróży są Niemcy....I jego stolica Berlin....W miejscu tym przez dwa dni w roku odbywa się kiermasz roślin rzadkich - eden ogrodników zmęczonych długą zimą.... I tam właśnie znajduje się Danusia
Nakupiła masę roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies