Wydaje mi się, że wszystkie pokazane tutaj będą się nadawać na takie stanowisko - jedynie wybarwienie może być mniej intensywne z powodu mniejszej ilości światła
Ja bym je zostawił w spokoju - to ładne okazy i są posadzone na tyle gęsto, że za dwa lata powinny być szczelną zieloną ścianą - a może nawet w tym jak zaszaleją
To zależy od iglaka i od wieku gałęzi. W Anglii widziałem cisy, które odbijały z pnia, który ledwo bym objął, a np. żywotnikowi brabant jak się przytnie gałęzie starsze nić 3 lata to odbija z trudem.
Wydaje mi się, że jak się postarasz odpowiednio powyginać inne pędy to się te świerki zabudują - zwłaszcza, że to starsze okazy i warto o nie walczyć
Moim marzeniem też był stropodach.... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.... Na emeryturze będzie dom z płaskim dachem na wzgórzu z przeszklonym atrium w samym środku
Szczytem moich marzeń jest wybudować dom ze stropodachem Tylko kto będzie go odśnieżać zimą?
A nie miałaś bielić tego drewna na domu??? Ja muszę się uporać w tym roku z altanką - ale chyba pomaluję pod kolor okien - marzył i się jasny lazurowy, ale zostałem przegłosowany
Gdy zadajesz pytanie w rodzaju: „Czy wiesz, że słoń to jedyny ssak, który nie umie skakać?” albo: „Słyszałeś, że żyrafa potrafi sobie czyścić uszy językiem?”, uzyskujesz na moment przewagę, którą warto wykorzystać, żeby osiągnąć swój cel...
Z drugiej jednak strony można uzyskać przewagę używając przemocy....I tak właśnie jest w przypadku tego porwania.... Tak czy inaczej to sprawa wagi kosmicznej.....
Do zdarzenia doszło całkiem niedawno.....bo wczoraj Witold M. i Hanna S.dopuścili się rozboju w mroczny dzień....5.04.2013 roku o godzinie nie mam pojęcia której porwali Danutę Młoźniak zakładając jej szalik na oczy i wsadzając pospiesznie do samochodu...Dla nich cel porwania był znany od początku, Danuta niestety nie znała powodów i siedziała cichutko jak miś pod miotłą.....A jak wiemy porwanie jak i życie bywa różne.....kwadratowe i podróżne.....porywacze wybrali drugą opcję....Docelowym miejscem podróży są Niemcy....I jego stolica Berlin....W miejscu tym przez dwa dni w roku odbywa się kiermasz roślin rzadkich - eden ogrodników zmęczonych długą zimą.... I tam właśnie znajduje się Danusia
Nakupiła masę roślin