Za długo już nie ma nowych fotek czekam aż ogród obfocisz Myszorku jak tam moja ulubiona rabata robiłaś już coś przy niej? teraz okres kiedy trawki wyglądają najlepiej nie moge się doczekać.
o wow super dzieki za turbo szybką odpowiedź....więc postanowione będzie bez maty. Korę już mam kupioną,więc użyje tą którą już mam. Chociaż dzisiaj niedziela, obsypię rabatę. to przecież nie praca, tylko relaks i przyjemność niech będzie wreszcie skończona
Mam jeszcze pytanko: Jak wsadzasz cebulki: tulipany, czosnek itp.... to czy korą zasypujesz to miejsce czy zostawiasz odsłonięte?
Nawadnianie posiadam konewka plus wąż ogrodowy hehe ale jeśli teraz zakładałbym ogród nawadnianie założyłbym na stówe.Nawoże wiosną humus activ potem co jakiś czas wieloskładnikowym nawozem dolistnym(w razie potrzeby)podlewam rzadko jak widze że jest bardzo sucho to wtedy podlewam bardzo solidnie ze dwie godziny.No i tak jakoś to wszystko sobie rośnie ale widze po roślinach że odbiła się na nich tegoroczna susza..
Witam Agnieszko, ja maty nie mam położyłem ją tylko z tyłu tam gdzie jest wysypany kamieniami ten placyk pod ławke.Maty używam tylko pod jakiś placyk bądz scieżke wysypaną żwirem tam gdzie są rośliny nie dawałbym jej wcale. Jeśli dobrze przygotujesz ziemię pod rośliny a po posadzeniu przykryjesz warstwą scółki - ja używam drobno mielonej kory kompostowanej 0-20 taka jest u mnie w okolicy i jak położysz 5cm grubości chwasty sporadycznie za jakiś czas wybiją ale bez problemu można to okiełznać. Na macie też rosną chwasty a jakże, tylko się sieją na jej powierzchni i przerastają przez nią i wtedy dopiero problem jest żeby ich się pozbyć. A i żeby była jasność to nie moje chwasty ja do takiego stanu bym nie dopuściłchodzi tylko o przykład że bez zaangażowania nawet mata niewiele pomoże..
Violu no połechtałaś mnie bardzomoim zdaniem rozplenice potrzebują wody ale jeśli pasują ci pod tym grujecznikiem to posadz i sprawdz ja bym tak zrobił ale wcześniej do każdego dołka nasypał bym troche lepszej ziemi i w tak zaprawiony posadził rozplenice..