Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:48, 18 sty 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Czy ta książka tylko wysyłkowo dostępna ?

Na razie tak, a potem z pewnością jak poprzednia będzie w MPiKach oraz OBI i Leroy Merlin - tam widziałam poprzednią. Gdy będzie już fizycznie wydrukowana czyli dzisiaj rozpocznie się dystrybucja i będzie i stacjonarnie i wysyłkowo w różnych księgarniach internetowych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:47, 18 sty 2021

Do góry
Karol99 napisał(a)
Danusiu, przepraszam, że piszę w Twoim wątku, ale nurtuje mnie jedno pytanie. Na początku września sadzilem 6 śliw wiśniowych, z doniczki. Teraz takie mrozy. Myslisz, ze będzie po nich?

Nie, myślę, że będzie wszystko w porządku. na pewno zdążyły się ukorzenić.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:47, 17 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rabat na książkę jest do 18 stycznia.

Bog:

Klikasz "do koszyka" a potem klikasz w koszyk, musi się otworzyć koszyk. Nad napisem "zamawiam" jest kwadracik
"Mam kupon rabatowy"
wpisujesz : ogrodmarzen i klikasz "użyj".

Czy ta książka tylko wysyłkowo dostępna ?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:23, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
My też stoimy z budowlanką w miejscu obecnie narzędzia remontujemy Ciekawa jestem woliery.

Właśnie ten postój na wolierę przeznaczyliśmy Dziś stanęła ściana zachodnia, ale zimno było bardzo, trzeba uważać by się nie przeziębić, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Może w poniedziałek cos ruszymy dalej, bo jak nie to dopiero kolejna sobotaWoliera z jednej strony ma być zamknięta kurnikiem( od strony kompostu) z drugiego końca będzie składzik na ziarno i podwójne wejście żeby mi ptaszki latające nie pouciekałyTylko strona od warzywnika będzie osiatkowana wzdłuż ścieżki. Będą drzwi i okienka i różne dekoracyjne detale miłe dla oka, pasujące do reszty. Ptaszki dostana w miarę naturalne wyposażenie, gałęzie z wierzb już gromadzę, liście z miscantów pójdą na gniazda i różne takie, budki zrobimy i koszyki będą .....zobaczymy co się zmieściKolor raczej taki sam jak chatki plus gont taki sam na dachu i rynny odprowadzimy do beczki, będzie więcej wody dla roślin i oczywiście będzie obornik własnej produkcji dodawany do kompostu

Wy narzędzia, a my porządek w drewutni i warsztacie bo już się ruszyć nie było jak
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:14, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, ja się nie martwię, ja swoje dożyję mam nadzieję i będę się cieszyć okazałymi koronami, a potem niech się potomni martwią. Ostatnio coraz częściej myślę o tych siłach żeby starczyło.

Ja też Mam przyjaciółkę sąsiadkę ogrodową co już po 70- cte, miała śliczny ogródek 14 arowy, wszystkie bylinówki polikwidowała tylko drzewa zostały, trawnik i warzywnik, sił zbrakło
Ale co się będziemy martwić na zapas, teraz żyjemy, trzeba się cieszyć tym co teraz mamyJa najbardziej, może nawet bardziej niż drzew nie mogę się doczekać treli w całym ogrodzie wiosennych jak w prawdziwym lesie. W podwórku już mam, ale gdyby tak śpiewały w całym ogrodzie.....ach....na szczęście moje drzewka też już ruszyły i rosnąTy się doczekasz wcześniej bo wielkie sadzisz, moje to były patyczki malutkie, sporo nie miało więcej jak pół metra, a niektóre i 20cm a teraz prawie wszystkie już ode mnie wyższeAleż to cieszy no i potem spektakl jesienny z przebarwieniami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:11, 16 sty 2021

Do góry
My też stoimy z budowlanką w miejscu obecnie narzędzia remontujemy Ciekawa jestem woliery.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 16 sty 2021

Do góry
No właśnie, ja się nie martwię, ja swoje dożyję mam nadzieję i będę się cieszyć okazałymi koronami, a potem niech się potomni martwią. Ostatnio coraz częściej myślę o tych siłach żeby starczyło.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Brakuje mi drzew, każdy mówi, że za mało drzew. Sadzę je rzadko i nie przejmuję się, jak zacieni się, będę sadzić byliny do cienia a rabaty słoneczne dalej, miejsca jest dosyć. Nie martwię się tym marzę o drzewach

Sylwia, ja mam kolumnowe buki w bukszpanowym, wielkie już są, to i tutaj z powodzeniem mogą być

To tak marzysz o drzewach jak i ja Pamiętasz? Jako jedna z pierwszych Cię o drzewa pytałam tu na forum Bardziej mi chodziło o odległość między nimi, ale jak zamienisz na byliny cieniolubne to plan mamy podobny Ja jeszcze krzewami podsadziłam w dużej mierzeFajnie tak ogrodować jak przestrzeń nie ograniczona byle nam sił starczyło
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:00, 16 sty 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Danusiu, Twoje kwiaty w dłoniach są niesamowite. Czyli do ziemi dodajesz hydrożel?. Pozdrawiam cieplutko...

Jak mam to dodaję, ale w większości rosną w kompoście, a on dobrze trzyma wodę. Od lat tak sadzę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:59, 16 sty 2021

Do góry
Nie, ale ja mam 20 letnie a nawet więcej. Marzę o takim. Moje Purpurea Pendula rosną bardzo wąsko.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:53, 16 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
.....i teraz tak patrzę na te u Ciebie cudne i myślę jak te rabaty będą wyglądały za 10-15 lat....nie obawiasz Się, że braknie miejsca i światła dla bylin?
Ja mam sporo i gęsto dużych drzew( w przyszłości dużych) posadzone, ale mam w głowie kiedyś, na starość jak mi sił zbraknie bardziej park i rabaty leśne.
Nie wiem jaki masz plan przyszłościowy, pewnie jakiś masz, doświadczenie też masz to raczej o tym co piszę wiesz i beze mnie......
ale taka mi myśl przyszła jak to kiedyś będzie....u Was
Na teraz cudnie wyglądają tak posadzone i cieszą na pewno ogromnie, ale czy w przyszłości nie będzie to zbyt trudne stanowisko dla tych roślin pod nimi?

Brakuje mi drzew, każdy mówi, że za mało drzew. Sadzę je rzadko i nie przejmuję się, jak zacieni się, będę sadzić byliny do cienia a rabaty słoneczne dalej, miejsca jest dosyć. Nie martwię się tym marzę o drzewach W razie czego będę podcinać również.

Sylwia, ja mam kolumnowe buki w bukszpanowym, wielkie już są, to i tutaj z powodzeniem mogą być
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:49, 16 sty 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Rock garden to jaki?

To rośliny sucholubne w korytach kamiennych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:17, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitły tulipany w wielu wannach i baniakach oraz donicach. Jaka szkoda, że tego nikt nie mógł zobaczyć.

Danusiu ta kompozycja jest po prostu nieprzyzwoicie piękna. Nie wiem jak Ty to robisz.

Ps. Danusiu Tobie i całej społeczności Ogrodowiskowej wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:09, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitły tulipany w wielu wannach i baniakach oraz donicach. Jaka szkoda, że tego nikt nie mógł zobaczyć.

Jakże "nikt nie mógł zobaczyć"...
Wszyscy widzieli, my (ja) też widziałam.. w swoim czasie

Czekam na książkę, z autografem

Trzymaj się, Danusiu z dala od korony
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:04, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przy szklarni podoba mi się kolorystyka

Mnie też bardzo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:49, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Subtelna piękność...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:20, 16 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
ŚLiczne masz te krzesełka niebieskie ze stolikiem. Śliczne.

Danusiu witaj, dziękuję za odwiedzinki
Miło mi, że Ci się podoba ten komplet mebelków, też go uwielbiam

Kalina z pąkami w śniegowym ubranku

i ligustr cały pozwijany
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:13, 16 sty 2021

Do góry
ŚLiczne masz te krzesełka niebieskie ze stolikiem. Śliczne.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:09, 16 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:09, 16 sty 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies