Wiosną je skracam mocno i w sumie aż takie wielkie nie rosną, w sezonie tak 2 razy tnę, jest gęściejsza kula, ale na wielkości cit wyższy, no pieniek grubszy
wklejam foto, takie teraz
Dzięki Renia Jak dziś humor lepszy? Pewnie pół ogrodu już opitoliłaś z chwastów
Hortensjowa nie zmieniła się jakoś szczególnie, ID tylko ładnie się rozrosły, a mam je zaledwie 2 miesiące - maluszki sadziłam i ML doszły (ale maleństwa jeszcze )
ogólnie stanęło na bordowym akcencie drzewiastym w tym miejscu... na jesień 3 szt prawdopodobnie buków posadzę
Ha, to mogłoby być trudne To pokażę cudowną łąkę kwietną, która znajduje się na ogródkach działkowych u moich rodziców, na jednym z ogródków "bez gospodarza", za to z tysiącem owadów zapylających
Jolu dziękuję
Z tym dopieszczaniem, to ciut w tym roku kiepsko, nie mamy czasu, oboje po równo działamy z eMusiem
Ale może w końcu będzie luźniej, to obrobimyogród kocham, ale czasami mnie wkurza
Ogród zmężniał i dojrzał.
Lubię, a tak go dawkujesz.
A teraz lista pytań
1.Co to za drzewo?
2. Pan Cynamonowy ile miejsca u Ciebie dostał? (dałabyś jakąś dalszą perspektywę.)
Muszę w końcu zdecydować sie na jakieś drzewa w nowej części. Strzępiastokory mi sie podoba, ale gdfzieś czytałam że on do dużych ogrodów. Jak duży rośnie i po ilu latach taki będzie (bo jedni podają, że 12 metrów, inni, że max 9).
A teraz widoki które mnie smucą
Od strony rowu zarastam i wchłaniają mnie mega-chwasty.Wykaszarka spalona jak chcecie pokrzywy na gnojówkę to zapraszam Panie się częstują
I jeszcze moje trzcinniki KF czy to jakaś choroba? za dużo deszczu? czy spaliłam Topsinem? czy można coś w tej sytuacji zrobić?