Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 12:48, 12 lip 2017

Ewo to wysokie miskanty.Dostałam kłącza z O i tak na szybko posadziłam.Rosną tak już trzeci rok i chyba je tam zostawię jak im tam dobrze
Anabell 22:47, 12 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)
Mircia, bo tak się teraz zastanawiałem- czy da się wyhodować miskanty z nasion?

Radziu ja siałam kupioną torebkę miskantów w 13 r. Wszystkie powschodziły tylko każdą siewkę pikować oddzielnie, bo mogą być dwie różne trawy, potem kłopot rozdzielić. wyrosły Zebrinusy, M z grubymi liśćmi i wąskimi teraz muszę rozpoznawać.
W tym roku je dzieliłam bo były ogromne karpy.

Mirko, pozwolisz na takie notatki

Dziś zauważyłam, w ubiegłym roku kupiłam ML w doniczce i wyrasta obok b. długa trawa o szerokich liściach. trzeba ją podkopać i wyjąć.

Już też mam dużo wcześniej kupione trawy i są zrośnięte dwie różne pilnuję i nie mogę rozdzielić ciągle odrasta.
bogumila 11:44, 13 lip 2017

Mirka napisał(a)
Bogusiu jeszcze Cleome za twoimi radami tak mi urosły

Takie fotki sprawiają mi dużą przyjemność...dobrze się nimi zaopiekowałaś.Podobnie robię ze zbyt wyrośniętymi pomidorami.
Mirka 17:51, 13 lip 2017

bogumila napisał(a)

Takie fotki sprawiają mi dużą przyjemność...dobrze się nimi zaopiekowałaś.Podobnie robię ze zbyt wyrośniętymi pomidorami.
Z dobrych rad trzeba korzystać Dzięki W przyszłym roku muszę jeszcze pamiętać o skorupkach aby do doniczek włożyć.Z pomidorami to wiem i też tak robię.Cleome mam pierwszy raz.
zoja 22:38, 13 lip 2017

Mirko ja jeżówki jak kwitną od czasu do czasu podlewam nawozem do balkonowych - pelargonii albo surfinii - co akurat mam otwarte i w konewce chyba to lubią.
(a wiosną dostają jak cała rabata obornik granulowany)
Mirka 22:42, 13 lip 2017

zoja napisał(a)
Mirko ja jeżówki jak kwitną od czasu do czasu podlewam nawozem do balkonowych - pelargonii albo surfinii - co akurat mam otwarte i w konewce chyba to lubią.
(a wiosną dostają jak cała rabata obornik granulowany)
Dzięki Zoja☺Podkarmie je nawet mam taki nawóz do kwitnących.
Mirka 22:49, 13 lip 2017

Anabell napisał(a)

Radziu ja siałam kupioną torebkę miskantów w 13 r. Wszystkie powschodziły tylko każdą siewkę pikować oddzielnie, bo mogą być dwie różne trawy, potem kłopot rozdzielić. wyrosły Zebrinusy, M z grubymi liśćmi i wąskimi teraz muszę rozpoznawać.
W tym roku je dzieliłam bo były ogromne karpy.

Mirko, pozwolisz na takie notatki

Dziś zauważyłam, w ubiegłym roku kupiłam ML w doniczce i wyrasta obok b. długa trawa o szerokich liściach. trzeba ją podkopać i wyjąć.

Już też mam dużo wcześniej kupione trawy i są zrośnięte dwie różne pilnuję i nie mogę rozdzielić ciągle odrasta.
Haniu pisz pisz twoje rady tak jak i Bogusi z Zacienionej bezcenne☺Z tym wrastaniem w trawy to i ja mam problem.Staram się usuwać ale to syzyfowa praca.Dalie zaczynają kwitnienie cykne w sobotę fotki.
Mirka 19:16, 15 lip 2017

Witajcie
Dzisiejsze fotki w deszczu.Na ziele nie patrzymy.

Mirka 19:19, 15 lip 2017

Czas Rudbeki

Mirka 19:26, 15 lip 2017

Trawkowo
Rozplenica Black.

Kłosownica przecięta tydzień temu zaczyna odrastać.

Hameln