Radziu ja siałam kupioną torebkę miskantów w 13 r. Wszystkie powschodziły tylko każdą siewkę pikować oddzielnie, bo mogą być dwie różne trawy, potem kłopot rozdzielić. wyrosły Zebrinusy, M z grubymi liśćmi i wąskimi teraz muszę rozpoznawać.
W tym roku je dzieliłam bo były ogromne karpy.
Mirko, pozwolisz na takie notatki
Dziś zauważyłam, w ubiegłym roku kupiłam ML w doniczce i wyrasta obok b. długa trawa o szerokich liściach. trzeba ją podkopać i wyjąć.
Już też mam dużo wcześniej kupione trawy i są zrośnięte dwie różne pilnuję i nie mogę rozdzielić ciągle odrasta.
Z dobrych rad trzeba korzystać Dzięki W przyszłym roku muszę jeszcze pamiętać o skorupkach aby do doniczek włożyć.Z pomidorami to wiem i też tak robię.Cleome mam pierwszy raz.
Mirko ja jeżówki jak kwitną od czasu do czasu podlewam nawozem do balkonowych - pelargonii albo surfinii - co akurat mam otwarte i w konewce chyba to lubią.
(a wiosną dostają jak cała rabata obornik granulowany)
Haniu pisz pisz twoje rady tak jak i Bogusi z Zacienionej bezcenne☺Z tym wrastaniem w trawy to i ja mam problem.Staram się usuwać ale to syzyfowa praca.Dalie zaczynają kwitnienie cykne w sobotę fotki.