Nie no siedziałabym i gapiła bez końca, ta szałwia cudnie wygląda.
Małgoś możesz być dumna z ogrodu... i widzę że nie poprzestajesz na roślinkach... jeżówki nowe superowe
Jakoś ponad 80, mam je już kilka lat to można zapamiętać jedna w tym roku mi wypadła, a bałam się, że będzie więcej
Burgundy Iceberg
Tak wszystkie hosty maja jadalne liście
Patrzę i podziwiam, powstawanie ogrodu zawsze mnie fascynuje, ja też chcę tak u siebie wykończyć ostatni etap w ogrodzie, ale napisz mi jak wyglądały prace przed?
Mam teren zarośnięty trawą/chwastami, żaden sprzęt w to miesjce nie dojedzie, ręcznie nie dam rady....chodzi o przekopanie?
Cześć Anusia gołąbki bardzo smaczne, ale należy wybierać młodsze liście, najpierw je sparzyć ściąć tylną łodygę jak w kapuście i zawijać mięsko, można też zrobić wegańskie z jarzynami i nie podduszać tylko jeść od razu spróbuj
Przed domem kolor dają tawułki. Ładnie się rozrosły. Rzeczywiście lubią mokro bo tam gdzie jest gęściej linia są przepiękne. Linię trzeba będzie chyba zagęścić w niektórych miejscach. Na razie dolewam konewką
Invincibelle pokazują pierwsze kwiaty. Oby burze nas ominęły, bo w zeszłym roku po burzach wszystkie leżały. Teraz przycięłam przy ziemi. Zobaczymy czy to pomoże
I Jubille Celebration. Delikatnie różowa, zwiesza kwiat, ale to jej pierwszy sezon. Kolor mnie zachwyca, jest delikatniejszy niżnp Princess Alexandra of Kent ale nie tak blady jak Queen of Sweden
Wyjątkowo mnie te foty relaksują, czytałam o problemach zdrowotnych, trzymam kciuki, ja mam problemy z barkiem i nadgarstkiem chyba ogród mi nie służy,
ale jak rodzinka jest, ból ustępuje... fajnie Was widzieć rodzinnie
Obok Leonardo mam pashminę. Pąków ma dużo, ale na pierwszy kwiat czekałam kilka dni. Kwiat bardzo ppwoli się rozwija. To fajnie bo długo cieszy. Pierwszy rozkwitnięty
Chwilę mnie nie było, czytałam na bieżąco ale u mnie się mało działo. Teraz róże zakwitły i jest co pokazać. Najpiękniej u mnie wygląda leonardo. Ma dużo pąków i długo się kwiat utrzymuje. Pięknie różowe pełne kwiaty.