Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

jolanka 19:53, 05 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Jolanka mi chodzi, że ma takie brązowe przebarwienia na pąkach, o coś takie dokładnie jak na zdjęciach poza tym krzak pięknie rośnie i nic mu nie jest tfu tfu

Moim zdaniem to maja za sucho albo słońce je przypalilo
Pisałas, ze deszczu u Ciebie jak na lekarstwo. A nie robilas oprysku kiedy były może mokre?
Jeśli się denerwujesz, to opryskaj czymś na choroby grzybowe ale na suchą roślinę. Czasami cos zaczyna się dziać ale np cale paczki zamierają albo zasychaja.
U mnie nie ma takich brązowych końcówek płatków. Dwa razy były juz pryskane od grzyba i dwa razy na robaczki
paulina_ns 20:20, 05 lip 2017

jolanka napisał(a)

Moim zdaniem to maja za sucho albo słońce je przypalilo
Pisałas, ze deszczu u Ciebie jak na lekarstwo. A nie robilas oprysku kiedy były może mokre?
Jeśli się denerwujesz, to opryskaj czymś na choroby grzybowe ale na suchą roślinę. Czasami cos zaczyna się dziać ale np cale paczki zamierają albo zasychaja.
U mnie nie ma takich brązowych końcówek płatków. Dwa razy były juz pryskane od grzyba i dwa razy na robaczki

Jolus zabij mnie, ale nie pamiętam, wiem,że raz była taka sytuacja, że popryskalam na grzyba i za chwilę popadalo, albo na odwrót trochę popadalo i prysknelam no kurcze nie pamiętam widzę,że z Baronina dzieje mi się to samo. Popryskam je jeszcze raz, a Ty co stosujesz na grzyba?
Zana 20:26, 05 lip 2017

Czytam żeś nie do końca zadowolona z nowych nabytków różanych.
Mirka 20:33, 05 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
No pashminę też kocham, ale to już wszyscy wiedzą

Ja nie wiedziałam ☺Róże masz fajne a ja jeszcze się nie zaraziłam różami ☺
paulina_ns 20:36, 05 lip 2017

Zana napisał(a)
Czytam żeś nie do końca zadowolona z nowych nabytków różanych.

Anula kolor mają cudny, tylko strasznie szybko kwiaty im przekwitają, może dlatego,że młodziutkie jeszcze są? Może przez te moje wiatry? Na pewno nie żałuję, że je zakupiłam chociaż Lavender flower circus bardziej do mnie przemawia, niż Lavender Ice to muszę przyznać się bez bicia
Zana 20:41, 05 lip 2017

Lavender Flower mam, ale dopiero czekam na pierwszy kwiat, tak więc dopiero sobie porównam. Mnie się wydaje, że LI nie trzyma krótko kwiatów, może u Ciebie dlatego, że dopiero co sadzone.
paulina_ns 20:52, 05 lip 2017

Mirka napisał(a)
Ja nie wiedziałam ☺Róże masz fajne a ja jeszcze się nie zaraziłam różami ☺

Mirka myślę,że i kiedyś Cie te chorobsko zwane różanka dopadnie na pewno do róż trzeba mieć duuuzo cierpliwości, ja nie mam, ale póki co mnie nie denerwują, lubię je, jeszcze parę krzaczkow jesienią planuje dokupić
paulina_ns 20:56, 05 lip 2017

Zana napisał(a)
Lavender Flower mam, ale dopiero czekam na pierwszy kwiat, tak więc dopiero sobie porównam. Mnie się wydaje, że LI nie trzyma krótko kwiatów, może u Ciebie dlatego, że dopiero co sadzone.

Anulka mi też się wydaje, że młodziutkie są i na pewno potrzebują czasu, jak wszystkie rośliny dopiero co posadzone, ja już nauczyłam się, żeby każdej roślinie dać szansę, w tamtym roku byłam zawiedziona jeżeli chodzi o większość traw, w tym pięknie się rozrosły i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było w moim ogrodzie
Magleska 21:23, 05 lip 2017

kanciki pięknie zrobione taki masz zadbany ogród ciekawa jestem tej różanki co powstaje ....ja nadal nie wiem ,gdzie posadzić moją lavender flover cirkus ,stoi w doniczce i dokupiłam 3 białe łubiny ,3 naparstnice fioletowe i 3 ostróżki -kolor niespodzianka ,bo z rynku ...dopiero w piątek będę myśleć i sadzić ...
paulina_ns 21:32, 05 lip 2017

Magleska napisał(a)
kanciki pięknie zrobione taki masz zadbany ogród ciekawa jestem tej różanki co powstaje ....ja nadal nie wiem ,gdzie posadzić moją lavender flover cirkus ,stoi w doniczce i dokupiłam 3 białe łubiny ,3 naparstnice fioletowe i 3 ostróżki -kolor niespodzianka ,bo z rynku ...dopiero w piątek będę myśleć i sadzić ...

Madziu jeszcze trochę pracy mi zostało, dzisiaj deszcz mnie przegonil, ale to akurat dobrze, bo strasznie sucho już było. Wiesz wydaje mi się,że Lavender będzie na pewno ladnie wyglądala wśród traw, wśród zieleni, no ja ją akurat z kostrzewą zestawilam dzięki Ani, bo taki pomysł mi podrzuciła posadz bidulke ja jakoś nie mam serca roślin w doniczce trzymać, raz tak tuje trzymałam miesiąc i posadziłam uschniete, niestety są do wymiany