Dzięki Justyś
Ja mam taki zestaw
Claudia trochę slabo w drugim roku ale te biale zwykle z Benexu fajne są ... jesienią dorzuciłabym do tego zestawu jakiś róż
Pewnie już za późno odpisuję ... ale jesli tylko bukszpany wyglądają na zdrowe to nie ma potrzeby pryskać ale jesli widzisz, że coś jest nie tak pryskaj!!! topsinem (żółte/brązowe listki) lub/i mospilanem (zwijające się listki)
Dziękuję chodzi o evergoldy? Oczyściłam je drugi raz lekko wczoraj (bo miały trochę brązowych plam) zobaczymy czy dadzą radę czy to jednak jakaś choroba?
Renia a wrzucisz foto - jak Twoja rabata wygląda? Robiłaś już coś z tymi kulami cisowymi?
Moja idzie po łuku - ma 2,5m w najszerszym punkcie i prawie 1,50 w najwęższym
No właśnie na 1,5m nie poszaleję ale mogę to zmienić na 1,7,1,80m cały czas dumam nad tym miejscem ... może w końcu coś wymyślę
Pomysł z cisami świetny ... bardzo mi się podobają np u motylka
No widzisz to ja mam takie samo miejsce u siebie ... wałkowałam w listopadzie ten temat ... i sama wymysliłam, że dorzucę kulki cisowe na różnych wysokościach ... ale może jednak pomysł z drzewami lepszy ... tylko u Ciebie ta rabata tak po łuku idzie? a u mnie bardziej prosto ... i jaką masz tam szerokosć bo u mnie z 1,50m.
Edytka
Mój Dawyck Gold cały już w liściach ... a w niedzielę jeszcze w pąkach był ... a Rohan Obelisk już od poniedziałku ma listki tylko trochę mu sie zwiesily przez przymrozki ... pendula w week-end będzie już w liściach