Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AnkaK 23:50, 13 maj 2017

Nie mogę zaglądać do Cię wieczorem bo mi się krąg potem śni ☺
Madzenka 00:47, 14 maj 2017

Upolować Ambrowca slender shilouette, kształtem lisci będzie sie wyróżniał na tle thuj.
Ale kolorem wyróżniałam się buk dawyck gold lub miłorząb, no i wselkiej maści klony.

Doczytałam o sesji zdjęciowej, gratuluję !
AngelikaX 12:03, 14 maj 2017

polinka napisał(a)
Angel zauważyłaś może czy na ipomea są mszyce? Czytałam wiele opinii o przyciąganiu mszyc przez tą roślinę...

Miałam w ubiegłym sezonie ipomee i mszyce jej nie tykały, nic a nic... bardzo zadowolona z niej byłam

ps. Poli ale super awatar... piękna tajemnicza Pani
AngelikaX 12:07, 14 maj 2017

ren133 napisał(a)

No widzisz to ja mam takie samo miejsce u siebie ... wałkowałam w listopadzie ten temat ... i sama wymysliłam, że dorzucę kulki cisowe na różnych wysokościach ... ale może jednak pomysł z drzewami lepszy ... tylko u Ciebie ta rabata tak po łuku idzie? a u mnie bardziej prosto ... i jaką masz tam szerokosć bo u mnie z 1,50m.

Renia a wrzucisz foto - jak Twoja rabata wygląda? Robiłaś już coś z tymi kulami cisowymi?
Moja idzie po łuku - ma 2,5m w najszerszym punkcie i prawie 1,50 w najwęższym
AngelikaX 12:10, 14 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Jeśli nie chcesz dużego kontrastu, to ambrowiec jest dobrym pomysłem. Są wersje kuliste - Gum Ball i kolumnowe - Slender Silhouette.

Właśnie to mi się w ambrowcach podoba - nie krzyczą bardzo z rabaty... a na jesień pięknie się przebarwiają

Bardziej skłaniam się do kulistej formy niż kolumnowej (na chwilę obecną) Dzięki za głos
AngelikaX 12:13, 14 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
A może cisy ale kolumnowe luźno ale to do reni raczej u Ciebie by się zlało. Tylko na 1,5 M to luźno będzie trudno...

Cisy kolumnowe widziałam w połaczeniu z anabelkami w "Pokochaj swój ogród" jako takie przerywyniki - super połączenie ale fakt ze szmaragdami się zleją
AngelikaX 12:14, 14 maj 2017

MirellaB napisał(a)
To czekam na fotki z firankami

Wrzucę dzisiaj
AngelikaX 12:23, 14 maj 2017

Reniu, Madzenko bardziej składniam się ku kulistym formom niż kolumnowym... - muszę sobie poukładać jak to chcę widzieć... bo z kulistymi mam jedno "ale": z salonu z okna widzę lawendową z umbrami, za nią trawnik i potem co.... znów kuliste...?

Dziękuję wszystkim za rady i propozycje i nie zamęczam Was już... sama się może wyklaruje wizja do jesieni daję sobie czas jednak

AngelikaX 12:23, 14 maj 2017

AnkaK napisał(a)
Nie mogę zaglądać do Cię wieczorem bo mi się krąg potem śni ☺

SlonecznyOgrod 12:27, 14 maj 2017

Angela, niby wszystko gotowe i piękne ale jeszcze by się coś chciało. Jak to jest?
Rób dziewczyno rób, kombinuj , bo to właśnie daje szczęście.
Pokazałaś fragment, który prędzej nie zauważyłam, masz tam limki.
A co ile je sadziłaś?
Ja nie wiem jak i ciągle się wstrzymuję.
Miałam posadzić drzewa, ale przedtem mrozy a teraz boję się , że słońce jak będzie piekło to po przypala młode listki.